שאלה קצת שונה...

bebe

New member
שאלה קצת שונה...

הי בנות (ובנים), אני הולכת לשאול שאלה שלא כ"כ מתאימה לאווירה הכללית של הפורום הזה, שהוא מאוד שמח ואופטימי אבל אני חייבת לשמוע דעות בנושא: אני וחברי יוצאים כבר שנתיים ועומדים להתחתן בעוד מספר חודשים. הבעיה היא שבזמן האחרון יש לי חששות. אני מאוד אוהבת את חברי מעריכה אותו. יש לו תכונות מקסימות - הוא אוהב, מפנק מתחשב,אמפטי,מביע רגשות - אין לי תלונות בנושא (חוץ מזה שלפעמים הוא קצת עקשן...) א - ב - ל אני לא יודעת מה קורה לי יש לי מחשבות שבאות לי בגלים - לפעמים אני בעננים מהחתונה המתקרבת ולפעמים אני חושבת על התסריט של ביטול האירוסין והחתונה, ומה יגידו במשפחה ומה יגידו החברים...
אני גם חושבת על "האם הוא האחד???" זה לא שאני רוצה מישהו אחר (ספציפי או באופן כללי) אבל פשוט אני תוהה לעצמי אם אכן עלי לעשות את הצעד שממנו אין חזרה או שלא. בגדול אני לא חושבת שאני רוצה לחיות בלעדיו וזה אומר בעצם הכל אבל המחשבות... מה עושים??? האם זה קורה רק לי??? בבקשה תנו לי תשובה כנה, זה ממש חשוב לי! אני יודעת שההודעה קצת ארוכה ומבולגנת אבל פשוט כתבתי את מה שעלה לי בראש כי ככה הכי טבעי.

קודם כל שלום

ממה שרשמת באמת נראה שאת קצת מבולבלת ולא כ"כ יודעת מה את רוצה מעצמך. כשעולה נושא החתונה טבעי שבאות כל מיני מחשבות, זה יש בזה גם צד מלחיץ קצת, שזהו זה האדם שאני הולכת להיות איתו כל שארית ימיי, אז את צריכה לשבת ולחשוב טוב טוב עם עצמך אם זה באמת מה שאת רוצה, אם את באמת באמת אוהבת אותו, ולהגיע להחלטה הנכונה, ומדברייך אכן ניתן להסיק שאת באמת אוהבת אותו, ופשוט קצת לחוצה. בכל מקרה אשמח לעזור רויטל

*מור

New member
אני מצטערת לשמוע שכך את מרגישה

לפני שאת ממשיכה לחשוב על תסריט של ביטול האירוסין, תנסי לחשוב מה יכול להיות שגורם לך בכל זאת לחשוב גם על צעד כזה, אחד הגורמים המשפיעים על מערכת יחסים היא כנות ואולי תפני לבן זוגך ותאמרי לו שאת מרגישה לחוצה מכל נושא החתונה ושאולי לדחות קצת בכמה חודשים את מועד החתונה. קחי פסק זמן לעצמך למחשבה עמוקה. אני בטוחה שתמצאי את התשובה.

ניצניצ

New member
הי BEBE ../images/Emo11.gif

קודם כל טבעי להלחץ לפני הכרעות חשובות, וכמובן חתונה היא החלטה גורלית למדי (לא כולם רואים זאת כך). הצעתי לך שתנסי לקחת לך קצת חופש ומנוחה, כלומר למצוא זמן שאת רק רק עם עצמך (לבד) במשך יומיים או כל זמן אחר שתרגישי לנכון. תחשבי ברוגע על עצמך בלבד (זה הזמן להיות אגואיסטית) ולא על החברות והמשפחה (בסופו של דבר את תצטרכי להמשיך לחיות איתו או בלעדיו), אני מאמינה שזמן שלך עם עצמך, רצוי גם במקום שמרגיע אותך (טבע אולי...), יעשה את שלו. נסי לדמיין את עצמך בעוד מס´ שנים (איתו ובלעדיו) ותנסי להגיע להחלטה עם כמה שפחות לחצים. בכל אופן קחי
ועוד אחד
.

bebe

New member
תודה לכולן על התגובות המהירות אבל

אותי מטריד יותר - האם זה קורה רק לי? כל משתתפי הפורום הזה נמצאים לפני או אחרי חתונה והייתי רוצה לדעת אם זה טבעי להרגיש כך או שאני צריכה להתחיל לשקול מחדש את כל נושא החתונה. לי תמיד אמרו - את לא צריכה לשאול את עצמך אם את אוהבת את בן זוגך. כשאוהבים באמת - לא מתעוררות שאלות. אבל כמובן...הכל נראה כל כך פשוט במילים ותכ´לס, אני באמת באמת לא יודעת מה לעשות עם הרגשות האלו. אני כל כך רוצה להגיע למסקנה שזה פשוט בגלל הלחץ של החתונה והכל. זאת הסיבה שאני מבקשת תשובות כנות. אז באמת - תודה מראש לכולן

כתבתי לך תשובה מאוד ארוכה, אבל

המחשב שלי ניתק אותי
בכל מקרה, אחרי סקר קטן שאני עשיתי אצל חברות שלי- חלקן נשואות ותיקות, חלקן טריות וחלקן בתהליכי החתונה. מסתבר שזה קרה לכולן. ויותר מזה, אני לא יודעת בת כמה את, אבל מסתבר שככל שהן היו יותר "זקנות" כשהן התחתנו- כך המחשבות הרעות עלו יותר ויותר. בכל מקרה- אני עדיין חושבת שכדאי לעשות רגע הפסקה מכל באלאגן החתונה. לקחת את עצמך למקום שקט, ולהתרכז רק בזה. ולבדוק שוב מאיפה מגיעות המחשבות האלה. ושיהייה המון בהצלחה one way or the other

