שאלה קריטית על פיקדון צבאי..

שאלה קריטית על פיקדון צבאי..

כעיקרון יש שני בתי ספר שונים שאני אמורה לשלם להם כיום מכספי הפיקדון הצבאי, הבעיה היא שאין לי מושג מה אני אמורה לעשות. קיבלתי מבית ספר אחד טופס שאני מגישה לבנק והוא מאשר שהב"יס מאשר תמיכה בפיקדון, אבל אני לא אמורה לפנות קודם לביטוח לאומי? ואם אני הולכת לביטוח לאומי, מה עלי להביא ולומר על מנת שאחר כך אני אלך לבנק ואשתמש בפיקדון ל2 בתי ספר שונים? מה אני מביאה לבנק? אשמח להבין את הפרצדורה בצורה מסודרת :) תודה מראש.

קצת סדר בבלאגן...

כספי הפיקדון משוחררים לך למטרת לימודים ע"י הבנק, ללא קשר אל ביטוח לאומי. לכן את פונה עם הטפסים לבנק... את מביאה לבנק את הטפסים משני בתי הספר ודואגת לודא כמה כסף מהפיקדון להעביר לכל אחד. ביטוח לאומי קשור למענק מועדפת. את פונה אליהם עם תלשי משכורת מעבודה מועדפת על מנת לקבל את המענק מועדפת ולא את הפיקדון.

הו!

תודה רבה :) רק... היכן בדיוק אני רושמת את הסכום שאני מעבירה מהפיקדון לבי"ס? לא ראיתי הערה בטופס לגבי זה. מוזר

Haunted

New member
הסכום אמור להיות רשום

בטפסים שקיבלת מבית הספר. אם הסכום אינו נקוב שם, בקשי מבית הספר טופס חדש עם הסכום הנדרש. או שלחילופין פשוט תגידי לבנקאי\ת מה הסכום שאת רוצה לשלם. עם הטופס את ניגשת לבנק, והבנק מנפיק לך שיק בנקאי לטובת הגוף שלו את משלמת. בית הספר פודה את השיק ובעצם מוריד לך את הסכום מהפקדון. זה הכל.

עוד שאלה

כמה זמן לוקח עד שמאשרים בקשה כזאת? הבנק מאשר במקום או שזה לוקח כמה שבועות? ואם כן אז כמה פחות או יותר. תודה

lin0r

New member
3 דקות

את מביאה לפקיד בנק את הטפסים, הוא בודק את מצב הפיקדון. מוריד לך את הסכום, מדפיס לך את הצ"ק בנקאי. ו3 דקות זה ביד שלך.

שאלה אחרונה

שאולי לא בדיוק קשורה לפה... האם ניתן לשלם מכספי הפיקדון גם את עלות ההרשמה לבחינה הפסיכומטרית? ואם כן, איזה מסמכים יש להציג בבנק?

lin0r

New member
הרשמה לא

קונים אותה בחניות ספרים, או נרשמים באינטרנט. אבל לקורס עצמו אם את מעוניינת לקחת אחד כזה, את בהחלט יכולה לשלם מכספי הפיקדון. בהלצחה :)

אז זהו

שבטופס בקשה למשיכת פיקדון כתוב: "לימודי הכנה לבחינה פסיכומטרית (כולל עלות בחינה)" אם ככה, למה הכוונה?? השאלה שלי היא איך מתבצע התשלום של זה? יוציאו לי תלוש איתו אני אשלם בדואר?

אז זהו

שבטופס בקשה למשיכת פיקדון כתוב: "לימודי הכנה לבחינה פסיכומטרית (כולל עלות בחינה)" אם ככה, למה הכוונה?? השאלה שלי היא איך מתבצע התשלום של זה? יוציאו לי תלוש איתו אני אשלם בדואר?

lin0r

New member
אין לי מושג למה זה ככה

אבל את עלות הבחינה עצמה (שזה בסביבות 400 שקל) את אמורה לשלם בעצמך. הרשמה לקורס, לא מהוו הרשמה לבחינה. לקורס משלימים בנפרד - אפשר מהפיקדון דמי הבחינה - משלמים בדואר או בבנק במזומן בלבד! לקורס אין אפשרות לרשום אותך לבחינה, את צריכה למלא טופס עם פרטים ולחתום. כמה דרשו ממך לשלם לקורס? את עם וואצ'ר או בלי ?

אולי אפשר

להציג את הספח תשלום בבנק והם יוציאו שובר תשלום לדואר או משהו... אני אברר אצלם כבר 400 שקל זה לא כסף קטן (בשבילי לפחות), ואם יש אופציה לשלם דרך הפיקדון כדאי לנצל את זה שילמתי 4700 במקום 7400 בלי וואוצ'ר כמובן... הצבא לא עובד עם היי.קיו

למעלה