שאלה קצת מסובכת בקשר למעבר לקנדה, קבלת אזרחות

NicknameX

New member
שאלה קצת מסובכת בקשר למעבר לקנדה, קבלת אזרחות

אוקיי אז ככה. אח שלי ואישתו רוצים להגר לקנדה כבר מזמן, אבל ברור שזה תהליך לא פשוט בכלל ... אבל הם כבר חקרו על כל מה שצריך לעשות כדי לקבל ובלה בלה .... קיצור. שנה הבאה אחי כנראה הולך לעשות את מבחן IELTS , במידה והוא עובר אותו על ציון כמו שצריך ומשיג את 67 הנקודות הדרושות. מפה לאן ממשיכים? כמה שנים בערך צריך לחכות עד שהוא יקבל אפשרות לעבור לשם כתושב זמני? והבנתי גם שבמידה והזמן עבר, הוא קיבל אישור מעבר לשם זמנית ( הבנתי שצריך להיות שם 3 שנים ולהוכיח את עצמך כדי לקבל אזרחות נורמלית ) ... אני ואמא שלי לא מקבלים מעבר אוטומטית. אין שם חוק של איחוד משפחות.!? אפילו אם הוא יקבל אזרחות אחרי ששהה שם 3 שנים והכל הולך טוב, גם אז אין שום דבר אוטומטי אפילו קצת? נצטרך גם אנחנו לעבור כל מיני מיונים, חקירות שאורכים 3 שנים? 0ם מקווה שלא הסתבכתם ... תודה לעונים :)

זה לוקח זמן, ותלוי במקצוע שלו.

אם היעד הוא טורונטו (או כל יעד אחר ללא הצעת עבודה) 67 נקודות ומקצוע מרשימת המבוקשים (שעדיין לא פורסמה) הם תנאי הכרחי. קיימת גם אפשרות להגר למניטובה בסיוע הקהילה היהודית, גם ללא מקצוע מבוקש. התהליך ייקח בין חצי שנה ל 3 שנים, או שלא יקרה בכלל. אחרי שאחיך יגיע וייסתדר בעבודה, הוא יוכל לעשות ספונסרשיפ לאמא. אם לאמא יהיו הכנסות, היא תוכל אחר כך לעשות ספונסרשיפ לך, זה יהיה ארוך, מייגע ואולי בלתי אפשרי. האם את לא יכולה ללמוד מקצוע מבוקש ולהגיע ל 67 נקודות בעצמך? אין שום איחוד משפחות אוטומטי למעט נישואין שזה כמעט אוטומטי אם הנישואין כנים.

NicknameX

New member
תודה :) ו...

כמה זמן יכול לקחת הספונרשיפ? שמעתי שאפילו 5 שנים, זה נכון? וד"א אני רק בת 14, יש לי זמן לכל העניין של הנקודות בישבילי

NicknameX

New member
וכן מדובר בטורונטו

הוא לא מתכוון לנסוע לשום מקום אחר. יש לנו שם קרובים

NicknameX

New member
ועוד דבר :)

אמא שלי מטפלת מנוסה כבר 3 שנים ומעלה... זה יכול לעזור לכל התהליך או שאפילו ההפך? שמעתי שזה מקצוע שקל למצוא בו עבודה. לא ככה?

כן, למטפלת אפשר למצוא עבודה בקלות יחסית

ואם אחיך יוכל לעשות את הספונסרשיפ לאמא לפני שתהיי בת 18 יכול להיות שזה יעבוד חלק, להביא גם אותך.

Vaten

New member
מזאת אומרת?

להגר למניטובה בסיוע הקהילה היהודית? תוכל להרחיב?

Astroo

New member
כשליש מהדיונים בפורום מוקדשים לזה

תעשה חיפוש עם מילת המפתח "מניטובה"

dannyk27

New member
וגם אפשר לעיין למעלה

בקישורים ומשם לשאלות הנפוצות, יש שם פרטים ולינקים נוספים.

למעלה