שאלה קריטית!

TotahoniM21

New member
שאלה קריטית!

שלום לכל המטיילים או אלה שחזרו כבר! יש לי שאלה נורא חשובה,ואני מדגיש שאני מפנה אותה בעיקר לאלו שחזרו מקולומביה בחצי שנה האחרונה,שוהים שם כרגע ולא אלה שהיו שם לפני שנתיים-שלוש. אני וחבר שלי הזמנו כרטיס טיסה לקולמביה בקיץ,היעד הראשונה שלנו הוא בוגוטה לאחר מכן אנו מתכננים לטוס(לא לנסוע במדג'ין) ולאחר מכן גם כן לטוס לחופים ולאיזורים היותר צפוניים(קרטחנה,טגנגנה,סנתה מרתה) חשוב לי לציין כי אנחנו לא נעשה אפילו טרק אחד אפילו ומתכוונים לנקוט את כל אמצעי הזהירות (בתוך הערים) אנחנו בסך הכל רוצים להנות טיפה,תמיד לבלות במרכז לא הולכים להיות לעשות אפילו נסיעה אחת באוטובוס ובאיזורים המפוקפקים.אנחנו גם נהיה שם רק חודש,מתחילת יולי עד תחילת אוגוסט. בעקבות מה שמתחולל כרגע במדינה-הסכסוך עם אקוודור ומה שקרה בעיר האבודה לפני 3 שנים אמא שלי פשוט החליטה להוציא אותי מדעתי ולגרום לי לבטל את הנסיעה לשם.קראתי המון דברים על קולומביה,חלקם מעודדים חלקם פחות אבל לאמא שלי זה לא ממש עוזר והיא די נחושה. אני מבקש שוב,רק מי שהיה בקולומביה באמת לאחרונה או מי ששוהה שם כרגע,תכתבו פשוט תגובה אמיתית.האם עד כדי כך החששות מבוססים וסיכוי גבוה לחטיפת אזרחים? (אני הבנתי שכיום הסיכוי הוא ממש לא גבוה במיוחד לא בסוג טיול כזה כמו שאנחנו עושים) תודה רבה לכל מי שמגיב,זה נורא נורא קריטי בשבילי! גרישה

bananaboy8

New member
קריטי אך יציב

הלו גרישה אמנם בקולומביה טרם הייתי, אבל יצא לי לבקר קצת במדינה בשם ישראל. אמרו לי שזה מסוכן שם: חטיפות,טילים על יישובים, פצצות באוטובוסים ופיגועי ירי לא- עלינו... אז אתה יכול להעיר את אמך היקרה ולהסביר לה שאתה הולך למקום שעם כל הכבוד, כמו רוב מדינות העולם, הוא קצת יותר בטוח מאיפה שאתם גרים... הרי בסופו של יום, זה רק עניין של השקפה... בהצלחה וטיול מצויין יותם

kogawa

New member
את שאלותי וודאי קראת בפורום של טריפי

והמשתמע מהן סותר את תשובות יותם ביחס לקולומביה (לא מתייחס כלל לביטחון האישי בארץ) עכשיו נשארת עם דעה של מטייל, עם המלצות המועצה לביטחון לאומי המעודכנת לחודש זה ומכתב לקונסוליות הזרות בקולומביה.

bananaboy8

New member
מוכן להסביר ?

הי יובל התשובה שלי בגדול הייתה לקחת דברים בפרופורציה, אבל התשובה שלך מאד לא ברורה ואשמח להבין אותה אם אתה מוכן להסביר ולא רק לרמוז... תודה וצ'או יותם

kogawa

New member
השתלשלות השיחה שם:

