שאלה קצת מוזרה

Honey Bunny

New member
שאלה קצת מוזרה

האם בכל התרבויות בכל מקום בעולם נוהגים לקרוא להורים בשמות ייחודיים כמו "אבא ואמא" ולא בשמם הרגיל או שיש עמים שאצלם זה שונה? אם זה באמת כך, האם אפשר להסביר את זה בעזרת השפעה תרבותית או אינסטינקט טבעי שאיכשהו התפתח בכל תרבות שונה של בני אדם? האם זהו תוצר של הזמן שנדרש לילד ללמוד שפה לעומת הצורך המיידי (וההישרדותי?) לתקשר עם ההורים שלו? ובכלל, ממתי ואיך התחילו לתת שמות אישיים לכל פרט? גם בבע"ח אחרים קיימת התנהגות דומה?

השאלה יותר מתאימה לפורום בלשנות

או לפורום תרבות עולם. אבל אני אנסה לענות לפי מיטב הבנתי. שפה תכלול מילים בשביל כל העצמים וה"תופעות" שאנשים נתקלים בהם באופן תדיר. לכן המילה "פיל" תהיה קיימת בהכרח בשפות של אנשים שרואים סביבם פילים (אבל לא רק). אנשים שחיים בשלג - יהיו להם בהכרח מילים רבות לתאר סוגים שונים של שלג. אבא ואמא אילו "תופעות" שקיימות בכל תרבות, ולכן הייתי מצפה שיופיעו בכל שפה (בהסתייגות קלה - אם קיימת תרבות שבה כולם מזדווגים עם כולם, ולא מקימים תאים משפחתיים של גבר+אישה אז אפשרי שהתופעה אבא לא תהיה מוכרת להם, ואז לא תהיה לזה מילה). למיטב ידיעתי, דיבור הוא אינסטינקט טבעי של בני אדם. כלומר, אם תשים יחד ילדים שאין להם שפת דיבור משותפת - הם ימציאו לעצמם שפה. לגבי שמות פרטיים אני לא בטוח. לגבי בע"ח אחרים: עד כמה שידוע, האדם הוא הרבה יותר וורבלי מאשר בע"ח אחרים. לדעתי זה קשור לשילוב של מבנה פיזי שיכול לייצר צלילים מגוונים, יחד עם אינטלגנציה גבוהה (ואולי גם איזור דיבור גדול במוח, אבל אני לא בטוח בזה). לא שמעתי על מחקר שטוען לקיום שמות פרטיים אצל בע"ח כלשהוא. אבל אם יגלו כזה - לא אופתע.

Honey Bunny

New member
בקשר לבע"ח..

לא התכוונתי בהכרח לשמות מילוליים, אלא לדרך ייחודית שבה הצאצאים "קוראים" להוריהם-אפילו רק צלילים מסויימים או ריחות...כל דרך לתקשר

כן זה קיים-אצל יונקים

לגור כלב הים ואימו ישנן קריאות זיהוי ספציפיות שמאפשרות לגור ומצא את אימו ולהפך במקרה שהשניים מאבדים אחד את השני בקבוצות לוויתנים-לכל לוויתן בקבוצה יש תקתוק זיהוי משלו, שמבדיל בינו לשאר חברי הלהקה

למעלה