שאלה קצת מסובכת.

• פותח הנושא neko
  • פורסם בתאריך

neko

New member
שאלה קצת מסובכת.

אבא שלי ואחותי אזרחים אמריקאיים. מסיבות אלו ואחרות הצלחתי להגיע כמעט עד גיל 23 הבשל בלי לבקש אזרחות (למרות שגרתי אצל אבי תקופות). הבנתי שהאזרחות האוטומטית מתקבלת מתחת לגיל 21. האם יש דרך מבחינתי לקבל את האזרחות האמריקאית רטרואקטיבית, או שאני אקבל רק גרין-קארד ואהיה חייב בהמתנה מייגעת לפני ובשהיה ממושכת לשם שמירתו וקבלת אזרחות לאחר מכן (כפי שנדרש מכל בן 21 ומעלה המבקש ויזת Immigration)?

doronf65

New member
מנהל
אם אני לא טועה

ואם כן, שמישהו יתקן אותי בבקשה, אם אתה אחרי גיל 18, אביך יכול להגיש בקשת איחוד משפחות עבורך. גרין קארד אתה תקבל 12 שנה לאחר מכן (זה זמן התור), ובזמן זה אסור לך לשהות או לעבוד על סמך זה בארה"ב, אלא עליך להיות בארץ. אני יודע שזה נשמע לא טוב, אבל זה מה שאני יודע. מקווה שמישהו יתקן אותי... למענך!
דורון

neko

New member
אני לא ממש מעוניין לעבור לארה"ב

כרגע. אני מעוניין רק באזרחות "ליתר ביטחון", ואני חושב שיש לי קייס די טוב. זה לא שאבא שלי קיבל אזרחות לפני שבוע ואני מעל גיל 21 (זה עובד לפי 21, לא 18 אצלם), אלא שאבא שלי אזרח אמריקאי ותיק, ואני הייתי זכאי לאזרחות מלאה אוטומטית מתוקף היותי בן של אזרח שגר אצלו. פשוט מעולם לא הגענו ללעשות את זה... טמטום.

doronf65

New member
מנהל
אכן טמטום

אבל כנראה שעל טמטום משלמים... (מצטער, אני לא ציני. ממש חבל לי עליך). הותק של אבא שלך לא רלוונטי ברגע שיש לו מעל 5 שנים מהן שנתיים מעל גיל 14 (ברור שיש לו...), וזה היה חשוב לפני היותך בוגר. עכשו לא. אם אתה לא מתכוון לשהות שם, זו הזדמנות טובה להגיש איחוד משפחות ולחכות בנחת בארץ. מצד שני, כשתקבל את האיחוד, תצטרך לשהות שם על מנת לשמר את הגרין קארד (לפחות חצי שנה מכל שנה) ולהגיע לאחר עוד 5 שנים למצב של התאזרחות. ממש חבל שעליך לעשות כל זאת על מנת להגיע למה שיכולת להגיע אליו אוטומטית לפני כמה שנים.

neko

New member
וזו בדיוק הבעיה - שאין לי שום כוונה

לעבור לארה"ב, ולכן בקשה שבסופה אקבל גרין-קארד לא יעילה לי כלל. לפני שנתיים הייתי מקבל ישר אזרחות - וזה מה שהייתי צריך. אוף. טוב נו, כנראה שנידונתי לחיים עם דרכון יחיד. גם זה משהו.

doronf65

New member
מנהל
ואגב, מדובר בגיל 18, לא 21

http://travel.state.gov/childcit.html

למעלה