שאלה קצת מצחיקה אבל מה זה תמרים מגולענים?

שאלה קצת מצחיקה אבל מה זה תמרים מגולענים?

אלו תמרים שהוציאו מהם את הגרעין?
במתכון שיש לי יש חלק שהוא עם תמרים. אומרים "לקחת חבילת תמרים מגולענים שטופים ולבשל אותם כאשר הם מכוסים מים , עד לרתיחה, בוחשים עד לקבלת עיסה סמיכה".

אז דבר ראשון אשמח להבין מה זה תמר מגולען.
דבר שני אין לי כ"כ ידע בקשר לתמרים,האם אני אמורה במתכון הזה לקלף מהתמר את הקליפה שיש להם או שאני צריכה להכניס את התמר כמו שהוא, עם הקליפה, לבישול עם המים?
 

honeycombs

New member
יש תמרים מגולענים באריזת ואקום

אבל כן, זה תמרים שהוציאו את הגרעין (שיש הקוראים לו גלעין).
באלו שבאים באריזה הם גם מקולפים (אני חושבת). לגבי המתכון שלך ספציפית אין לי מושג.
 
מצאתי

הנה המתכון

אני מתכננת לשים גרנולה במקום שיבולת שועל

ושמן במקום חמאה

אשמח לקבל עצות בעניין המתכון וכן לפתור אחת ולתמיד את התלבטות קילוף התמרים
 

bali

New member
מנהל
את יכולה לקנות תמרים מגולענים בוואקום

זו חבילה של חצי קילו והם כבר די עיסתיים. אולי תצטרכי להוסיף להם טיפה מים (1/4-1/2 כוס) ולחמם כדי "לפתוח" את העיסה שתהיה יותר קלה למריחה.
זה יחסוך לך הרבה התעסקות עם גלעון וקילוף של תמרים.
 
תודה

אז לדעתך במתכון הזה את התמרים צריך גם לקלף?
ועוד שאלה. במקרה ואני שמה שמן מקום חמאה , אז באותו שלב שבו מוזכר לשים את החמאה אני שמה את השמן?
 

bali

New member
מנהל
תשובות

לא צריך לקלף את התמרים אלא רק להוציא חרצנים.

ולגבי הבצק, החלפה בשמן לא תתאים פה לדעתי כי צריך שהבצק יהיה פריך, ובשביל בצק פריך טוב צריך חמאה או מרגרינה. עם שמן הבצק יצא נוזלי.
 
למעלה