שאלה קריטית ומעניינת:

neils4444

New member
שאלה קריטית ומעניינת:

מה משמעות וכוונת השיר "Mr. Tambourine man"? סליחה על הבורות, ותודה ניל

HighDeath

New member
אם אני לא טועה...

של הסמים.. שמשתשים בסמים אז הוא עושה מוסיקה כזאת.. לא יודע זה מוזר..

boazgilad

New member
זה שיר

על סוחר סמים, לפי מה שהבנתי Mr. Tambourine man זה היה שם קוד לסוחר סמים בשנות ה-60

כמות התיאוריות וההשערות שיש על השיר

הן בלתי ספורות חלק אומרים שבוב כתב את השיר על מישהו מסוים מסצנת הפולק שהיה סוחר סמים,חלק אומרים שזה "סתם" שיר שנכתב בהשפעת ס מי הזייה ועד השערות שמדובר על נגן-חבר שהיה בקרבתו.... לך תדע... אני מניח שאחרים כאן יוכלו לספק תשובה יותר עניינית:) נ.ב. פעם מצאתי כתבה בנושא ,אם אני אזכר איפה היא אני אתן קישור...

boazgilad

New member
הנה משהו שמצאתי על השיר

"Dylan wrote this on a road trip he took with some friends from New York to San Francisco. They smoked lots of marijuana along the way, replenishing their stash at post offices where they had mailed pot along the way".

עוד תיאוריה

עוד לפני שהקומונה הפכה לפורום, השאלה הזו הועלתה. איזה בחור אמר שהכוונה היא לרוג'ר מגווין (מהבירדס), ואני לא זוכר איך הוא הסביר את זה.

בעיה בתיאוריה

זכור לי ראיון עם מגווין בו הוא מספר על כך שהם הצליחו לדרום לדילןל שמוע את הביצוע שלהם לשיר והוא לא זיהה שמדובר בשיר שלו. אם השיר היה עליו, דילן בטח היה מזהה יותר בקלות. אני חושב שצריך לקחת את המילה של דילן והשיר נכתב בהשראת לנגהורן שנתן את הטמבורין, וסמים שנתנו את ההשארה לדגנון הכתיבה על הבתים.

למעלה