שאלה קשה

ענתי44

New member
גרגלה ../images/Emo24.gif

אתה מעלה שאלה קשה וכואבת שרבים מאיתנו מעדיפים להדחיק, בעיקר אני. אני לא בר סמכא בנושא אך ממה שקראתי שאכן בשלב הסופי שלה המחלה גורמת למות החולה. אבל זה קורה אחרי המון שנים. ורוב החולים נפטרים מדברים אחרים. שולחת לך חיבוק גדול ומאחלת לך שהיקר לך עוד יהיה איתכם שנים רבות ושיהיו גם הרבה רגעים של חסד, נחת ושמחה.

אירילה

New member
מוות כתוצאה מאלצהיימר

מחלת האלצהיימר אינה מחלת נפש אלא מחלה קלינית לכל דבר ,התאים במוח מתנוונים ובוסופ של דבר מתים ,חדרים במוח נסגרים עד אשר מגיעים ל"מתג הראשי" במוח ואז נפסק הזרם למוח וללב ומתים ,זה הוא מוות ביסורים שיתוק כללי של כל המערכות.אבל................ אחוז קטן של החולים אמנם מת ממחלת האלצהיימר ,אך זה הוא אחוז קטן מאוד ,השאר כמו שאמרה ענת מתים ממחלות אחרות ,המחלה הנפוצה ממנה מתים בד"כ זו היא דלקת הריאות ,אין לי אלא לשער את הסיבה הנובעת כנראה מהפסיביות של גוף החולה. ושוב כמו שאמרה ענת ,תהנו מהרגעים הטובים עם החולה ואל תתעמקו בנושא זה ,הפנו את האנרגיות החיוביות שלכם בטיפול ובחייכם. גרשון

zs1957

New member
החולים לא מתים מאלצהיימר

הם מתים בדרך כלל מדלקת ריאות או מכשך מערכות. מי חולה במשפחתך? זהבה שחם

justme007

New member
גרגלה שלום.

אני גם חדשה יחסית בפורום. אמא שלי חולה כבר שנתיים באלצהיימר. אני לא מוסמכת לתת לך תשובה, אבל אני יכולה לתרגם לך מאמר שקראתי (אני קוראת המון על המחלה, ויודעת שאנשים שחולים במחלה לא מתים ככ מהר) להלן תשובה שקראתי על המחלה: "חולי אלצהיימר בד"כ מתים לא מהמחלה עצמה אלא ממחלות אחרות ב"כ דלקת ריאות. מה שקורה בתהליך הוא שמחלת האלצהיימר "אוכלת" את המוח והורסת את כל המערכות הטיבעיות של הגוף, אחת המערכות היא מערכת החיסון. וכאשר זה קורה, בד"כ בשלב הסופי של המחלה, הדלקת ריאות תוקפת והגוף לא מסוגל להלחם מחלה וכל תרופה כגון אנטיביוטיקה או אמצעי נגע לא עוזר כי הגוף לא מגיב לזה. אז בד"כ אומרים שהחולה מת מהאלצהיימר שחלקו זה נכון". עכשיו משהו שאני אוסיף ואומר לך: יש היום המון טיפולים שמונעים, זה לא משהו שאתה יכול לקנות, זה משהו שצריך לתת מהלב. צריך לשבת עם החולה ולהקדיש לו המון אהבה ותחושת ביטחון. צריך להעסיק אותו ולגרום למוח להמשיך לתפקד. לפני יומיים הייתי בחנות לילדים. ניגשה אליי מוכרת ושאלה אותי אם אני צריכה עזרה. לא יכולתי לומר לה שאני קונה משחקים לאמא, כי קניתי משחקים לגיל 2-5. אמא מאוד נהנית מהמשחקים וצריך לשבת איתם הרבה - ככל שאתה והמשפחה שלך תבינו יותר את המחלה אז מי שחלה במשפחה שלך יזכה לשנים של חיים איכותיים. השלב הסופי עוד רחוק - בד"כ אנשים מבוגרים מאוד חולים במחלה, כולם בסופו של דבר צריכים למות בדרך זו או אחרת - בין אם זיקנה או בין אם מחלה. מקווה שעזרתי לך

justme007

New member
שכחתי לציין ...