רק שאלות קטנות: kogawa 10:04 07/03 מה הקשר בין מה שהיה בחצי שנה האחרונה למה שיקרה בחצי השנה הבאה? האם מטייל שהיה וחזר חי ולא נחטף או נכלא הוא מדגם מייצג למה שבאמת קורה שם? האם תשובה בפורם תרגיע את אימך? האם תשובה זו או אחרת של מטייל אקראי תוכל באמת לענות על שאלתך: "האם עד כדי כך החששות מבוססים וסיכוי גבוה לחטיפת אזרחים?" דעתי היא: שהשאלה מגיעה מחשש שלך ולא של אימך. שאתה בכל מקרה נחוש ומחפש חיזוקים ותתעלם ממרבית ההזהרות בכל מקרה שסביר שכלום לא יקרה לך כמו שלא קורה ללפחות 99% מהתיירים בקולומביה. שאם תיפול בסטטיסטיקה בצד הלא-נכון, לא ממש תוכל להגיד לחוטף/רוצח "אבל בפורום בטריפי אמרו לי ש.." שלמרות ההזהרות לא תבחר באחד מגני העדן האחרים במרכז אמריקה רק בגלל שכבר קבעת לך יעד. בהצלחה, וסביר שכלום לא יקרה! אתה צודק במה שאתה אומר גרישהמה22 11:02 07/03 אבל זה לא באמת חשש שלי,בשאר הדברים אכן צדקת. אמי פשוט איננה משוכנעת שמה שנכתב או נאמר זה אמת.היא סבורה שיש שם מלחמה שאינה פוסקת ושכל אחד שחוזר משם הוא חוזר בנס ולא נחטף... אז מה באמת יעזור אם תיכתב תשובה אחרת? kogawa 12:29 07/03 לדברך "אמי פשוט איננה משוכנעת שמה שנכתב או נאמר זה אמת" איך תשכנע אדם שאינו מאמין למה שנכתב באמצעות דבר כתוב ועוד של אדם אלמוני? לך לאתר של המועצה לביטחון לאומי בחר הזהרות מסע לקולומביה קרא שמדינת ישראל מעריכה שרמת האיום היא "איום קונקרטי גבוה מאוד" - הגבוה ביותר בסקלה שלהם, שיש למעט מאד מדינות. תתיעץ עם אימך, ותביא גם הערכות סותרות של מטייל אקראי שביקר שם, ויחד תחליטו האם לקבל את עמדתה הרישמית של הקשקשנים מהמועצה לביטחון לאומי או של מטייל שחזר בחיים. הזהרות מסע המועצה לביטחון לאומי Are there terrorists in Colombia

natyh

New member
בענין המועצה לביטחון לאומי

יובל מי הם אלו שאישרו מכירת טנקים לגנרלים ב'צילה ... לא הם ? מי היו אלו שאישרו ליאיר לפיד הבורח מלטיסיה .... ועצור בחוף השנהב חוד החנית לאמן שם את החברה הטובים .... לא הם ? אז מן הסתם הם יודעים מצוין מה קורה שם ..... או שלא .....
.

natyh

New member
קולומביה

אני מדגיש המדינה שהכי חששתי ממנה ביבשת. חציתי כבר לפני שהגעתי אליה את היבשת כמעט לבד מממזרח למערב , חציתי כבר ג'ונגלים ממקום למקום כמעט לבד ועדיין המדינה שהכי חששתי ובפועל גם הכי פחדתי ממנה ובה היא קולומביה . אמנם הייתי שם לפני זמן רב אך הדברים בגדול לא השתנו. המדינה ענקית , יש בה אזורים ששומר נפשו ירחק ויש בה אזורים מקסימים ידידותיים יפים ומכניסי אורחים כפי שאין בשום מקום בעולם חוץ מקולומביה . אני מתעתד לחזור אליה באוקטובר הקרוב אחרי מחיקו זו המדינה המטמטמת המקסימה המשוגעת והיפה ביותר שפגשתי מאז ומעולם , וגם המסוכנת ביותר ! הכל תלוי בך , לא ממליץ לך להתחיל טיול במדינה הזו ממש לא אך אם לאחר טיול לא קצר תרגיש שחסר לך משהו נוסף זו המדינה לביקור בתנאי שתהיה מוכן לה , כלומר תרגיש את היבשת. לפני כן אל תחשוב על כניסה לשם , אחר כך לא תבין איך אפשר בלעדיה זו המדינה היפה ביותר ביבשת באחריות על סמך שלוש שנים שם המשוגעת המטורפת המסוכנת והכי מטריפה . מקוה שנתתי לך קצת חומר למחשבה .

אני אענה לך בקצרה...

לא כדאי כרגע לטוס לקולומביה....ואני עונה לך בתור אחת שהגיעה מהמדינה הזו(נולדתי במדג'ין אבל ההורים מברנקיג'ה) ויש לי משפחה שם, וכרגע יש בעיות בגבול הדרומי,ובתוך קולומביה יש כמה וכמה בעיות,לא שווה להסתכן...

מוש1983

New member
צריך להרגע, הכל בסדר

אם אתה טס לכל מקום ואתה נמצא באיזורים הבטוחים ולא נכנס לגונגלים אין סיבה לדאגה, לפחות לא גדולה יותר מזו של להסתובב בקרנבל בריו. גם שם אפשר לשדוד אותך או להכניס לך מכות סתם בלי סיבה. פשוט טוס תהנה, מדינה מדהימה, אני הייתי שם זה לא כל כך מוסכן במיוחד באזורים ה"בטוחים" שהם פארק טיירונה שליד סנתה מרטה, קרטחנה, בוגוטה וסאן אנדרס כמובן. לגבי מדיג'ין והדרום - קאלי ודרומית אליה כדאי להמנע מהסיבה שיש שם המון סוחרי סמים וגרילה. באופן כללי אם אתה לא נוזע לקולומביה לעשות קוק כל היום אז אין לך יותר מדי סיבה לדאגה, אם כן אני הייתי מחפד יותר מהשפעת הסמים מאשר מהגרילה... בהצלחה

למעלה