שאלה קצת מוזרה...

לילדן

New member
שאלה קצת מוזרה...

ניסיתי למצוא אינפורמציה בנידון אבל לא כ"כ מצאתי מקווה שתוכלו לעזור לי. רציתי לדעת האם ניתן להגיש את הבקשה דרך אירופה כד לקצר את זמן ההמתנה. יש לי קרוב משפחה שאני אוכל להשתמש בכתובת שלו ויש לי אזרחות כך שאין בעיה עם זה. השאלה היא האם זה אפשרי בכלל? איך אני מוציאה ר"פ מהמשטרה שם? אשמח לכל פיסת מידע....

Astroo

New member
אפשר להגיש במדינת האזרחות שלך

צריך תעודת יושר רק ממדינות שגרת בהן מגיל 18. אם לא גרת שם בפועל, אז לא צריך.

לילדן

New member
ופשוט מגישים את זה רגיל

ופשוט מגישים את זה רגיל כאילו הגשתי את הטפסים בישראל?

Astroo

New member
כן

רק צריך לתרגם את כל המסמכים מעברית לאנגלית

לילדן

New member
תודה על העזרה. עוד כמה שאלות..

מקווה שאני לא מגזימה עם השאלות. 1) מדובר גרמניה, האם אני צריכה לתרגם לגרמנית או אנגלית? 2) זה לא משנה להם שאני ישראלית וחייתי כל חיי בישראל ואפילו לא יום אחד בגרמניה? 3) האם ידוע לך או למישהו אחר מהן ההשלכות של ויתור אזרחות ישראלית במידה ואני ארצה לבקר או לחזור לגור? האם יש בעיה לקבל שוב אזרחות? ההגיון שלי אומר שלא צריכה להיות בעיה אבל ההגיון שלי עקום למדי

Astroo

New member
1 ו-2

1. אפשר לאנגלית 2. לא משנה, העיקר שיש לך אזרחות גרמנית

אין צורך לוותר על האזרחות הישראלי, זה לא פשוט

לוותר עליה, מסיבות שונות מדינת ישראל לא נוטה לוותר על אזרחותם ומאפשרת אזרחות משולשת ומרובעת בלי שום בעיה.

TrigATUSA

New member
אתה בטוח בזה?

איכשהוא אני זוכר שאמרו שצריך ואפשר להגיד במדינת התושבות שלך (בלי קשר לסטטוס שלך שם) ולא במדינת האזרחות

או במדינת התושבות או במדינת האזרחות,

לפי בחירת המבקש. אני כרגע לא הייתי עושה כלום עד להתבהרות המצב בחוקי והמנהלי התקנות יפורסמו תוך 5-6 שבועות.

לילדן

New member
ניסיתי למצוא ולא הצלחתי

מישהו יודע או יכול לאתר מה זמן ההתנה של התהליך בגרמניה. נכנסתי לאתר של שגרירות קנדה בברלין ולא מצאתי את זה שם.

למעלה