שאלה קצת מוזרה

אמאלה02

New member
שאלה קצת מוזרה

שלום ,

רציתי לדעת אם יש אפשרות לדבר אם מישהו לגבי התפקיד שהבת שלי אמורה לעשות במסגרת השרות שלה. היא היתה בראיון ממזמן ולא זוכרת את הפרטים.... למשל כמה שעות היא תעבוד כל יום..... האם זה כולל שישי או לא.... מה לגבי חופשות וכו'.....
האם יש מישהו שיכול לעזור ? כי היא רוצה לתכנן לעצמה את שעות אחר הצהרים וסופי השבוע ואם היא לא תדע עד מתי היא תעבוד היא לא תוכל לעשות זאת.... הגיוס שלה יהיה רק ב.1.1.15 אמנם אבל אפשר בינתים להתחיל לתכנן דברים....

תודה מראש אמא

נ ו ע ה 12

New member
היי אמאלה

אני יוצאת מנקודת הנחה שהבת שלך קיבלה פטור והיא בדרך לגיוס לצה"ל ע"י התנדבות. את כל הפרטים על התפקיד ואופיו היא יכולה לברר מול מדור מתנדבים (בסיס סגור או פתוח, האם עובדים במתכונת משמרות וכו'...).
&nbsp
חופשות - כל חייל בצה"ל מקבל 15 ימי חופשה בשנה אזרחית (ינואר-דצמבר). כשחייל מתגייס הוא מקבל את המספר היחסי בהתאם לחודש הגיוס שלו (למשל, אני התגייסתי ב-1.9.11 ולכן קיבלתי 5 ימי חופש. ב-1.1.12 קיבלתי עוד 15). מי שמשרת ביחידה עם רמת פעילות א ומעלה זכאי ל- 20 ימי חופשה בשנה, במקום 15. ערבי חג וימי החג לא "נלקחים" מ"קצבת החופשים", אבל ימי חול המועד למשל כן. יש כל מיני "מבצעים" כאלה על חתימות הימים... וכמובן שבאישור מפקד היא יכולה לנצל את הימים שנשארו לה גם אם לא מדובר בחג. אלו דברים טכניים לגמרי שיסבירו לה כשהיא תגיע ליחידה שלה בסדיר. אין מה להילחץ מזה.
&nbsp
צריך רק לזכור שהיא (תהיה) חיילת ככל החיילים בצה"ל, ולכן כל החוקים החלים על שאר החיילים חלים עליה, במיוחד בנושאים שהזכרת... אלא אם יש לה פטור ספציפי ממשהו בעניין. למשל, אם היא תשרת במתכונת יומיות ותרצה לעבוד בערבים, היא תצטרך לקבל ממשרד ת"ש (תנאי שירות) אישור עבודה. כמו כן, במידה ואין לה פטור לינת בית, יכולים פתאום להחליט שיש איזה פרויקט מאוד גדול ודחוף ביחידה, ועל אף שאופי היחידה הוא יומיות, ביום מסוים יצטרכו להשאיר את החיילים ללילה או לפחות עד שעה מאוחרת מחמש (נגיד). זה משהו שיש לקחת בחשבון... אין לה מה לתכנן יותר מדי, בטח לא מעכשיו. היא הולכת להתגייס, משמע להיות חיילת במשך שנתיים. יש חיים, בילויים ודברים אחרים מעבר לצבא, אבל היא קודם כל חיילת עם מחויבות.
&nbsp
זהו בגדול... שיהיה לה המון בהצלחה! וכמובן אם יש עוד שאלות אנחנו כאן.

אמאלה02

New member
תודה על התשובות ועוד שאלות..

היי נועה,

תודה על התשובות.
לא הזכרתי שהבת שלי מתגייסת עם פרופיל נפשי..... היא אמורה לשרת בבסיס קל"ב ולחזור כל יום הביתה.
היא היתה בזמנו בראיון שאמרו לה שהיא התקבלה לתפקיד הספציפי הזה אבל היא לא זוכרת את שעות העבודה למשל.... האם יש מישהו שאפשר לשאול אותו במדור מתנדבים שיברר מול המפקדת שראינה אותה את הפרטים האלה למשל ?
האם בצבא עובדים 5 ימים או 6 ? האם זה תלוי בתפקיד ובבסיס ?

hillator

New member
תשובה

מדור מתנדבים לא ידעו לענות הכי פשוט להתקשר לבן אדם שאמור לקלוט אותה

יחידות עורפיות בצה"ל עובדות 5 ימים בשבוע ושעות העבודה ב90% מהמקרים הם 8:00-17:00 כאשר ב90% מהמקרים זה יותר בכיון של 9:30 עד 16:00

עכשיו ברצינות אני בתור אחת שיש לה חיילים ביחידה עורפית לא מתחילה לפתוח להם שעון ב7:30 בבוקר אבל אני כן מוודאת שעד 8:30-9:00 כולם מגיעים.

