שאלה קצת פעורה

a wild rose

New member
שאלה קצת פעורה

היי,

על נפלאות ההילינג שמעתי רק לאחרונה, הומלץ לי ע"י מישהי שהייתה שם ללמוד הילינג על מנת לסייע לתחושה האישית שלי, להרגיש יותר טוב עם עצמי ולהתגבר על טראומות שעברתי. היא המליצה ללמוד ממש ולא ללכת לטיפול בהילינג.

העניין הוא כזה: אני לא מעוניינת לעבור הכשרה כמטפלת בהילינג, הכיוון הוא להיות מודעת ו"לטפל בעצמי", ובכל מקרה אין לי אפשרות ללימודים במשרה מלאה - אלא גג במתכונת חלקית במיוחד. האם הדבר אפשרי? איפה אני יכולה להשיג מידע ולברר אם זה מתאים לי? באילו עלויות הדבר כרוך?

וכמובן - יכול להיות שיהיה עדיף בשבילי כן ללכת לטיפול אצל הילרית במקום ללמוד בעצמי? שהיא תכוון אותי לנקודות הנדרשות? הייתה לי אכזבה ממטפלים שונים בעבר, כולל מהסוג שלא מצפים מהם, כך שאני דיי בחששות לסמוך על מטפלים בתחום כזה.

תודה מראש

ברוכה הבאה ורד פראי

אני רואה שלאחרונה עולות כאן שאלות ותהיות בעניין העיסוק בהילינג.
כיוון מבורך
.

קודם כל אני מזמין את החברים האחרים המלמדים או מטפלים לענות לך.
אפילו להמליץ על עצמם כמורים.
או כמטפלים אם מדובר בשאלה של מיקום ונושא טיפול רלוונטי.
:
אחת התהיות העיקריות היא - למי ללכת. התחום שלנו מאוד רחב ואוורירי, עד שקשה לפעמים לראות את הדרך
.

לגבי שאלותיך הראשונות:
1. אפשר ללמוד הילינג דרך עבודה על עצמך. אני מאמין שיש כמה דרכים.
הדרך אותה למדתי (הילינג סיני) היא בדיוק זו. בשביל לטפל באמצעותה, על האדם המעוניין, לתרגל עם עצמו לאורך זמן רב תרגולי צ'י קונג (תרגילי נשימה\אנרגיה) המרפאים אותו ומנקים את נפש ונשמתו. לאחר ניקוי ברמה מסויימת, מתקבלת האפשרות להתחיל להיכנס לנפשם של אחרים ע"י מדיטציה. יש אנשים שלומדים את מה שלמדתי ובכלל לא יודעים שהתרגול יוביל אותם ליכולת ריפוי. הם מתרגלים בשביל לרפא את עצמם ובשביל להתפתח רוחנית.
2. אם תרצי ללמוד את מה שאני עושה, את מוזמנת ליצור איתי קשר במסר, או להתקשר אליי לטלפון שבחתימה שלי. אסביר לך במה מדובר ובמה זה כרוך - טכנית וכלכלית.
בעקרון, קצב הלימוד (תרגול) תלוי בך.

את יכולה גם לברר בפורומים אחרים בכותרת של "רוחניות" בתפוז.
לחפש רייקי, תקשור וכו'.

לגבי שאלותיך השניות:
1.כפי שהבנת, התרגול שאני עושה מעביר אותך ריפוי נפשי ונשמתי בעצמו. למרות זאת ייתכן וצריך טיפולים ע"י מטפל. אני מאמין שמורה\מטפל שתתחברי אליו ידע לכוון אותך למה שאת צריכה.
כשאני למדתי, לפעמים הייתי מקבל טיפול במקום שיעור. כך גם למדתי את מהלך הטיפול.

2. התאכזבות ממטפל יכולה לנבוע מכמה סיבות לדעתי:
א. אי תיאום ציפיות או יותר נכון...ציפיות יתר של המטופל. לפעמים צפיות יתר נובעות דווקא מהכוונתו של המטפל. למשל אם הוא אומר "בטח שאני יכול לרפא אותך" או "תוך זמן קצר תראי שינוי מוחלט".
ב. טיפול לא נאות, שאינו עולה במידות המתאימות של מטפל מטופל. כלומר, שמעבר לעניין הריפוי, האנושיות של המטפל לא מתאימה לך.
ג. נובע מ ב' - בוחרים מטפל שלא מתאים, ולא מהמקום הנכון. המקום הנכון...תחושת בטן, אינטואיציה, הרגשה הגיון פשוט.
ד. כמובן שיש את העניין של מטפל שאינו מיומן מספיק, ואז, יתכן מצב שגם למרות הרצון הטוב של המטפל, הוא לא הצליח לפתור את הבעיה לשמה הגיע המטופל.
סביר להניח שיש סיבות נוספות לאכזבה, שאינן עולות לי כרגע.

אני מבין את החששות שלך ולדעתי, נסי לנהל שיחה טלפונית ראשונית עם מי שאת רוצה ללכת אליו. או אפילו להגיע לפגישה קצרה לפני תחילת המסע, בין אם לשוחח איתו ובין אם לעבור טיפול ראשוני להתנסות.

כשאני פגשתי את המורה שלי להילינג, לאחר שנים של גישושים מזדמנים, דיברתי איתה 20 דקות קלילות, הרגשתי שאני מוכן ללכת להתנסות בטיפול. בסוף הטיפול שהיה לי מאוד נעים ואמרתי לה שזה בדיוק מה שאני רוצה ללמוד.
לא היה בטיפול איתה שום דבר קונקרטי, רק חוויה פנימית וחיבור שהתאימו לי.
אציין גם, שלפני ההתנסות איתה, לא הייתי בחיי בטיפול רישמי.
לא רציתי לשים את עצמי בידיו של מטפל לא מיומן. לא פיזית ועוד יותר מכך, לא אנרגטית.

