שאלה קשה

רן כהן2

New member
שאלה קשה

למי שלא במחשבים נקדים ונאמר ש בייט שווה ל 8 ביט עכשיו, מבחינה מקצועית kb אומר 1000 בייט (1024 למעשה אבל נתעלם מזה) אבל אם נפרק את שתי האותיות האלה נראה שהם מחולקים לשניים: k = קילו, כלומר "אלף" b = בייט עכשיו, ההבדל היחיד בין ביט לבייט מבחינת המילה עצמה הוא ה "י" הנוספת באמצע, זה אומר שמבחינת הגיון אפשר לכתוב קילו ביט גם כך: kb אז לשאלה... האם מבחינת חוק אפשר להתייחס ל: kb רק בתור קילו בייט בגלל ש: ככה אומרים, אף אחד לא משתמש בביטים וזה הסכם נסתר בכל העולם או שלחוק זה לא איכפת ואפשר לפרש את זה בשני דרכים...

תשובה קלה ...

בהנחה שהסכם נוקט את המונח "kb" ותהיה מחלוקת אם מדובר ב-1000 בייטים או ב-1000 ביטים, אז מי שיצטרך לפרש את ההסכם יהיה אמור להתחקות אחר מה שנראה מבחינה אובייקטיווית כמשקף את ההסכמה המשותפת של הצדדים בזמן כריתת החוזה. מאחר ש(למיטב ידיעתי), הפרשנות הסבירה והרגילה של המונח "kb" היא 1000 בייטים - רוב הסיכויים שאם שאלה כזו תגיע לבית משפט, השופט יפרש את זה כך שמדובר ב-1000 בייטים ולא ב-1000 ביטים. יש סיכוי סביר שמי שיטען שהוא התכוון למעשה ל-1000 ביטים - יראו אותו כמתחכם, כטוען טענות בחוסר תום לב, ויחייבו אותו גם בהוצאות בהתאם.

רן כהן2

New member
שאלה נוספת, עניינית יותר...

אני שואל את זה בגלל תרגיל שעשו לי אינטרנט זהב, נאמר לי לפני כמה חודשים בטלפון שאני מקבל רוחב פס של 256 קילו בייט ועכשיו הם אומרים שמי שדיבר איתי כניראה טעה ולא מבין והם התכוונו לביטים... אז החלטתי לעבור, התקשרתי לנטויזין ושאלתי כמה הם מציעים והם אמרו לי 64 קילו בייט שהם 500 קילו ביט, התקשרתי עוד פעם אחרי שבוע ואמרו לי 500 קילו בייט, ביקשתי את הממונה כדי לאמת את זה והוא גם הבטיח לי שזה 500 קילו בייט, ביקשתי חוזה ושם רשום 500 kb מהירות מקסימלית... אז ברור שאני יתקשר עוד איזה 3 פעמים לראות מה כל אחד אומר לי אבל בעיקרון... מה זה אומר "500 kb מהירות מקסימלית"? זה אומר שמקסימום שהם יביאו לי זה 500? זה אומר שאולי זה 500 קילו ביט? איך אני יכול להיות בטוח, דרך אגב על מה שהם שלחו לי אני אפילו לא חותם, זה לא חוזה, זה רק כדי לרשום נתונים והם מכניסים למחשב... בקיצור, כל הקטע עם האינטרנט המהיר נראה לי עבודה בעיניים... מה אתם מציעים לי?, אני לא מתכוון לוותר על ה adsl...

זמן אינטרנט ותמיכה טכנית

בנושא הביטים והבייטים, אם אלף ביטים הם בייט, מה הם אלף בייטים? טרילובייט? אותם הערכים תקפים לגבי יחידות זמן אינט´ אבל בחישוב גס, כיוון שההבדל בין יחידות הזמן לבין יחידות האינטרנט, משאיר נקודות פתוחות, כמו למשל השעה ה -25, וההבדל של דקות בין רבע שעה ל13 דקות ו18 דקות. מכל מקום, בשנת 2005 שכבר יהיה שימוש בטרמינל בן-גוריון החדש, תהיה לכך חשיבות. וכל אחד שיש לו זמן יוכל לתפוס בייט מעופף.

עו"ד חמקמק יתן מענה

ישנו מושג הנקרא יח´ זמן אינט´. גם הוא בנוי על אותו בסיס מספרי. אולם מתחלק בין שעות היממה, כך שכל רבע שעה לערך מתחלפת יח´ זמן אחת. כיום המשמעות של זה אינה גדולה, אולם לעתיד לבוא, למשל אחרי סיום טרמינל שלוש, תהיה לכך אחיזה גם בארצינו הקטנטונת. אז מה תעשה אם מושג אלף הבייטים מתקרב לתחום המיליון. תקנה בייט מעופף?

neatsun

New member
זה דווקא קשור ב context

כשמדברים על קבצים, ונפח דיסק מדברים ב בייט (Bytes ) כשמדברים על תיקשורת (מודמים וכו´) בדרך כלל מדברים ב ביט (bit ) עוד דבר - kb בדרך כלל = kilo bits ו KB בדרך כלל Kilo Bytes . דבר אחרון, בדרך כלל לאנשים שמוכרים חבילות כנ"ל אין מושג על מה הם מדברים, למרבה הצער. כמובן של הערתי שום דבר לגבי התשובה והפרשנות המשפטית, רק הוספתי את מיטב הבנתי בתחום הספציפי :)

gpz500s

New member
500 kb הכוונה היא לרוחב פס

קלומר יכולת העברת נתונים במהירות עד!!!-500 kilobit per second למרות שבארה"ב קיים קו T1 או T3 עד 56 Megabit per second

ramil

New member
צודק מאה אחוז

רק לסבר את האוזן: ביט הוא יחידת המידע הקטנה ביותר במחשב: קיום זרם חשמלי (1) או העדר זרם (0), כשכל המידע מתורגם בסוף לשפה בינארית של ביטים. כל 8 ביטים מתורגמים לתו אחד (אות, מספר, נקודה וכו´) שמכונה בייט. אכן, נפח קובץ או מדיה נמדד בבייטים, ואילו מהירות מודמים (או אינטרנט מהיר לסוגיו) נמדדת בביטים. בקיצור - ניתן לראות בכך מנהג כללי, או כל קונסטרוקציה אחרת לפרשנות הסכם על התחברות. חיבור של 64 קילו-ביט יאפשר להוריד קבצים במהירות של 8 קילו-בייט לשניה.

calisto

New member
יש גם את הנוהג בתחום

בייט מהווה לרוב מדידת גודל אינפורמציה (גדלי קבצים) ואילו ביט הוא מדד מקובל לתקשורת (קצב העברת נתונים). חוצמזה גם בד"כ KB מדבר על בייטים ו-kb על ביטים.

למעלה