שאלה קשה...

שאלה קשה...

לא ראיתי אף אחד שמעלה את השאלה הזאת, אז אני שואל אותה... אחרי שראיתי את האירועים היום בכפר דרום ראיתי שבקלות יכול היה למות שם אחד השוטרים שטיפסו על הגג. אם, חס וחלילה מישהו מהם היה נהרג, האם הוא היה מוכר ע"י המדינה בתור נפגע פעולת איבה? על כל מה שמשתמע מזה( תמיכה במשפחה וכו'..) אני אשמח לתשובה...

לא חושב שפעולת איבה

אבל כהרוג בפעולה מבצעית. מה שנקרא "נפל בעת מילוי תפקידו".

לא יודע...

גם אם חייל מתאבד אז כותבים על המציבה שלו "נפל בעת מילוי תפקידו" (ויש לזה תקדימים). אתה בטוח לגבי זה?

לא

אבל זאת המשבצת שהוא בטוח יםול לתוכה. לא יגדירו את זה בכפעולת איבה כי זה מיוחס לפיגועים של הערבים, ומטעמים פוליטים לא יערבבו את המתנחלים בהגדרה הזו.

גם לי נראה כך

ובנוגע לתשלומים - חיילים ושוטרים מבוטחים בביטוח מיוחד לדברים כאלו. הבעיה מתחילה כאשר מדובר באזרחים, ואז צריך הגדרות מיוחדות כמו "נפגע פעולות איבה", וצריך להוכיח מעל לכל ספק כי אכן היתה כאן פעולת איבה. ידוע לי על אדם שנרצח בירושלים ע"י פלסטינאים, אבל ביטוח לאומי דחו את מתן התשלומים, כי היה צורך להוכיח שמדובר ברקע לאומני.

אז קחי תרחיש ותסבירי אותו...

נגיד שאחד השוטרים בא לפנות מתנחל מאחד הגגות. המתנחל עומד על הגג עם מוט ברזל כמו שהיה היום ומנסה לדחוף את השוטר מהגג. המתנחל פוגע לשוטר בראש והורג אותו. אחרי מה שראיתי היום זה נראה תרחיש מאוד הגיוני, שאין ספק שלמרות שמדובר על אזרח זאת פעולת איבה. מה אז?

אז הוא חלל שנפל בעת מילוי תפקידו

נגיד - תרחיש שבאמת היה - חייל אחד מחליט שבא לו לירות בחבר שלו, והוא עושה את זה. מה אז? כמו שאמרתי (למרות שאני לא בקיאה בחוק - אלו השערות שלי) להרג חייל יש "משבצת" מתאימה לקבלת פיצויים. הבעיה מתחילה כאשר מדובר באזרח - הוא לא לוחם אך נהרג בפעולה מלחמתית. איך מגדירים את זה? ומאין יבואו התקציבים לפיצויים? לכן הגדירו "נפגעי פעולות איבה".

סבבה.

אז אם אחד המתנחלים יהרג חלילה, אז הוא ייחשב נפגע פעולת איבה? הוא הרי אזרח שנהרג בעימות צבאי ע"י חייל שנשלח ע"י המדינה. איך הוא יוגדר?

שאלה טובה. מקווה שלא נצטרך תשובה

מה קיבלו משפחות המפגינים שנהרגו מאש שוטרים בתחילת האינתיפאדה השניה? נראה לי שהצבא והמשטרה מכוסים עבור מקרים כאלו.

מי שנהרג בעת מילוי תפקידו

נראה לי שמוגדר כחלל צה"ל או חלל של כוחות הבטחון - נראה לי שזה נופל על הגדרה אחרת מאזרחים שנהרגים בפעולת איבה.

למעלה