שאלה קצת תמימה

magicpie

New member
שאלה קצת תמימה

יש לי משהו שאני לא מבינה,אני לא בטוחה שזה לגמריי קשור לפורום הזה,אבל זה קשור קצת. זו תמימות מצידי לשאול אבל אני באמת לא מבינה.
למה בארצנו הקטנטונת ה-כ-ל עולה יותר? ולא פי 2.
איפור וטיפוח-שוחטים אותנו במחיר,חברות שבארה"ב נחשבות חברות פשוטות שמוכרות אודם ב7 דולר, פה מוכרות אותו אודם ב160 שקל.כנ"ל בישום.כנ"ל קרמים. המחירים הם פי 2 במקרה הטוב, פי 4 במקרה הרגיל.וגם כשיש פה מבצע זה עדיין לא מגיע למחירים בארה"ב ואירופה.
אביזרים לאייפון, מה שקניתי באיביי ב 6 דולר, יעלה לי בארץ 200. בלי גזמה.
ואת התגלית האחרונה שכולנו ראינו בחדשות, ממתקים שמיוצרים ע"י חברה ישראלית נמכרים במחירי רצפה בארהב, ופה? מחירי תקרה.
אני יודעת שכולם מחפשים להרוויח, אז מה? מי שמוכר בארה"ב או באירופה מנסה להרוויח פחות? הוא פראייר? או שבישראל חמדנים מידי? או שחושבים שהצרכן מטומטם?
זה עניין של תחרות? גם פה יש תחרות, לא בקנה מידה של מדינות אחרות..אבל יש.
אני בשנים האחרונות הפסקתי כמעט לחלוטין לקנות פה בגדים,טיפוח, איפור....תוספי מזון אפילו, במחיר של 60 ש"ח בערך תקבלו בארץ 60 כמוסות, ובחו"ל באותו מחיר- 180 כמוסות.
למה פשוט גונבים אותנו באור יום?

מתכNET

New member
הצד השני של המטבע בתקווה שתביני

יש לי משהו שאני לא מבין,אני לא בטוח שזה לגמרי קשור לפורום הזה אבל זה קשור קצת
זו תמימות מצידי לשאול אבל אני באמת לא מבין

למה בארצינו הקטנטונת אנחנו מוכנים לשלם יותר ולא פי 2? אני יודע שכולם מנסים לשלם פחות
אבל מי שקונה בארה"ב הוא יותר חכם? או שבישראל יש אנשים טיפשים ומפונקים שמוכנים לשלם כל מחיר
ובלבד שלא לנסוע עוד 5 ק"מ?

מקווה שהבנת את הטענה שלי....

Avi85F

New member
זה לא שאלה תמימה אלה שאלה טובה

הסיבה היא התערבות ממשלתית בכלכלה.
כדי ליבא מוצרים בחו''ל תריך לעבוד באחד מנמלי הים
בנמלי ים שולט ועד העובדים אין התחרות בין הנמלים וחברי הועד מקבלים תנאים מפליגים: משכורת גבוהה פנסיה גבוהה ותנאים סוציאליזם אחרים (כמו אכילת סטייק במסעדה) שעולים כסף רב.
כך שחלק מהתוספת של המוצר שאת קונה הולכם לשם^^^

מכוון שהממשלה מעורבת רבות בכלכלה יש מאות אלפי עובדי ציבור והרבה משרדי ממשלה גם להם צריך לממן משכורת ופנסיה נכון? אז חלק נוסף מהתוספת שאת משלמת הולכת לשם.

יש גם מכסי יבוא כדי להגן על התוצרת המקומית אז חלק מהתוספת שאת משלמת הולת לשם.

מכוון שהממשלה מעורבת רבות מכלכלה אז יש תשלומי העברה לקבוצות אוכלוסיה כמו: חרדים מתנחלים.
אז הנה ^^ עוד חלק של התוספת שאת משלמת.

הרשימה ארוכה השורה התחתונה היא שהתוספת נובעת בגלל התערבות מאסיבית של הממשלה בכלכלה החל מסיבסוד על למכסי מגן
ותשלומים לועדי עובדים ומימין מדינת הרווחה.

baudrate

New member
עכשיו אני תוהה

האם צריך לצפות לרמות מחירים דומות בארץ ובחו"ל?
אפילו כאן אני יכול לראות שיש חנויות ושווקים בהם אותם מוצרים יקרים או זולים יותר בעשרות אחוזים.

magicpie

New member
אולי כן

או אולי זה מה שאני לא מבינה, למה אותה חברה, לא מספקת מחיר אחיד לארצות שהיא מוכרת בהן?
למה בקבוקון קטן של מייק אפ בארה"ב עולה 30 שקל, ופה עולה 180?
זה לא שאני משווה בין חברות,אני משווה בין מוצרים של אותה חברה.
חברת טבע, מה שפה משלמים בשביל 60 כמוסות של ויטמין 60, משלמים באירופה בשביל 180.

אתה מדבר על עשרות אחוזים? עשרות אחוזים זה הגיוני.לכל בית עסק יש את השיקול שלו.מילא אם המחיר היה...פי 1.5, פי 2...הייתי איכשהו מבליגה.
אבל פי 4? פי 3? ואז עושים לי "טובה" במשביר ופוצחים במבצע 40%?.
בוא נחשוב, אם החברה מוכרת שפתון ב5 דולר בארהב, ובטוח מרוויחה, אז פה היא מוכרת אותו ב130 ש"ח, בטוח מרוויחה,וגם במבצע 40%, בטוח מרוויחה. קשה לי להמנע מהתחושה שפשוט חושבים שהצרכן הישראלי מטומטם,זה לא מכעיס אפילו זה פשוט מעליב.

SupermanZW

Well-known member
הפתרון פשוט - להפסיק לקנות במחירים מופקעים

יש Ebay, קני דרכו.

המחירים בישראל יקרים כי הצרכנים פראיירים, אם אף אחד לא יקנה במחירים מופקעים לא יהיו מחירים מופקעים, כל עוד יש אנשים שמוכנים לשלם מחירים מופקעים ימשיכו להיות מחירים מופקעים.

המשווקים לא חושבים שהצרכן הישראלי מטומטם, הם יודעים שהצרכן הישראלי מטומטם ולכן הם מפקיעים מחירים. בארצות אחרות יש הרבה פחות פראיירים מבישראל.

magicpie

New member
יש אתרים יותר טובים מאיביי

כמו שאמרתי בהודעה הראשונה שלי,אני כמעט ולא קונה בארץ.

סתם תהיתי למה ההבדלים האלו.

מתכNET

New member
למה את לא מוכנה לעבוד ב 50% מהמשכורת

שלך? למה תאוות הבצע הזאת?
הניסיון למקסם את הרווח הוא טבעי ואנושי,גם את עושה את זה
הבעיה טמונה בחינוך לצרכנות נכונה

magicpie

New member
מה הקשר...?

לא תהיתי במעשה של הגדלת הרווח. תהיתי למה המעשה כל כך שונה בין מדינות.

maya1220

New member

למעלה