שיש תרופה (כדורים) שהם אמצעי שמאט את המחלה. אני פשוט חושבת שה"תרופה" הטבעית למחלה היא טיפול מסור והמון אהבה ותחושת בטחון לחולה. אבל שוב אני לא רופאה, אני רק מספרת לך מהנסיון האישי שלי

קורנית

New member
משחקים ../images/Emo103.gif

איזה רעיון טוב!!!! אנא, כתבי מאילו משחקים אמא הכי נהנית, ואני אאמץ את הרעיון בשמחה. ואיך את מצליחה לא להעליב אותה, אם את נותנת לה משחקים לילדים קטנים? כי אצל אמא שלי החלק הזה - של העלבון - קיים עדיין, והיא כועסת כשנותנים לה עבודות יד פשוטות במועדון - אומרת בבוז שזה לא בשבילה, למרות שלא מצליחה ממש לעשות מה שצריך. ולמי שמתעניין... טוב, תודה... היה משבר בפעם הראשונה שהיתה צריכה לחכות להסעה, כי ההסעה אחרה בעשר דקות... אבל אחרי ששוכנעה להכנס לאוטו, נגמר הבכי ונגמרו הצעקות והיא התנהגה שם למופת, ואפילו עשתה רושם שנהנית. כמובן שהמטפלת היתה איתה, ותמשיך להיות עוד כחודש, כל פעם, ואחר כך נראה.

גרגלה

New member
תודה לכולם

אבי חולה כבר 7 שנים אבל לאחרונה קשה מאד חג שמח לכולם

ענתי44

New member
גרגלה ../images/Emo24.gif

כן זה הולך קשה משבוע לשבוע, ולצערי אי אפשר להבטיח לך שישתפר. אבל יהיו רגעים גנובים של אושר ושיפור. השכן שלי חולה כבר בערך כמו אביך ואני מבינה את הקשיים שישנם. מקווה שיש לכם עזרה עם הטיפול בו. שיהיה לך חג שמח ורק שתדע שאנחנו פה בשבילך תמיד.

justme007

New member
קורנית שלום.

אמא מאוד אוהבת בע"ח. אז קניתי לה מן פזאל כזה שמתאים אם לילד. לדוגמא מראים תרנגולת ואפרוח וצריך לשייך. כמו כן קנינו לה מלא משחקים. אבל הרעיון הוא לשחק ביחד איתה אחרת זה באמת עלבון כי היא אומרת: "מה אני תינוקת?" - שמשחקים איתה ביחד היא אוהבת. אני באה ממשפחה מסורתית אז כל הילדות שלנו שיחקנו בשבת משחקי חברה במקום לנסוע או לראות טלוויזיה. היא מאוד אוהבת - שווה לנסות - אך שוב חשוב שתהיו שותפים. לגבי עבודות תפירה, אמא מאוד אוהבת גובלן, בהתחלה היינו קונים לה כל שבוע גובלן אחר - יש עבודות שלה בכל הבית. עד שזה הגיע לשלב שהיא מסתבכת עם זה, אז אסור בכח. משחקים של גילאי 2-5 מאוד מתאימים לה והיא נהנית כי היא מצליחה - לי זה חשוב כי זה נותן לה הרגשה שהיא מסוגלת.

ענתי44

New member
קורנית שלום ../images/Emo140.gif

justme007 צודקת לגבי משחקים. אצלנו ניסינו להמשיך עם תשבצים עם אמא כמה שאפשר, עכשיו גם אנחנו משחקים במשחקי ילדים. אני ניגשתי למוכרת והסברתי לה שזה מיועד לאישה חולת אלצהיימר ואני מעוניינת במשחקי זכרון. חלק מהמשחקים היא אהבה חלק נתתי לבית אבות או לילדים.בנוסף אמא אוהבת שמשחקים איתה דמקה. למרות שהיא כבר לא ממש מתפקדת.שש בש כבר קשה לה. היא מאוד אוהבת כשאני מקריאה לה מסיפורי ילדים למשל מספר שהיא היתה מקריאה לנו בילדות והיא עדיין זוכרת בעלפה. " פיתחו את השער" בעיקר הילדה איילת. היא גם נהנית לראות תוכניות ילדים אם כי מעדיפה מוסיקה. את עיניין הבושה שלשחק עם משחקי ילדים ולעשות עבודות פשוטות שהיא התרעמה במועדון בבית החולים כשהיתה מאושפזת חודשיים פתרנו במרכז היום כי שם כולם משחקים והיא התרגלה לזה.

