שאלה קצת מורכבת בנושא חזרה לארץ

שאלה קצת מורכבת בנושא חזרה לארץ

שלום לכם,
אחותי חיה בשוויץ כ-15 שנה. אחותי מאובחנת עם סרטן שד גרורתי במצב מתקדם. אנו מנסים לפעול להביאה לארץ (עם בעלה ו-2 ילדיה). אנחנו לא מצליחים למצוא פתרון לבעיה אחת משמעותית - אחותי זכאית להיות תושבת חוזרת, הבעיה שהדרישה של משרד הקליטה זה שהיא תגיע לישראל להשתקע, תמלא את כל הטפסים שצריך ותמתין כאן לאישור של תושב חוזר. אחותי לא יכולה להיות יום אחד אפילו ללא כיסוי רפואי ולכן לא יכולה להמתין כאן לאישור תושב חוזר. (רק שיש אישור כזה, היא מכוסה על ידי קופת חולים).
האם יש לכם ידע/רעיונות איך ניתן לקדם זאת ולקבל את האישורים מבלי שהיא תהיה כאן?
כל רעיון יתקבל בברכה.
רפואה שלמה לכולם

מטילדה11

New member
מה עם הביטוח הרפואי שיש לה עכשיו?

אולי אפשר "למשוך" אותו מעט ולהיות חלק מזמן הבירוקרטיה בתקן של תיירות רפואית?

אין דרך. לא רק שהיא תצטרך "לקנות" את הזכות

לביטוח מיידי בסכום שעומד על כ 10000 שקל, היא לא תוכל לקבל שום ביטוח משלים בקופות החולים או בביטוח הבריאות הישראלים בגלל מצבה הבריאותי הקיים (וגם אם היתה בתקופת רמיסיה) - ובלי ביטוחים משלימים - אני לא בטוחה מה ייצא לה מהביטוח הבסיסי.

אני יודעת את זה כי ביררתי לפני שנתיים בערך (בפרץ של אי שפיות זמנית) את האפשרות של חזרה לישראל אחרי 10 שנים בחו"ל.

האופציה היחידית האפשרית שיש לה היא לנסות להגיע עם ביטוח הבריאות השוויצרי שלה להסכמה שהיא תחיה בישראל ותטופל בישראל.
הם יכולים לעשות את זה בשת"פ עם ביטוח ישראלי מקומי והם יכולים לעשות את זה כמו שלמשל נעשה בהולנד (או באיחוד האירופי) - בצורה של כיסוי עלויות של טיפולים מתוכננים עד לגובה העלות של אותם טיפולים בשוויץ. בכל מקרה - זה מחייב הסכמה שלהם מראש.

אני רואה סבירות גבוהה שלמרות שהשוויצרים נורא קשים - הם דווקא ילכו לקראתה בנושא הזה כי לא מדובר בטיפולים אלקטיביים ומדובר במקרה שעשוי להיחשב "הומניטרי" ברמה של הצורך שלה להיות עם משפחתה.

למעלה