שאלה קצת מצחיקה להורים לבנים

בבה יגה

New member
שאלה קצת מצחיקה להורים לבנים

שלום לכולם! יש לי ילד בן שנתיים+, שהגיע בשעה טובה לשלב הגמילה. אמנם יש לי ילדה גדולה, שכבר עברה גמילה, אבל בנים, מה לעשות, בנויים אחרת, ורציתי לשאול שאלה טכנית: בתחילת הגמילה, מושיבים אותם על סיר בשביל פיפי, או שהם מיד עושים את זה בעמידה? וכך או כך - זה לא מתיז לכל הכיוונים? וצריך ללמד אותם להחזיק את הפין ולכוון, או כמו שיוצא? סליחה על הבורות ותודה מראש על התשובות

עונה מנסיון

ישר הרגלתי את עומר לעשות בעמידה. זה כן משפריץ, בעיקר כשהוא מחזיק את הבולבול ומכוון בעצמו. בהתחלה הרמתי את הסיר לכיוון הנכון ואז היתה לי שליטה , אבל היום כשהוא עושה לבד (ונורא גאה בעצמו) אני אומרת כל הכבוד למרות שאני מקבלת שבץ מכך שכל השירותים מלאים פיפי.

נירית1

New member
ברוכים הבאים לגיל הגמילה

סיר או שרותים זה תלוי בילד - אצלנו הוא מההתחלה רצה לעמוד ולעשות פיפי בשרותים כמו אבא, וכן צריך להחזיק להם את הפין וללמד אותם לכוון , אבל בכל מקרה תתכונני שצריך לעבור אחריהם כי תמיד הזרנוק מגיע לקיר
עם הוא יושב על סיר גם צריך ללמד אותו להכניס את הפין לתוך הסיר - אחרת כל הסביבה כולל הבגדים נרטבים. שתהיה גמילה קלה

jole

New member
למרות שאני בשלב של בין לבין...../images/Emo104.gif

כלומר אחד שכבר נגמל מזמן (עוד מעט בן 6) ואחד שעוד לא בכיוון (5 חודשים) לי עשה ישר בשירותים כמו שכתבו כבר- רצה להיות כמו אבא. ו...כן לוקח זמן עד שלומדים לכוון ומנקים את השירותים כל יום אבל זה לא נורא אם הופכים את קטע הפיפי למשחק של בול קליעה יש להם המון מוטיבציה ללמוד לכוון מהר מאד ואז חסל סדר שלוליות. בהצלחה.

רותי ע

New member
בתור גומלת טריה...

עידן נגמל לא מזמן והוא לא רצה סיר. רק בעמידה. אז בהתחלה קירבתי אליו את הסיר כשהוא עומד ואח"כ מול האסלה. ואין פיספוסים ואני לא מכוונת לו כלום רק דואגת שיהיה מספיק קרוב לאסלה. דווקא כשהוא יושב תמיד יש השפרצות לצדדים.

anat i

New member
ובתור אמא לשלושה בנים

ששניים מהם נגמלו מזמן (הקטן מביניהם נגמל לפני 3 שנים) והשלישי עוד רחוק מאד מאד מזה... אני לא לגמרי זוכרת, אבל ממה שאני כן מצליחה לזכור -גם אצלי שניהם לא רצו בכלל סיר ועשו ישר בעמידה בשרותים, אבל אני זוכרת שתקופה ארוכה מאד לאחר הגמילה הייתי תמיד נגשת איתם לשרותים ומרימה אותם קצת (השירותים גבוהים קצת לזאטוט בן שנתיים+, לא?) ומחזיקה להם... עד שהם נעשו מספיק גבוהים ולמדו את הטכניקה לבד כך שזה לא ישפריץ (נו, טובף מידי פעם זה משפריץ אפילו עכשיו, מה לעשות...). מה שטוב בגמילה של בנים זה שכשנמצאים מחוץ לבית הם עצמאיים לגמרי (מורידים... שולפים... עושים...). שיהיה בהצלחה!

