שאלה קצת מוזרה...

ידיד שלי

פיתח שיטה דומה. כל פעם שיש לו כאב גב הוא עומד חצי שעה ליד קו מתח גבוה (מהמזמזמים). ברצינות - כל כך הרבה מכשירים בסביבה שלנו ובביתנו יוצרים סביבנו שדות מגנטים משמעותיים בהרבה מהמגנטים "הבריאותיים".

Anas Song

New member
שאלה קצת מוזרה...

שכנראה תשעשע חלק מחברי הפורום אבל היא רצינית אז בבקשה תתייחסו אליה בהתאם... הסוס שלי עובר טיפולי פיזיותרפיה באופן קבוע (אחרי הכל, הוא ספורטאי שזקוק לתחזוקה של שריריו) בטיפול האחרון הפזיו' שלו הראתה לי מס' תרגילים חדשים (שעובדים על 4 רגליו) אך מטרתם היא לא למתוח את השריר עד קצה יכולתו אלא אלה מתיחות קטנות אשר משפיעות על השריר פסיכולוגית (?) ומלמדות אותו שטווח התנועה שלו גדול יותר והתוצאות ניכרות במתיחות שמטרתם היא למתוח את השריר ואכן רואים תוצאות, בעיקר באותן תנועות שקשות לו בדכ'. השאלה שלי היא האם יש כזה דבר השפעה פסיכולוגית של שריר או משהו דומה? שאלתי שנייה היא אם ידוע לכם על טיפול בעזרת מגנטים ומה תרומתו מלבד האצת זרימת הדם למקום המטופל. תודה!

AMI-101

New member
פסיכולוגיה ומגנטים

לשריר אין מח לכן אין עליו השפעה פסיכולוגית בשונה מהסוס, שכן פיזיוטרפיה לבעלי חיים הוא דבר טוב וחשוב במיוחד אם הוא/היא ספורטאי ו/או אחרי פציעה מה שנראה לי שאתה מתאר הוא לימוד מחדש (Re-Education) של בעל החיים באשר ליכולת שלו, זה עובד ישנו גם מעין זיכרון שהו יותר טכני ומצויי בעמוד השדרה שגם מושפע כנראה מסדרת תרגילים שמ"יידעים" את החיה באשר ליכולות ומגבלות פיזיות שלה. באשר למגנטים ... קראתי את הספר על מגנטים והמיידע שם לא נראה אמין ואייכתי ייתכן שלאנשים שזה עובד - כי הם מאמינים שזה עובד כמו עקיצות דבורים לטיפולים ב MS למדתי שאם משהו נשמע יותר מדי טוב מכדי להאמין - סביר להניח שאי אפשר להאמין אם אתה רוצה, תשתמש, זה לא נראה מזיק ,וזה הכסף שלך! תעשה בו מה שברצונך עוד - נראה לי שפעם כבר כתבנו על מגנטים, לא?! ביי עמי

Anas Song

New member
עמי!

נראה לי שאתה צודק בקשר ללימוד מחדש של השריר וכל עניין הפסיכולוגיה כי זה נשמע הרבה יותר הגיוני, כנראה שלא הבנתי נכון... (מתאים לי..) ובנוגע למגנטים, ידוע לי שהם ממריצים את זרימת הדם ומנסיון לאחר כמה שניות של שימוש, נוצרת הרגשה של קלילות משהו... כמו מסאג' או משהו כזה רק מועיל בהרבה. לפי מה שהפיזיו' סיפרה לי, למגנטים בהחלט יש השפעה ואין בשאלתי פקפוק בתרומתם אלא הכוונה הייתה לשאול כיצד הדבר נעשה. ומשיחות עם אנשים שהשתמשו במגנטים (על הסוסים שלהם) ידוע לי שהשימוש במגנטים אכן תורם לשחרור השרירים ועיסויים... תודה רבה רבה רבה על תגובתך! ואם מישהו יכול להפנות אותי למה שנכתב כאן על המגנטים אני אודה לו מאוד!

במחקרים

שנעשו לא הוכח שהמגנטים יעילים להורדת כאב . זה תמצית הדיון. המחקרים נעשו - לא נמצא יעיל .

מחקר עדכני ואיכותי מאוד !!!../images/Emo18.gif

היום קיבלתי באחד מה- news letters שאני מנויה עליהם סיכום של מחקר בנושא המגנטים. המחקר התפרסם באחד מכתבי העת היוקרתיים ביותר בעולם הרפואה (JAMA). הדבר מעיד על איכותו. במחקר השוו את השימוש במדרסים מגנטיים מול שימוש במדרסים זהים אבל לא מגנטיים. אין הבדל !!! במחקר גם סוקרים מאמרים אחרים בנושא. המסקנה שלהם היא שמחקרים שהראו שיפור מסוים לאחר שימוש במגנטים (וגם השיפור הזה היה מינימלי) היו מוטים במידה כזאת שאין לייחס לתוצאות כל משמעות. בשורה התחתונה כשבודקים את המגנטים מול טיפול שהוא למעשה כלום אין הבדל.

למעלה