*מור

New member
שוב אני ../images/Emo24.gif

המשפט "כשאהובים באמת - לא מתעוררות שאלות" הוא באמת פשוט במילים כלפעמים שנמצאים באמצע ריב ומתיחות יכול להיווצר מצב של שאלות...שאם העצבים שעוברים גם הן נעלמות. אבל אם להגיע למסקנה שכל המחשבות שלך נובעות מלחץ החתונה את צריכה לבדוק רק עם עצמך - בלי עזרה של אף אחד בכדי להגיע לתשובה, מצד אחד אסור להפיל הכל על החתונה כלומר כל מחשבה רעה זה בגללה סך הכל זה אירוע שאמור להביא שמחה, מצד שני,שוב, יכול להיות שאכן זה רק ענין של לחץ כמו שאמרו פה בנות שכבר עברו את השלב הזה...אך אם עובר עליך מה שעליהם עבר או שזה משהו הפיתרון הוא אצלך... כפי שאמרתי בפעם הקודמת שרשמתי לך וכמו שאחרות אמרו כדאי לך לנסות להתרחק מהסביבה טיפה, להתבודד, לעשות דברים עם עצמך בכדי לחשוב על הכל בצורה רגועה והגיונית.

dorlim

New member
הכרעות גורליות מלוות בד"כ בהרבה

לבטים ופרפורים ושאלות עצמיות - האם אני עושה את הדבר הנכון? האם כדאי לשנות? ואם כן מה? אלו דברים שאנחנו נתקלים בהם בכל מיני הכרעות גורליות וכחלק מכך גם בנושא של בחירת בן/בת זוג לחיים. הצעתי לך - תעשי חושבים עם עצמך, איזה סוג של טיפוס את - האם כל החלטה אצלך גוררת לבטים אדירים וחששות כבדים. אם כן, סביר להניח שגם במקרה הזה את חוששת ואם לא - כפי שכבר אמרו כאן - תחשבי למה בעצם את מהססת ומתלבטת ומה אפשר לעשות. ועוד דבר, את בהחלט יכולה לשתף את בן זוגך בהתלבטויות (גם מבלי לגרום לו להרגיש רע) וע"י כך להקל על עצמך ועל ההתלבטויות. בהצלחה והכי חשוב שתעשי בסופו של דבר מה שאת באמת מרגישה שהוא הכי הכי טוב בשבילך.

shelycat

New member
לפעמים כשהכל נראה יותר מידי...

טוב ונראה לך שאת מאושרת מידי אז מחפשים סיבות להראות לעצמך שלא הכל אידאלי. או שפשוט כמו להרבה (וגם לי) לפני החתונה יש מתחים בעיקר ניסיונות לרצות את כ-ו-ל-ם ולכל אחד יש דרישות, ונראה שלפעמים אף אחד לא מתחשב בך וכולי וכולי אז את מוציאה הכל על האיש שאוהב אותך הכי הרבה וחושבת שהוא לא עושה מספיק....ולגזר הדין בדרך כלל הכל בראש שלך במה שקשור לגביו, ולגבי ההורים הם מתרגשים בדיוק כמוך (ולפעמים יותר) ונוטים לפעמים למרות כל האהבה להתחשב פחות ממה שאת מצפה וזה מוביל לאכזבה, אז יהיו עוד תחושות כאלה, ואולי גם מריבות קשות על פרטים שוליים לגמרי. זה עובר ומסקר קטן בין החברות שלי יום החתונה עובר למרות הכל בכיף נ.ב. לפעמים המריבות, ההעלבויות והכאסחים מגיעים אחרי החתונה כי כולם נוטים להיות ברגישות יתר ולשמור בבטן. זה עובר!

switch

New member
אני חושבת

שרק את בתוך תוכך יודעת את התשובה האמיתית לשאלותייך. אם תבוא מישהי ותאמר לך ש"כן" היא גם הרגישה לפני החתונה שיש לה לבטים לגבי בחירתה...מה זה אומר? איך תוכלי לדעת אם רגשותיה היו באותה עוצמה כמו שלך? אני אומרת לך - זה לא יעזור. פשוט תחשבי עם עצמך ורק תדעי - לפי דעתי, אם את מרגישה שאת רוצה לחיות איתיו את חייך, שאת רוצה להקים איתו משפחה ולגדל ילדים, אז גם אם אין ניצוצות כמו בהתחלה וגם אם אין פרפרים בבטן כל פעם שאת רואה אותו - זה בסדר! נסיך החלומות האחד והיחיד לא קיים במציאות. במציאות את פוגשת אדם ואתם אמורים להתחבר ברמה כזו שתדעי שהוא האדם הכי קרוב לך ושאיתו תוכלי לבלות בכייף את שארית חייך, ושוב, ניצוצות ופרפרים זה לא הכל בחיים! זהו, שיהיה בהצלחה ואני מאחלת לך שתעשי את הצעד הנכון ועוד יותר אני מאחלת לך שהצעד הזה לא יהיה ביטו חתונה או משהו בסגנון

למעלה