מקווה שעניתי לך על הכל
.
את מוזמנת לשאול עוד.

בהצלחה.

seelinewoman

New member
שמחה להוסיף את הזווית שלי

לפני כשנתיים וחצי, כשהתחלתי טיפולי פוריות,
התחלתי ללכת לכל מיני מטפלים כדי להתנקות
וכדי לעורר בי את כוחות הריפוי והחיים.
הגעתי, בין היתר, למטפלת הוליסטית, כפי שקראתי לה,
שמטפלת בעזרת שיחות והילינג.
היה לי ברור שאני הילרית, ורציתי להיות ההילרית של עצמי.
אמרתי לה שבשביל זה אני באה אליה, ללמוד הילינג.
היא אמרה לי בפסקנות שאין לי צורך ללמוד הילינג
אלא להתנקות ולהיטהר מבפנים, ואז זה כבר יקרה לי.
הדרך שלי לא תמה ואני די בעיצומה, אבל ללא ספק התקדמתי
הרחק מהנקודה שבה עמדתי בהצלחה.
אני יכולה לומר לך בוודאות שכל המורים והמטפלים שלי הגיעו אליי בזמן,
בדיוק כשהייתי מוכנה, וגם מאלה שהתאכזבתי למדתי המון.
בחקתי בסופו של דבר בתטא הילינג ואני מקווה להגיע גם לדרך של צחי,
למרות שפיזית אני לא מסוגלת להגיע לזה כעת.
התחלתי לעשות מדיטציה שמערבת תטא הילינג.
הלכתי אז למטפלת בתטא הילינג שאחר כך גם למדתי אצלה את הקורס הבסיסי.
אני ממשיכה להתנקות ואני מגיעה הרבה פעמים למצבים של האור הבהיר שלא היה לי בהתחלה,
והרב המקרים שהם יותר מאשר צירוף מקרים מוזר אבל לא המשכתי בלימודים ממש.
כך שבסופו של דבר אני תומכת בגישה של צחי ללמוד לבד או עם מורים שמגיעים אלייך ברגעים הנכונים,
ולהמשיך לנקות ולטהר את הערוצים הפנימיים שלך כמיטב יכולתך.

בכל מקרה, את מוזמנת להישאר אתנו,
ובהצלחה

a wild rose

New member
תודה לשניכם

אשמח לקבל המלצות יותר ממוקדות, אפילו לינקים לאתרים רלוונטיים או המלצה על ספרות שתעזור לי להתמקד, כי נכון לעתה אני לא ממש יודעת דברים על העולם הזה.

עוד זוית

אני הגעתי להילינג בעקבות משבר אישי, שהיום אחרי ארבע שנים של לימודים אני מבינה שהיה משבר רוחני. אני בחרתי ללמוד ברידמן, שם יש שילוש של הילינג עם פסיכותרפיה. השנתיים הראשונות של הלימודים , הן בעיקר עבודה עצמית, מתוך. הנחה שמטפל צריך קודם כל לטפל בעצמו. לא כולם עושים את המסלול של הפסיכותרפיה,וישנו מסלול של לימודי הילנג בלבד. הלימודים הרבה יותר ארוכים מאשר במקומות אחרים. אין ספק שניתן למצוא גם קורסים שמכשירים אותך כהילרית בשלושה חודשים ואפילו פחות, אך יש הבדל אדיר ביניהם. לשאלה האם ללמוד הילינג או ללכת לטיפול יש

עוד זוית

אני הגעתי להילינג בעקבות משבר אישי, שהיום אחרי ארבע שנים של לימודים אני מבינה שהיה משבר רוחני. אני בחרתי ללמוד ברידמן, שם יש שילוש של הילינג עם פסיכותרפיה. השנתיים הראשונות של הלימודים , הן בעיקר עבודה עצמית, מתוך. הנחה שמטפל צריך קודם כל לטפל בעצמו. לא כולם עושים את המסלול של הפסיכותרפיה,וישנו מסלול של לימודי הילנג בלבד. הלימודים הרבה יותר ארוכים מאשר במקומות אחרים. אין ספק שניתן למצוא גם קורסים שמכשירים אותך כהילרית בשלושה חודשים ואפילו פחות, אך יש הבדל אדיר ביניהם. לשאלה האם ללמוד הילינג או ללכת לטיפול יש

המשך

ראשית מצטערת על הכתיבה הכפולה, באגים באפליקציה לאייפון.

לגבי לימודים מול טיפול.
האם את רוצה לטפל?
אם לא, אז את מוזמנת לבוא לטיפול, שישלב לימוד עקרונות באופן לא רישמי.
ההבדל הגדול בטיפול אישי הוא שתוכלי יותר להתרכז בבעיות שלך.... ותוך כדי להבין את ההילינג.

כאשר לומדים בקבוצה, יש פחות אפשרות להתמקד בבעיות אישיות שעולות ובהחלט עולןת.
ברידמן לפחות ממליצים מאוד לסטודנטים לשלב טיפול אישי כם הלימודים, לפחות כדי שיהיה מישהו שיכיל את הדברים שכולים, ויעזור לפרק אותם.
לפעמים עולים דברים מאוד לא פשוטים.

אני לא מדברת על לימודים אחרים, אלא רק על מה שאני מכירה.
מוזמנת לשאול עוד שאלות, ואפילו לפנות בפרטי....

למעלה