שאלה קצת מטופשת, אבל בכל זאת...

ellasheinfeld

New member
שאלה קצת מטופשת, אבל בכל זאת...

אני מתכוונת לקחת עיצה שניתנה פה בפורום לא אחת ולתרגל את ה-GRE על אמת (כלומר, במעבדת מחשבים, ללא הפסקות), אני תוהה לגבי דפי הטיוטה ואמצעי הכתיבה שנותנים...? במקרה זה דפים משובצים מנוילנים עם טוש לא מחיק (של דיסקים כזה)?
שאלות נוספות שעלו לי עכשיו -
האם אתם ממליצים על לתרגל מבחנים ברמה שבועית ממש מהשבוע הראשון כדי לראות איפה אני עומדת ומה צריך לשפר? או שזה סתם יבאס וכדאי להתחיל מאוחר יותר?
מבחינת מועדים, יש ברמה חודשית? ומתי כדאי להירשם? שלושה חודשים מראש?
אני מניחה שלהיבחן ב-TOEFL כדאי לאחר מכן?

תודה

hooting owl

New member
אם אני זוכרת נכון

קיבלתי שני דפי A4 ועפרון.

לא הייתי מתחילה ישר לתרגל מבחנים שלמים - זה מעייף וישרוף לך את כל היום. הכי קשה לבנות את אוצר המילים ואת ה-flow בחיבור, והחלק של המתמטיקה הוא יחסית הכי קל (למי שבא מהמדעים) וגם הכי קל להשלים את הידע ואת הטכניקות בו למי שלא (לדעתי).

לגבי מועד, אני חושבת שיש כל חודש אבל בחודשים ״החמים״ לפני מועדי ההרשמה זה מתמלא מהר, וצריך להרשם יותר זמן מראש. שלושה חודשים מראש זה מצוין (קצת overkill, אבל זה לא מזיק). וכן, עשיתי את הטופל אחרי ה-GRE, והיתרון הוא שלא ממש צריך להתכונן כי אחרי שמתכוננים ל- GRE הטופל ממש קל. אחרים ימליצו לעשות את הטופל קודם כדי להתרגל לסיטואציה של המבחן.

ChocolateBar

New member
מצטרפת לשאלה...

ישנם ספרים מומלצים להכנה ו/או חומר שכדאי לרכוש?

Philip Jr

New member
קיבלת תשובות לרוב השאלות

אני רק אוסיף שמה שעבד *לי* בלמידה ל - GRE זה בסביבות חודש של לימודים (״במשרה חלקית״), ואז ״מרתון״ של שבועיים שבו פתרתי מבחנים בתנאי אמת. המרתון ממש עזר להכנה, במיוחד ההכנה המנטלית, וגם אני טרחתי לנסוע למעבדת מחשבים ולדמות את התחושה שבמבחן עד כמה שיכולתי - וזה היה שווה את זה. אבל - לא הייתי מתחיל מבחנים מההתחלה, חשוב לבנות את הבטחון, ללמוד את הטכניקות, ואז לתרגל מבחנים, לפחות בעיניי.
&nbsp
הרשמה זמן מה מראש זה בהחלט לא רעיון רע, זה לא הזמן להיות ספונטנית.. וכן - לי נראה קצת יותר הגיוני לעשות TOEFL אחרי, אלא אם את דוברת אנגלית (כמוני) ואז זה לא ממש משנה.

ellasheinfeld

New member
תודה לכם

תודה על ההמלצות. החיבור הוא בהחלט החלק הכי מאיים עבורי, על אף שכתבתי את התזה שלי באנגלית. אני מניחה שבלחץ של זמן, הרבה יותר קשה ליצור משהו קוהרנטי.
אגב במידה ולמדתם לבד, תהיתי באילו ספרים השתמשתם?
ראיתי שדובר רבות על princeton review. האם הייתם ממליצים?
אני עדיין מתלבטת בין הכנה באמצעות קורס אינטרנטי לבין הכנה עצמאית.
האם רכשתם עוד חומרים נלווים, כמו כרטיסיות מילים וכדומה?

3rd CYR

New member
המלצתי היא להכין כרטיסיות לבד

כל אחד ומה שמתאים לו, אבל אני אישית הכנתי כרטיסיות לבד (בכל ספר יש רשימות מילים). בשבילי, עצם תהליך הכנת הכרטיסים שכרוך בלעבור על הרשימה, לבחור מילים, להכין את הכרטיסיות (להעתיק את המילה, לבדוק שוב את התעתיק, לחפש את ההגדרה וכו' וכו') בסופו של דבר הוא חלק מהלמידה. לדעתי האישית, זה עוזר ללמוד הרבה יותר מבאופן פאסיבי לעבור על כרטיסיות שכבר הוכנו לך.
&nbsp
לגבי ספרים -- בזמנו היה לי אחד רשמי של הETS, אחד של קפלן ואחד של פרינסטון. בסך הכל רוב הטכניקות היו זהות אבל המגוון עזר, וגם אם כן היו קצת הבדלים אז יכולתי לבחור את השיטה שהכי נוחה לי נניח בפתרון בעיה מתמטית כלשהי, או נושא שקיבל כיסוי בספר אחד אבל אל באחר. קניתי רק 2 מהספרים, השלישי סתם שאלתי בספריה של האוניברסיטה.
&nbsp
אצלי אוצר המילים היה חלש מאד. התחלתי ללמוד כחצי שנה מראש (הגדלת אוצרת מילים בלמעלה מאלף מילים) ואז חודש של לימודים במתכונת שגם פיליפ תיאר (חוץ מזה שאת הבחינות לדגומא עשיתי בנייר ועפרון). בסופו של דבר, אגב, אולי פגשתי מילה או שתיים מהמילים ששיננתי במהלך הבחינה. אבל עד היום אני נתקלת במילים גובהות בקריאה (או אפילו מוצאת את עצמי משתמשת במילים מסוימות) ונזכרת ש-הי, זאת מילה שלמדתי לGRE

ChocolateBar

New member
היי

תודה על ההמלצות!

האם הזמנת את הספרים הללו מחו"ל? האם יש אפשרות להשיג את הספרים הללו בארץ? אני שואלת משום שייקח חודשים עד שהם יגיעו מהרגע בו אני מזמינה.

אגב, אפשר לשאול מאיזה תחום את?

avshasch

New member
סימולציות וחומרי עזר

באופן אישי, אני חושב ששתיים-שלוש סימולציות לאורך הלמידה למבחן זה מספיק לגמרי, כאשר מומלץ לעשות סימולציה אחת בתחילת-אמצע הדרך, בעיקר בשביל לזהות נקודות חולשה ששווה לעבוד עליהן יותר, ועוד אחת-שתיים בחודש שלפני הבחינה, בעיקר בשביל לתרגל את תנאי הבחינה ואת העבודה על מבחן שלם.
לגבי ספרים וחומרי לימוד - יש שלושה ספרים של ה-ETS שהם לא רעים בכלל (אחד כללי, אחד כמותי ואחד מילולי). בנוסף, יש ספר תרגולים נחמד של מנהטן (https://www.amazon.com/lb-Book-GRE-Practice-Problems/dp/1937707296). לבסוף, בטח ראית את זה כבר בפורום, אבל באתר Magoosh מציעים תוכנית עבודה, שיעורים ותרגילים טובים מאוד.
בהצלחה!

למעלה