שאלה קצת מוזרה

שאלה קצת מוזרה

שלום יש לי שאלה קצת לא שיגרתית. אני עובדת בחברת היי טק מזה כשנה. התחלתי לחפש עבודה כי התנאים היו איומים והסביבה חולה. מצאתי עבודה וחתמתי. תחילת העבודה - בעוד שלושה חודשים. בינתיים אני נשארת בחברה שלי (אך ורק לשם ההכנסה). לא אכפת לי שיפטרו אותי כי אז אני אוכל לקבל דמי אבטלה ובכל מקרה מחכה לי משרה בעוד שלושה חודשים. בגלל שממש רע לי כאן, שקלתי להתפטר בעצמי כבר עכשיו כי הבנתי שאני אוכל לקבל דמי אבטלה ואם ישלחו אותי לעבוד אז זה יהיה רק במקצוע ואף חברה לא תסכים לקבל אותי לחודשיים (אני צריכה להודיע חודש מראש אז בכל מקרה נשארו לי חודשיים המתנה בחוץ). כך שהכל משחק לטובתי. בינתיים אוכל ללמוד כמה דברים שלא היה לי זמן בשנה האחרונה מפאתמספר השעות המטורף. מה אתם אומרים על זה? תודה רבה לכל המשיבים

gazitde2

New member
אם..

אם את מתפטרת לא מגיעים לך דמי אבטלה ( לפחות לא בחודשים הראשונים ) אלא בנסיבות מאוד מיוחדות שבהם את יכולה להתפטר בדין מפוטרת ( נכון למעבר דירה למקום מרוחק בעקבות בן זוג, הרעת תנאים משמעותית וכו' ). ככה שלפחות מבחינת דמי אבטלה - קחי בחשבון שיש סיכוי סביר שלא תהיי זכאית הם. בנוסף - יש מקומות שבהם במסגרת חוזים שחתמת עם החברה יש לך קנסות על עזיבה ( יכול להיות שלך אישית אין, אבל אני מכיר הרבה אנשים שחתומים על החזר כספים על קורסים שהחברה מימנה להם, או לחילופין קנס על החזרת רכב חברה לפני תום התקופה .. ). .בקיצור - תבדקי שאין לך סיפורים כאלו. שיהיה בהצלחה

itaym02

New member
נו באמת. פשוט תעבדי כמו בן אדם נורמלי (8 שעות

ביממה עם חצי שעת הפסקה, והם כבר יפטרו אותך. לגדום למישהו לפטר אותך זה לא כל כך קשה.

מרחיב על מה שנאמר

אם תתפטרי, לא תהיי זכאית לדמי אבטלה לתקופה די משמעותית, למיטב ידיעתי 90 יום. בין ההתראה המוקדמת והזמן שיעבור עד שתהיי זכאית לדמי אבטלה, כבר תתחילי בעבודה החדשה. מעבר לזה, יש מגבלות על תביעה חוזרת לדמי אבטלה, לדוגמא אם תובעים דמי אבטלה פעם שנייה תוך ארבע שנים, בפעם השנייה זכאים לקבל פחות דמי אבטלה מאשר בפעם הראשונה. אם תזדקקי באמת לדמי אבטלה תוך ארבע שנים, אולי תצטערי שקלקלת לעצמך עכשיו. עדיף לך, כפי שהוצע בשרשור, לעבוד בצורה נורמלית - כמה שעות שהחוק דורש, הפסקות נורמליות, וכך הלאה. המעסיק צריך לתת לך (על פי חוק) התראה של שלושים יום ופיצויי פיטורים של משכורת אחת, כך שגם אם הוא יחליט לפטר אותך במקום את מכוסה לחודשיים מתוך השלושה.

ז"א בהנחה שאת עובדת שנה במקום העבודה שלך

אם יהיו לך שנים-עשר חודשי עבודה מלאים, ודאי תהיי זכאית לפיצויי פיטורים. אם יהיו לך אחד-עשר חודשי עבודה, זה יכול להגרר לבית משפט בסוגיה האם הייתה למעסיק סיבה לפטר אותך שאינה נסיון לחסוך בפיצויי פיטורין (לדוגמא, עשית פרובוקציות כדי שיפטר אותך, מתוך ידיעה שיש לך מקום עבודה חדש - שעשוי להחשף עד שהמשפט יתחיל) אם יהיו לך פחות מאחד-עשר חודשי עבודה, למיטב ידיעתי לא תהיי זכאית לפיצויי פיטורין בכל מקרה. קיצורו של עניין, עדיף לוודא שכשנה זה קצת יותר משנה, ולא קצת פחות משנה.

dotandvir

New member
אם ממש רע לך תתפטרי

אבל אני חושב שזה לא מוסרי לבקש דמי אבטלה על פרק הזמן הזה מה עוד שיש לך כבר עבודה חדשה ביד. תעבדי עוד חודש וקחי לעצמך חופש של חודשיים או להיפך - תעבדי עוד חודשיים וקחי לעצמך חודש של חופש. בכל מקרה שיהיה בהצלחה בעבודה החדשה, דותן