לפחות בכל המקומות שאני ההיתי מי שנשאר שעות נוספות ובא בימי ו היו בעיקר קצינים. אני ספציפית יכולה להעיד על עצמי (אני קצינה ) שאני באה בד"כ ב7:30 ויוצאת מהמשרד אחרי 19:00 בערב.. והרבה פעמים קופצת למשרד בשעות הערב המאוחרות.. ימי שישי בבוקר קבוע.. אבל אני עוף חריג

המון בהצלחה

נ ו ע ה 12

New member
גם אני לא כתבתי שהיא קיבלה פטור על רקע נפשי...

אלא שהיא קיבלה פטור (רפואי כפי שהבנתי כרגע) ולכן היא יכולה לדבר עם מדור מתנדבים על השיבוץ שלה.
&nbsp
הצבא עובד 24/7...
פשוט לכל חייל בו (בהתאם לאופי התפקיד, לבסיס וכו'...) יש מתכונת שונה של שירות - חלק עושים יומיות (שזה ראשון-חמישי, לרוב 08:00-17:00), חלק מגיעים הביתה פעם בשבוע ביום שישי ועוד ועוד אופציות.... בתך תגיע ליחידה בימים ראשון-חמישי, ככל הנראה בין השעות 08:00-17:00, אבל השעות מאוד משתנות בין היחידות השונות.

אמאלה02

New member
עוד שאלה אם אפשר....

היי,

עוד שאלה בבקשה - ניסיתי לברר במדור מתנדבים לגבי שעות העבודה שיהיו לה במסגרת הצבא ואמרו לי שהשעות יהיו 8:30 עד 17:30 בלי שישי . שאלתי היא האם זה אפשרי לשנות את השעות לשעות אחרות או לצמצם אותם ? זה פשוט יסגור לה את כל היום והערב במידה והיא תרצה לעשות דברים אחרים.....

תודה מראש

אמא

אמאלה02

New member
ועוד שאלה קטנה....

היי שוב,

עוד שאלה קטנה - בגדול יש לה כבר תפקיד אבל האם יש אפשרות בשלב הזה להגיד שזה לא מתאים ושיחפשו לה תפקיד אחר ? האם זה יפגע בה בהמשך ? האם עד שימצאו לה תפקיד אחר (במידה ונבקש לחפש תפקיד אחר) התפקיד הקיים ישמר לה או שהיא לא תוכל לחזור אליו ?

תודה מראש

אמא

eran544

New member
היא תמיד תוכל להגיד לא

אבל זה סתם יעכב את הכל כי היא צריכה לחפש מחדש ואולי תדחה את הגיוס. בעיני זה נראה כמו כאב ראש. אם היא מצאה משהו שמצא חן בעיניה אני לא רואה סיבה לומר לא. אני גם לא יודע עד כמה יראו בעין יפה את זה שהיא התקבלה למקום כלשהו, התחרטה, והתחרטה שוב...
לגבי השעות - אלו השעות הרשמיות. אצלנו השעות הרשמיות זה 8:00-17:30 אבל זה לא מונע ממני לבוא ב-8:30 וללכת ב-16:30 (כמובן תלוי במשימות, אני נשארתי עד 19:00 בגלל משהו דחוף ובמהלך הקיץ האחרון עד 21:00 כשצריך), בסופו של דבר כל חולייה יכולה לעבוד לפי "שעות פתיחה" משתנות שיכולות להיות גם השעות שאמרו לך ויכולות להיות קצת יותר טובות מאלו. מעבר לזה אם יש לה סיבה שבגללה היא רוצה לצאת מוקדם/לבוא מאוחר חד פעמי מסיבות אישיות היא יכולה לדבר עם המפקדים שלה ולא יגידו לה לא סתם ככה.

hillator

New member
מסכימה

אם כל הכבוד לא כל השירות זה טירונות.. גם לא מצדיעים בבוקר....
אצלנו השעות הרישמיות כפי שציינת ואני 99% מהימים במשרד ב7 וחצי ונשארת הרבה אחרי 5 וחצי ובאה בימי שישי .. למרות שאף אחד לא מחייב אותי (ורחוק זה).. אם יום אחד אני צריכה לצאת מוקדם אני פשוט הולכת

נ ו ע ה 12

New member
תסכימי איתי שחייל לא פשוט הולך כשהוא צריך

יש הבדל בין חייל חובה לבין סרן
אני פשוט לא רוצה שהיא תקבל רושם מוטעה על העניין הזה

hillator

New member
תלוי במקום

אני בגדול לא גננת ולא שוטרת... אם אני רואה שחייל מגיע ב12 והולך ב14:00 ברור שיהיה לזה סוף.
אבל אם חיל יום אחד יצא מוקדם לא תהיה לי בעיה.. דרך אגב ביחידה הקודמת שלי התיחסו לחיילי החובה בידיוק כפי שהתייחסו אלינו

