שאלה קצת
(אבל לא יותר מדי)

דרגורן

New member
שאלה קצת ../images/Emo32.gif (אבל לא יותר מדי)

אני מגלגל במוחי ובסביבתי את הרעיון להקים ספריית מד"ב ופנטזיה. הרעיון הוא שאנחנו (כן, אנחנו) נתרום ספרים לספרייה וגם הספרייה תרכוש ספרים, וכך כל אחד יוכל לקרוא את הספרים ה"נדירים".... יש הרבה יתרונות לכך שהספרים הנדירים יהיו בספרייה: בין היתר אפשר לעקוב אחרי איפה כל ספר ולדאוג שספרים לא יעלמו (או שיעלימו אותם)... השאלות שלי הן: האם אתם חושבים שאפשר לשכנע אותכם (או אחרים) לתרום ספרים לספרייה? (נחום, אתה פטור מהשאלה הזאת מכוון שאני יודע שאתה מקבל רעידות רק מהרעיון
) האם יש לכם רעיונות למיקום או רעיונות לביצוע? ולפני שעוד ערמת עטלפים תכסה אותי, אני מבקש שתתחשבו ברעיונות הבאים: 1. הספרייה יכולה לכלול גם קלטות וידאו/DVD.... 2. ניתן לעשות הנחות בספרייה לחברי האגודה וכו´.... 3. יתכן שאם/וכאשר יהיו בידי הספרייה מספר עותקים של אותו ספר אפשר למכור אותם....

vonagut

New member
ככה בונים קהילה

פיתוח לרעיון : לנסות להסדיר עם אחד האולמות הקטנים הת"א (סינימטק,לונדון,בית ציוני אמריקה) או לברר אפילו בעירייה אם אפשר לתת לנו איזשהוא חדר ולהשיג, מקרן וידאו (לא בעייה), פעם בשבוע לעשות הקרנה (לא חסר מה), ואז גם "הספרייה" תוכל לתת שירות ביום ובמקום קבוע. הפאק היחידי הוא "לספרן" (אפשר בתורות), שיצטרך כל פעם לסחוב הכל, אבל במילא בהתחלה בטח לא יהיו יותר מדי ספרים. על כל מפגש אפשר לגבות סכום סמלי (10 ש"ח). בכל מקרה , לא פשוט,אבל אחלה יוזמה.

ygantman

New member
בגדר יוזמה ../images/Emo39.gif

לפי דעתי זה רעיון אחלה אבל לא ניתן למימוש כי את הספרים יסכימו לתת רק אותם עשרות (.....מאות?) אנשים שמכירים אותך אישית וגם אז קשה לי להעמין שאנשים יתרמו ספרים טובים/יקרים/ נדירים באמת ואז הרעיון די מעבד את המטרה שלו. אולי כידי לבנות אתר שיכיל ספרי טקסט? זה יותר פשוט למימוש ואני בטוחה שכולם ישמחו לעזור. אים זה בכינין הגרפי ואים זה בעינין הקפצי ספרות אצמם. כמובן שלקרוא ממסך זה סיוט/אימה....וכאב ראש רציני לטווח ארוך אבל מכיוון שלא כולם יכולים להרשות לאצמם לקנות ספרים (כסף,זמן,וגם די קשה להסיג ספרים ממש טובים) הרעיון של ספריה ברשת (כן אני יודעת שזה לא רעיון תטרי) יכול די להצליח. מה דעתכם?

דרגורן

New member
אבל, אבל, אבל...

בתור התחלה (בחודש שניים הראשונים) אני אאסוף ספרים שהם לא נדירים אלא רק כפולים וכאלה שאנשים גם ככה לא רוצים (ויש הרבה) ולאט לאט המבחר יגדל וגם יתחיל להיות תקציב ובו נשיג עוד ספרים.... אני לא אוהב את הרעיון של ספרייה ברשת כי אני אוהב לקרוא מספר עם דפים (ואפילו בישיבה בשירו***)! כבר יש לי 4-8 אנשים שהסכימו לתרום כמה ספרים כל אחד (אחד אפילו הציע כסף במקום ספרים, כי אין לו כפולים או מיותרים....) כך שאם יש לך או לכל אחד פה בפורום ספרים "מיותרים" שהוא רכש וקרא והחליט שהוא לא אוהב אותם, או כמה עותקים מסידרה מסוימת, אז הוא/היא מוזמן ליצור עימי קשר באחד משני המיילים הבאים: [email protected] [email protected] ואני אשמח לאסוף את כל העזובים הנ"ל לספרייה שמתחילה להבנות....

למעלה