0 אור 0

New member
תתפטרי רק אם יש לך מקור הכנסה חלופי

כפי שאמרו לפני את לא זכאית לדמי אבטלה, ושימי לב שאם את מתפטרת הם גם יכולים לא לשחרר לך את כספי הפיצויים בביטוח המנהלים (8.33% מהמשכורת - זה חלק ההפרשות שמיועד כחלף פיצויי פיטורים ולפי החוק מותר להם לא לתת לך את זה) אז אם למרות הידיעה הזו שלא תקבלי שום משכורת במשך חודשיים, תפסידי את ההפרשות של 8.33% ותצטרכי לשלם על חשבונך לבטוח הלאומי (מי שלא עובד ולא מוכר כמובטל צריך לשם בערך 130 ש"ח לחודש לביטוח הלאומי), את עדיין רוצה לצאת - תצאי. החלופה זה לעבור לעבודה לפי הספר. תקחי את כל ימי החופשה שמגיעים לך מתי שנוח לך. תסיימי את כל המטלות שהוטלו עליך, אבל בלי לחפש לך אחריות נוספות ולהתנדב למשימות נוספות. תצאי בזמן סביר מהעבודה (עם הסברים סבירים פחות או יותר - לא לשקר, רק להגיד שיש לך עניינים פרטיים) אם קוראים לך לשיחה להעמדה במקום על העדרויות ויציאה מוקדם, את יכולה לציין בשיחה שמאד רע לך במקום העבודה - זה אולי יעזור להם לקבל את ההחלטה. הסיכוי שיפטרו אותך תוך חודש די גדול, אבל גם אם לא - יתפנו לך די הרבה שעות אם תעבדי רגיל ובלי שעות נוספות.

choo

Active member
../images/Emo207.gif ביטוח לאומי כשלא עובדים?

לפני העבודה הנוכחית לא עבדתי במשך חודשיים, ולא הייתי מודע לצורך הזה. מאיפה אנשים אמורים להיות מודעים לזה? לא זכור לי שזה מוזכר בשום מקום שכאדם סביר הייתי נתקל בזה. מה המשמעות של אי תשלום? מה המשמעות עבורי, שנתיים וחצי מאוחר יותר?

sgracie

New member
מעטפה אדומה מביטוח לאומי בדרך אליך ../images/Emo13.gif

תפנה אל ביטוח לאומי ותבקש שיבררו אם וכמה אתה חייב להם לפני שיעקלו את חשבונך.

d70

Well-known member
לא כל כך מהר בד"כ הם מחכים 10-20 שנה כדי שהחוב יוכל לצבור קנסות ריביות והצמדות....

אכן, לא כל כך מהר

הייתי מובטל איזה חודשיים, והם נזכרו לבקש ממני תשלום בסיטואציה הכי פחות נוחה - אחרי שהחלפתי שני מקומות עבודה, תפסו אותי מובטל בסוף דמי האבטלה כדי לאמר לי שאני חייב להם תשלום עבור חודשיים פלוס איזה 200%-300% הצמדה. כנראה לא אכפת להם מאיזה חוב קטן, עד שאין מי שמשלם עליך באופן שוטף. העובדה שצריך לשלם ביטוח לאומי כשלא עובדים תופסת הרבה אנשים בהפתעה, אבל יש בזה הגיון מסויים. תחשוב על אזרחית ישראל שנוסעת לשלוש שנים למזרח, חוזרת לארץ, לא מוצאת עבודה עוד חצי שנה, לא משלמת אגורה לביטוח לאומי כל התקופה, ואז תובעת דמי לידה - כמו ביטוח רכוש או ביטוח רפואי גם ביטוח לאומי צריכים להביא את הכסף ממקום כלשהוא (ולא מדפסת הליזר הצבעונית שלהם), ואם המבוטח לא שילם 3.5 שנים ישלחו אותו לחפש את החברים שלו.

0 אור 0

New member
משמעות פשוטה מאד

ביום שאת ניגשת לממש אחת הזכויות שלך מביטוח לאומי (כמו דמי אבטלה למשל או דמי לידה), פתאום הם אומרים לך שאת לא זכאית כי יש לך חוב. הפכתי להיות מודעת לנושא בעקבות כתבות ופרסומים באינטרנט שהיו לפני כמה שנים על מקרים אמיתיים, מאז היו לי כמה מקרים קרובים של אנשים שלא עבדו, אז ראיתי שאחרי כמה חודשים הם שולחים דרישת תשלום לכתובת שרשומה אצלם (ואם נניח שאת כבר לא חיה בכתובת הזאת אז זה לא ממש מפריע להם)

guysalo2

New member
טלפון אחד לביטוח הלאומי

הם יגידו לך כמה אתה חייב ותשלם עם ויזה בטלפון. מאוד פשוט.

למעלה