שאלה קצת מוזרה

Cervical1

New member
שאלה קצת מוזרה

לא בטוח שהיא אפילו לפורום הזה. יש דמות (מיתולוגית, כמדומני) שהעונש שלה הוא שהיא יכלה לחזות מראש אסונות אך לא יכלה לעשות כלום בקשר לזה. שמה?
 

סקיפי

New member
קסנדרה

הבת של הקובה ופריאמוס מטרויה. אפולו אהב את קסנדרה והיא סרבה לו; כעונש, הוא גזר עליה שכל נבואותיה יהיו אמת - אבל אף אחד לא יאמין לה. עם חורבן טרויה לקח אגממנון אתו את קסנדרה. אשתו קליסטמנסטרה רצחה את שניהם.
 

0Pandemonium0

New member
קסנדרה גם חזתה את תרגיל הסוס

הטרויאני של אודיסאוס, אבל שוב, אף-אחד לא האמין לה וכך נחרבה העיר.
 

Y. Welis

New member
אגב הטרגדיה היוונית, היה משהו דומה

בחדשות לפני יומיים - נער מאיזה מושב שחזר על טרקטור בשעת לילה, פגע ודרס אשה שהלכה בצד השביל - מבלי שידע שזו אמו. אמנם אני מניח שאיש לא ניבא לו את זה כמו לאדיפוס, אבל הטרגדיה דומה.
 

mbinh

New member
מאוד מרשים

חלק לא קטן מהחיים הוא כדוגמא לטרגדיה יוונית. אני חייב להודות שקשקראתי את ההודעה צחקתי(הרבה).
 

Y. Welis

New member
'מרשים' זו לא המילה הנכונה

שים את עצמך במקום אותו בחור.
 

mbinh

New member
אני חושב שזה לא כל כך

במקום.אולי אמא שלי מתה? המרשים היה ציני הית צריך להבין זאת מהמשך המשפט.
 

mbinh

New member
אם היתי יודע לנקד במחשב היתי מנקד

את המילה,אבל אני לא ולכן אעשה דבר קצת מעצבן. א.כשאמרתי חריק התכוונתי לניקוד של האות א' השניה. ב.את המילה נוכל לחלק לשני חלקים הראשון 'אחנ' והשני 'אתן'.החלק השני נכתב בלי ו' ואין בו חולם או קובוץ. ג.החלק השני(אתן) נאמר במצרית איתן. א-קמץ ח'-אין נ-שווא א-חיריק ת-צירה ן-אין עכשיו למה מלהיב כל כך(אני מצאתי שיר שהוא כתב לגלגל השמש(האל אתן) ונורא אהבתי אותו אז העתקתי חלק ממנו ורשמתי מי כתב)?
 

mb3inh

New member
כנראה שאת הלא יודע הרבה

הוא היה גלגל השמש או השמש.אל השמש היה רע או אמן לחילופין אמןרע.היה גם ח'פרי אבל הוא היה השמש העולה(השחר).
 

0Pandemonium0

New member
את זה אני דווקא יודע. הנחתי שעלול

להיווצר בלבול אם אתייחס לאתן כ"אל השמש", אבל הנחתי גם שיבינו את הכוונה המקורית. אתן נראה כמו עיגול עם הרבה רגליים, שמסמלות את קרני השמש, והוא אכן השמש, המקביל להליוס היווני, כשם שרע מקביל לאפולון, לפחות בתפקידו כאל השמש. בשאר הדברים הם שונים, כמובן.
 
למעלה