נ ו ע ה 12

New member
בדיוק,תלוי במקום,לכן אני לא רוצה שהיא תחשוב שזה ככה בכל מקום

השעות שלי היו 08:00-17:00. כמות הפעמים שיצאתי ב-15:00 זהה בערך לכמות הפעמים שיצאתי ב-19:00, והיו גם שני מקרים של 21:00. בכל מקום מדיניות שונה, ולפעמים גם באותו המקום זה תלוי בהרבה גורמים ולעיתים, מה לעשות, במצב הרוח של המפקד שלך. הייתה תקופה שבגלל בעיה טכנית (תכלס תקציבית...) כמות העבודה בגף שלי ירדה ל-20%. היינו 5 גרפיקאים משועממים שכמעט לא עשו כלום מ-8 בבוקר עד חמש אחה"צ ולא מתוך עצלנות, אלא כי לא הייתה עבודה. ובאנו יום יום ונשארנו עד חמש, לא שחררו אותנו לפני (זוכרת את התקופה הזאת כאחת המגעילות). מצד שני, היה יום אחד בודד שסיימתי פרויקט גדול מוקדם מאוד מהצפוי, והמפקד שלי צ'יפר אותי בללכת הביתה, זה היה בערך באחת. מצד שלישי, אני מכירה מספיק חיילים שבהגדרת התפקיד שלהם, כלומר מבלי לבקש באופן מיוחד, הם מגיעים ב-9 ויוצאים ב-12. בקיצור... אחרי כל החפירה, מה שאני באה להגיד שאלו הן השעות שלה. אם יהיו קיצורים או הטבות כלשהן... תלוי בהרבה דברים ובעיקר באופי היחידה ובאופי האדם שיפקד על בתך. אין מה לתכנן תוכניות מעכשיו, קחו בחשבון שבימים ראשון עד חמישי בין השעות 08:30-17:00 היא בבסיס.

hillator

New member
שוב זה תלוי

אני יכולה להגיד לך שאחותי הייתה בקבע פעם בשבוע היא הייתה יוצאת ב16:00 ללמוד ספרדית וזה לא הזיז למפקדים שלה..
תראי כפי שכבר ציינתי צריך לסדר דברים במידה. ואני למשל מאוד אוהבת לרוץ ולהתאמן (השבוע אחרי המרוץ של שבוע שעבר כולם צוחקים עלי שאני הבן אדם היחיד שפטור מבר אור ויודע לרוץ) אני בכיף יכולה ללכת ל יום ב16:00 לרוץ אבל עובדה אני לא עושה את זה כי באתי לעבוד וזה לא לעניין לדעתי..

אני אני קמה ב5:00 כדי לרוץ.. ולשיעורי פילאטיס ויוגה אני הולכת ב21:00 כדי שזה לא יבוא על חשבון שעות העבודה שלי

hillator

New member
תקשיבי

מדובר על שעות רישימיות.. קשה לי לאמין שהמפקד שלה ישב שם עד 5 וחצי ויוודא שהיא לא הולכת הביתה דקה לפני..

נ ו ע ה 12

New member
היא לא מגיעה לעבודה... זה צבא.

מצטערת אם אני נשמעת תוקפנית אבל מה זאת אומרת "זה יסגור לה את כל היום והערב במידה והיא תרצה לעשות דברים אחרים"? היא מתגייסת על אף שקיבלה פטור, אבל לא בשביל לבוא מתי שנוח ומתי שבא. במובן הזה היא ככל החיילים. היא הולכת להיות חיילת, לשרת בצה"ל במשך שנתיים, ומה שנדרש ממנה ככזאת הוא להגיע לבסיס בשעות שמגדירים לה.

אמאלה02

New member
תודה לכולם על התגובות

זה מובן שבתי תשרת ככל החיילים כי זה חשוב לה להיות חיילת אחרת יכולנו להחליט שהיא תעשה שירות לאומי אבל המדים חשובים לה ואני גאה בה על כך וזה אומר כמובן גם כל החובות של להיות חייל רגיל.
כמו שאמרתם נצטרך לחכות לגיוס ואז לראות מי המפקדים שלה ואז לבדוק מולם לגבי השעות.
אני באמת מקווה שיהיו אנושיים ויבינו אותה ואת צרכיה במידת הצורך.

תודה מראש
אמא

hillator

New member
בהצלחה

ואני תמיד אומרת גם באזרחות אחרי הצבא בכל מקום עבודה שמכבד את עצמו יהיו שעות

למעלה