שאלה קשה, אבל הפעם ברצינות

שאלה קשה, אבל הפעם ברצינות

הי חברה אני בדיוק כותבת עבודה באיזה קורס פלצני במוסיקה, שעוסקת ברוק נשי. וכבר שבועיים מטרידה אותי השאלה האם קיים כזה דבר. עד היום כששאלו אותי מה הסגנון האהוב עלי שלפתי ישר מהמותן "רוק ישראלי נשי", בלי לחשוב פעמיים. וכשקיבלתי עבודה בנושא הזה מאוד שמחתי. אבל פתאום הופיעו כל מני עברי לידרים וירמי קפלנים ועוד כל מני פודראים למיניהם שהחליטו שמגניב לבצע קאוורים לשירי בנות, ובמחית אצבע שינו לי את התיאוריה. אז כמה דברים: האם קיים רוק נשי, ואם כן מה המאפיינים שלו, האם הוא חייב להיות מבוצע על ידי נשים? אני צריכה יצירה (רצוי ישראלית) שממחישה יותר מכל את הקריטריונים של רוק נשי. תודה רבה.

אהוד_

New member
מעניין

אני מאוד אוהב רוק נשי ישראלי, הוא קיים, אבל גוסס בין הזמרות הישראליות : סי היימן, אסתר שמיר, קורין אלאל, יהודית רביץ, זמרות ישראליות שניסו רוק נשי, ירדנה ארזי (האלבום הראשון מ 1982, נכשל) וגלי עטרי (קח אותי הביתה, 1981, גם לא הצליח) קשה, אני חושב לצליח עם רוק נשי בארץ, אני קודם כל חושב שרוק נשי הוא הרבה יותר יפה מרוק גברי, בדרך כלל, כי נשים יותר מעבירות מסר, ולו רק בקולן העמוק. אני חושב שמאפיניו הם: אמירה תעוזה מסר חברתי מסרים שונים של אהבה קול עמוק ובולט

תודה רבה

אבל אני חייבת להמשיך ולהציק... מה קורה כשירמי קפלן מבצע את שבתות וחגים של רביץ? האם הטקסט מאבד מהמשמעות שלו, פתאום אין לו תעוזה עוצמה רגשי אהבה??? טקסט נשי חייב להיות מבוצע על ידי אישה? ומה קורה כשאישה מבצעת טקסט גברי כמו שיהודית רביץ מבצעת את ברחובות שלנו?

אהוד_

New member
לדעתי זה אינדביודאלי

כי יש רוק גברי שהוא גם טוב שלא הייתי רוצה שאישה תשיר אותם ומהצד השני יש רוק שני טוב שלא הייתי חושב שזה ישמע יותר טוב עם קול גברי

למרות שניתן למצוא עם הזמן דוגמאות

אחרות, בעיני "רוק נשי" זוהי התפנית בתוכן הטקסטים הנשיים, העטופים במוסיקה מחוספסת משהו. אישה הממתינה שהגבר יוכיח לה שהוא אכן "גיבור גדול" ולא רק במלחמות, המקום הטבעי ביותר ל"נצחון גברי", או זו המדברת על "המקום הכי נמוך בת"א" או זו שמכריזה בגאון על כך שהיא "באה מאהבה" (האם זוהי הקונטרה לגבר שרץ לספר לח'ברה ???), או זו המספרת בגסות משהו על החיים של "נערת הרוק" (עד אז גסויות היו טאבו של הגברים... ועוד אלף דוגמאות, במקום מה שהיה עד תקופה מסוימת רק "אהבה", "חיבוקים", "נשיקות", ים, חופש ותכנים "עגולים" יותר.

רק שתדעו

שסיימתי את העבודה על רוק ישראלי נשי, בשעה טובה. הגשתי אותה אתמול. הייתי צריכה לבחור יצירה שמסמלת יותר מכל את אחת מאבני הבוחן של התהוותה של מוסיקה נשית. בחרתי את גיבור גדול כאחת מאבני הדרך של התהוות מוסיקה מחאה נשית. רק שתדעו. תודה סי על השיר המקסים.

למעלה