ציפי ג

New member
תקני שרפרף נמוך ../images/Emo104.gif

ארבעה גמלתי ואחד בדרך. חוץ מנועם כולם רצו להגמל בעמידה. נועם רצה לשבת אבל עם הפנים לכיוון הניאגרה. נחמד לא? בכל מקרה שרפרף בגובה נמוך עוזר להם להגיע בכוחות עצמם לגובה של אי פספוס. שרפרף כזה מצאתי באיקאה (12 ש"ח) הוא גם מאוד יציב, בעוד ששל כתר לא כ"כ. בשבת הורדתי לאיתי את החיתול בחצר, הוא נכנס הביתה, הלך לשירותים, סגר את הדלת, נעמד על השרפרף והטיל מימיו בעצמו. הוא לא שם לב שעופר נמצא שם ודיווח לי מיד על הארוע. אני מקווה שהוא גם בדרך.

אמיר.

New member
זה יותר משני שלבים... ../images/Emo13.gif

שלב א´ - ללמד לעשות בישיבה. שלב ב´ - ללמד לעשות בעמידה. שלב ג´ - ללמד לקלוע...
שימי לב !! שלב ג´ יכול לקחת המון זמן... יש כאלו שזה לא עובר להם בחתונה... הכיני את הסחבה והסבון לכביסה.

אמאנטלי

New member
אל תצחקו

אנחנו כבר שנה גמולים ומעולם לא היו לי השפרצות לצדדים והכל משום שהדמות הגברית (אבא) בבית יושבת עדיין בשירותים (עדיין תקוע בשלב הגמילה ..?
)ולכן כשהילד רוצה כמו אבא הוא פשוט מתיישב מכניס טוב טוב , מסיים ושוטף ידיים .

anat30g

New member
לא לוותר על שלב הגמילה בישיבה

ילד שלא עובר את השלב הזה לא מפנים את הצורך להכניס פנימה את הפין בזמן שהוא יושב על האסלה ליציאות מוצקות. אם הילד לא אוהב בישיבה - אפשר לעשות תור-תור - פעם העמידה פעם בישיבה, על מנת לתרגל את המצב... אחרי שהוא גמול ומתורגל שיבחר את הדרך הנוחה לו. בהצלחה - ענת

michal@gal

Active member
מנהל
מתחילים בישיבה, גם עם בנים

ככה הגננת הסבירה לנו. היא אומרת שזה עדיף בהתחלה כדי שלא יתבלבלו שפיפי עושים בעמידה וקקי בישיבה. בהתחלה אני הייתי דואגת לעזור להכניס פנימה שלא ישפריץ, ואחר כך הוא כבר למד לבד את הפטנט. קצת אחר כך כבר לימדנו אותו לעשות בעמידה. עד היום, שנה אחרי הגמילה, אופיר עדיין אוהב לפעמים לעשות פיפי בישיבה.

פטל22

New member
פשוט תנסי מה טוב בשבילו

אצלי בהתחלה אני מעמידה אותם על שרפרף קטן ומחזיקה להם, אחר כך הם לומדים לכוון לבד למרות שזה אף פעם למקום הנכון אני נותנת להם ואני זוכרת גם שהייתי מעמידה אותם על הרגליים שלי כדיי שיהייו יותר גבוהים כי יש שלב שהשרפרף מגביה אותם יותר מידיי. את צריכה עם הילד לראות מה טוב לו יותר הבן הקטן שלי ביכלל לא רצה שאני אחזיק לו את הבולבול.... סיפור גמילה מצחיק שהיה אצלי : יש לי תאומים בן ובת ובשלב הגמילה הבת החליטה שהיא רוצה לעשות פיפי כמו הבנים בעמידה, והמצחיק היה שהיא הייתה מצליחה כמובן שעבר לה דיי מהר אבל העיקרון הוא לזרום איתם ולראות מה נח להם בהצלחה

למעלה