שאלה קצת שונה מהשאלות האחרות פה

• פותח הנושא es4
  • פורסם בתאריך

es4

New member
שאלה קצת שונה מהשאלות האחרות פה

שמעו....אני יודע שזה שאלה קצת לא חכמה אבל.... איך לומדים היסטוריה? כלומר יש איזו שיטה שהחומר יכנס לראש בצורה טובה ומהירה??

אביגל ג

New member
תראה, כל אחד והשיטה שלו...

אני בהתחלה החלטתי ללמוד כמו רובוט מילה במילה, אבל לאט לאט התייאשתי והתחלתי לקרוא את הכל...סיימתי והכל שוב מההתחלה... לאט לאט התחלתי לזכור דברים, חשבתי על דברים הגיוניים שבעקבות זה קרה הדבר הזה...וככה זכרתי להפתעתי כי ממש פחדתי שאני לא אזכור והנה זכרתי את הדברים. משום מה אני גם זוכרת את הסדר במחברת שלי, ככה שאם אני שוכחת פחות או יותר את התשובה אני מנסה להזכר איפה ממוקם החומר במחברת ואיך היה המבנה (לדוגמא: למטה היה כתוב על עלייה שלישית ואת הגורמים לה ובדיוק בעמוד אחרי היה את הגורם הרביעי לעלייה ככה פחות או יותר אני זוכרת) בעקרון כל אחד והשיטה שלו אבל זו השיטה שלי... מקווה שהיא תהיה טובה גם לבגרות. אה, מה גם שיש בקרוב את השידורים בערוץ ההסטוריה, ואם תלמד וגם תסתכל על השידורים אולי זה יעזור לך לזכור יותר טוב...

Mighty Morphin

New member
אמממ...

אני אגיד לך איך זה אצלי ותחליטי לבד
אני לא מסוגל רק לקרוא את החומר (לא משנה כמה פעמים) ולזכור אותו. משום מה אני בסוף שוכח דברים. השיטה שהכי עוזרת לי לזכור את החומר ולהכניס אותו לראש זה לכתוב את התשובות לשאלות/החומר על המחשב (בוורד וכדומה), ככה אני זוכר את התשובות לטווח ארוך. מקווה שעזרתי

השיטה שלי

קודם כל צריך לעבור על כל החומר פעם אחת כאשר במהלך הקריאה אתה אמור להבין את העיקרון אם לא הבנת את העקרון אז צריך לקרוא עוד פעם פעמיים שלוש את החלק הלא מובן. אחרי זה טוב לעבור על שאלות (איזה שאלות כבר יכולים לשאול אותך כבר? מספר השאלות שיכולים לשאול אותך בהיסטוריה הוא דיי מוגבל). יש שאלות באתר של ערוץ ההיסטוריה ובחוברת מיקוד של אנגקורי ואולי גם של רכס. אחרי שעונים על השאלה או בעל פה או כותבים אותה על דף שזה יותר מומלץ אבל זה לוקח יותר זמן. אחרי זה מסתכלים על התשובה (אם לא אמרתי רצוי שתהיה לך תשובה לשאלה שבחרת) ורואים מה חסר בתשובה שלך ומנסים לזכור או לכתוב את מה שחסר. עוד דבר כאשר את נתקלים בשאלה ואתם ממש לא זוכרים או לא יודעים לענות עליה אז חוזרים על הפרק הזה ולומדים אותו שוב. זהו זה בעקרון השיטה שלי פחות או יותר אני לא יודע אם זה יתאם לכם אבל זה מה שעוזר לי

למעלה