שאלה - קצת מזעזעת

שאלה - קצת מזעזעת

שלום לכולם סבתא שלי, בת 78, אובחנה לפני שנתיים. עד כה התופעות היחידות שהיו לה היו קשורות לחוסר זיכרון, חזרה על סיפורים ומשפטים וכדו'. בחודש האחרון חלה הדרדרות מבהילה במצבה. היא לגמרי לא מחוברת למציאות ולהיגיון, היא הפסיקה לשלוט על צרכיה ו..... (מצטערת על התיאור המזעזע) היא לא מבינה מה קורה לה כשיש לה צואה ולכן מנסה להוציא אותה בכוח, ובעקבות כך פוצעת את עצמה. זו תופעה ידועה? לא קראתי על תופעה כזו בשום מקום. מישהו יודע לתאר לי מה ההמשך...? תודה למשיבים!

ענתי44

New member
אוהבת כל חי יקרה ../images/Emo24.gif

ראשית, התיאור ה"מזעזע" שלך הוא חיי היום יום של רבים מאיתנו. הגעת למקום הנכון. אני מתארת לעצמי שלא קל לך לראות את סבתא במצבה. אבל, זו המחלה הארורה. אני לא יכולה לתת לך תאור מדוייקת עם לוחות זמנים למה שצפוי לסבתא כי זה שונה מחולה לחולה, אבל, זו מחלה שמשולה לרחוב ראשי שפנסי הרחוב לאט לאט נשרפים והחשכה לאט לאט משתלטת על הרחוב עד עלטה מוחלטת. כל " פנס" הוא תפקוד נוסף של המוח, בתחילה זה בלבול ושכחה, וחוסר יכולת לתפקד, אובדן שליטה על הסוגריים ( על צרכיה) ועד היות היקר לנו תלוש לגמרי מהסביבה והיותו מרותק למיטה. מעבר בין שלב אחד לשני יכול לקחת שנים. לפעמים הוא נופל עלינו פתאום. גם כשיש הדרדרות במצב יש ימים, או רגעים שהם כאילו מתאוששים ומתפקדים יותר טוב ( יותר מטלית מאשר פיזית) בדיוק לפני שנה חלה הדרדרות עצומה באמא שלי ( שעברה גם אירוע מוחי) פיזית היא הפכה לסיעודעת, שתלוייה בנו לחלוטין, ומנטלית היא פשוט לא הגיבה אלינו או זיהתה בני משפחה כמו אחותה. או אחיה שאותו גידלה. מצבה היה חמור. ואז לפני חצי שנה, החליפו לה כדור שנועד למחלה אחרת ממנה היא סובלת, ואמא שלי פתאום התאוששה. היא עדיין לא שולטת על צרכיה ונוגעת בזה לפעמים, או יושבת בכסא גלגלים, אבל היא מזהה אותנו ומגיבה אלינו ואפילו שרה ומדברת. ברגע זה למשל היא רואה איתי כדורגל. ככה שלפעמים גם שהמצב חמור יש לא אחת גם התאוששות חלקית. יקירה זו מחלה נוראית והיא בעיניי הרופאים מחלה של כל המשפחה שמתמודדים עם מה שקורה ליקר להם. אישית למדתי משלוש שנות טיפול באמא שלי זה, מצד אחד להיערך לעתיד ומצד שני לא לחשוב עליו הרבה. לחיות את ההווה. מה שאפשר לעשות למען סבתא זה להיות לידה לדאוג לצרכיה המיוחדים ומעל הכל להרעיף עליה אהבה. זו התרופה הכי יעילה... שולחת לך חיבוק של כוח.

תודה על תשובתך ../images/Emo24.gif

קודם כל, שולחת חיבוקים והמון הצלחה לכם ולאמא שלך. כפי שאמרת, זו בעיקר מחלה של המשפחה. אני מתנחמת בעובדה שסבתא שלי בעצם מצוייה בחוסר ידיעה מוחלטת לגבי מה שעובר עליה. מזל, אילו ידעה....

שריוש2

New member
שלום..

מוכרת לי התופעה מסבתי, שכבר לא שולטת על צריכה, ועם חיתול כל הזמן.. אבל עדיין יש מקרים בהם ממש בורח לה ואפילו עובר את החיתול (בעיקר כשאנחנו נותנים לה תה לזירוז יציאות).. ואז היא שלא מבינה מה קורה, מתחילה להתפלש בצואה, שזה ממש מחלזה מזעז וקורע לב..

למעלה