שאלה קצת מורכבת על CMV

Petite Chou

New member
שאלה קצת מורכבת על CMV

שלום, עמדתי להתחיל טיפול IVF ראשון כשבדיקת דם גילתה שנדבקתי לאחרונה בCMV (שני סוגי הנוגדנים חיוביים, ערך ה-avidity היה 0.18). זה היה כבר לפני 5 חודשים.

הופניתי למומחה למחלות זיהומיות שקבע שבמקום לחכות 6-12 חודשים עד לחזרה לטיפולי פוריות, אוכל לעשות בדיקת PCR בשתן, ואם תצא שלילית - יש אור ירוק להמשיך. ב5.8, כ-4 חודשים לאחר זמן ההדבקה המשוער, עשיתי את הבדיקה והיא יצאה חיובית, לצערי.

כעת, עד שיגיע התור הבא שלי לרופא המומחה, לקחתי הפניות מהגניקולוג שלי וביצעתי שוב בדיקת PCR ובדיקה סרולוגית רגילה בדם.
אני תוהה - האם יכול להיות מצב שבו עדיין יש נוכחות של הוירוס בשתן, אך הavidity כבר גבוה? מה לדעתך (ואני יודעת שזה אינו מחליף התייעצות עם רופא) הבדיקה הקובעת לענייני?

אודה לך על חוות הדעת.

CMV

בד"כ לאחר מחלת CMV מומלץ להמתין חצי שנה לפני כניסה להריון ואין המלצה לגבי בדיקות שאותן צריך לעשות. בדיקת השתן ל CMV מבוצעת אצל תינוקות שלאם היה CMV בהריון ולא כבדיקת מעקב לנשים לפני כניסה להריון. לאף אחד היום אין מושג מה משמעות PCR חיובי שנשאר לאחר הדבקה ולכן אין המלצה לבצע את הבדיקה לאחר אבחנה של CMV חדש כמו במקרה שלך אלא פשוט להתייחס כסיכון נמוך לעובר לאחר חצי שנה מהדבקה חדשה.
אני מציע שתפני למרפאת הריון בסיכון או רופא למחלות זהומיות שמתעסק בתחום עם כל הנתונים.

Petite Chou

New member
תודה

תודה על תשובתך, נתת לי מושג טוב למה לצפות.
אכן קבעתי תור חוזר למומחה למחלות זיהומיות ע"מ לקבל הנחיות להמשך.

למעלה