שאלה קצת

chief21

New member
שאלה קצת

טיפשית ביחס לכל השאלות פה אבל בכל זאת - אני וחבר שלי משחקים DND ("\ זה לדיון אחר) ואני לדוגמא יריתי עליו ברק והוא "הזיז" את הברק עם רוח. אני אמרתי לו שזה בלתי אפשרי והוא אמר בריבוע שזה אפשרי מכיוון שיש את המשוואה הפשוטה של f=ma ואני אמרתי שזה זניח (הכוח של הרוח) לעומת הכוח החשמלי. הוא אומר שנגיד שהרוח מפעילה כוח של 100000000 ניוטון... אני אמרתי לו שגם אז זה נראה לי זניח ובנוסף שום רוח לא יכולה לייצר אנרגיה כזו. אז מה היא דעתכם?
 

niv1990

New member
לא יודע מה כן, אבל מה לא...

"שהרוח מפעילה כוח של 100000000 ניוטון" מפעילה על מה? אולי על משטח בגודל X כן, גם אם נגיד שהברק היה גוף קשיח לא ברור לי מאיפה הקביעה הזו (מה גם שלא תיהיה כמעט תאוצה, כי הזמן שבו יש ברק מאוד קצר). " ואני אמרתי שזה זניח (הכוח של הרוח) לעומת הכוח החשמלי." אני גם לא מבין מה זה רלוונטי, האם הברק מעפיל כוח בכיוון האופקי (זה שמעיפים איתו את הברק הצידה)? אם אני יודע נכון, הברק זהו זרם של חלקיקים טעונים, האם הרוח בכלל תספיק להגיע לפני שהם יגיעו? בכל מקרה, בהצלחה...
 

its moi

New member
צריך לקחת בחשבון גם

את זמן האינטראקציה. לדעתי - הברק עובר דרך האויר במהירות כ"כ גבוהה- שגם אם יש הוריקן הברק כ"כ מהיר שהוא לא ישים לב בכלל לרוח.
 

אחמס1

New member
האם אתם מכירים את צילומי הוידאו של ברקים בהם

רואים ברק מכה, וכשנייה אחר כך ברק נוסף באותו מסלול בדיוק. זה קצת תמוה מפני ששנייה זה בכל זאת זמן יחסית אורך, שהייתי מצפה מהאוויר לזוז קצת, לסחוף את החומר המיונן ואת מסלול הברק הבא איתו.
 

niv1990

New member
לא, איפה רואים כאלה?

אם רואים ברק שלם (אני לא חושב שתפסו אותו מקרוב) אז יכול להיות שגם אם יש תזוזה קטנה היא לא תראה מרחוק.
 

niv1990

New member
כן, שכחתי..

גם אם תיהיה לו תאוצה גבוהה הוא כמעט לא ישנה מהירות.
 

Alkhimey

New member
->

רוח זה חלקיקי אוויר שנעים. מה שאנחנו רואים כברק זה אוור שהתחמם והפך לפלסמה. המסקנה המתבקשת היא שאם "ברק" עובר דרך אוור בתנועה (רוח) הוא זז מעט. לדעתי זו הסיבה שמה שאנחנו רואים מאוד מפוטל (יש הפרעות באוויר), בעוד המטען עצמו עובר בקו ישר קצר בין הענן לארץ. אבל זה רק השערות אישיות שלי.
 

Rtitan

New member
ברק הוא נתיב צינור אוויר מיונן שדרכו...

אלקטרונים עוברים בין ענן לענן או בין ענן לקרקע (הרוב - כ-70% מהברקים מתרחשים בין ענן לענן) - הנתיב נקבע על פי הנתיב שבו יש את ההתנגדות המינימלית לזרימתם - הזזת האוויר, תגרום לעיוות הנתיב ולהזזת ה"חוט" - יחד עם זאת, מאחר וזמן זרימת הברק כה איטי - עד ש... איך נגדיר את זה בעדינות? "זה לא ממש מעשי..." (השווה את מהירות זרימת האינפורמציה המקסימלית באוויר למהירות זרימת האלקטרונים בברק).
 

Rtitan

New member
../images/Emo163.gif!!! תיקון !!! ../images/Emo124.gif

נכתב זמן "זמן זרימת הברק כה איטי" - כמובן שצריך היה להיכתב "זמן זרימת הברק כה קצר"... כלומר - המרחק שמולקולות האוויר ינועו בזמן התרחשות ברק כה קצר - עד שהתזוזה לא תורגש.
 
למעלה