ענתי44

New member
ובקשר למרכז היום לאמא שלך

אני שמחה שזה מתחיל לעבוד טוב. וזה חכם שהמטפלת איתה.ככה היא חשה בטוחה. אם כי יגיע שלב שתצטרכו לשלוח אותה לבד. כשההסעה מאחרת גם אמא שלי נכנסת לאי שקט וכולל בכי והתפרצות. בדרך כלל היא מחכה ליד הדלת להסעה וקוראת לי " עובדיה הגיע" היא לא זוכרת שאצלנו יש רחוב בו אי אפשר להמשיך לרחוב אחר ואם הנהג מתקדם מעבר לטווח ראייתה היא נלחצת שהוא ברח לה ומנסה לקום מהכסא. קורנית את עוד תראי כמה המרכז יום יהיה טוב וחשוב לאמא שלך.

קורנית

New member
תודה למשיבים

ברור לי שצריך לשחק איתה יחד. נעשה את זה, ובטח גם המטפלת הטובה והמסורה תצטרף. ברור לי גם שעם הזמן היא תוכל לנסוע לבד למועדון, אלא אם כן תהיה בעיית שרותים רצינית, ואז היא תצטרך את המטפלת לעזרה רוב הזמן (הם לא מחליפים שם בצורה קבועה, רק למי ש"בורח" לו לפעמים). לא יפה להגיד ששמחתי, ענתי, שגם אמא שלך נלחצת כשההסעה מאחרת... אבל את כל הזמן כותבת כמה היא מאושרת במועדון שלה, כך שנראה לי שבחשבון סופי זה לא משנה, וזה מרגיע גם אותי לגבי אמא. יום עצמאות שמח - אף על פי כן ולמרות הכל! אני עברתי היום בדיקת מח עצם... תוצאות בעוד עשרה ימים... תחזיקו לי אצבעות, נכון?

ענתי44

New member
בטח מחזיקים לך אצבעות

ומאחלים לך רק בריאות. זה בסדר קורנית ששמחת שגם אמא נלחצת וגם מאוד אנושי... אני כל כך מאמינה בחשיבות של מרכז היום שאני יודעת שאמא שלך תהנה שם. אמא שלי מאושרת במרכז היום והחשש שההסעה תעלם והיא תשאר בבית, אפילו שטוב לה בבית, ולא תסע למרכז היום היא הוכחה לכך.

nogo1

New member
משחקים

יש היום פלסטלינה חדשה שלא מלכלכת ואפשר ליצור ממנה כל מני צורות היא מגיעה במספר גוונים ואז ניתן לעבוד גם על צורות וצבעים השיטה עם החולים זה להביא מגוון של משחקים בתוך שקית ובכל פעם לעניין אותם לזמן קצר וקצוב עם משחק אחר ולשלב קריאה וכתיבה באם ניתן והעיקר לא להתייאש יש ימים טובים ופחות טובים מבחינת ביצוע ויכולת סבלנות היא מילת המפתח....

ענתי44

New member
תודה על הטיפ הולכת לקנות פלסטלינה

ואגב, אמא שלי התרעמה ממשחקי חשבון עם תרגילים פשוטים בחיבור וחיסור אז המצאתי לנו משחק שהיא בדרך כלל אוהבת. אני מבקשת ממנה לבחור מספר. נגיד בחרה 7 אני נותנת לה נשיקות. לפעמים שבע אבל לפעמים חמש ואני שואלת אותה האם נתתי לה את כל הנשיקות והיא אומרת שלא ואני שואלת כמה חסר והיא מראה לי באצבעות ואז אני נותנת למשל שלוש נשיקות והיא צריכה לומר לי שנתתי נשיקה יותר משבע ולהחזיר לי אחת.המגע נעים לה והיא לא מרגישה שהיא מאמנת את עצמה.

sreuveni

New member
מקסים

אנחנו משחקים בשבת במשחק ושמו "בלנקו צעיר" שזה מין "שבצנא" לקטנים. הנכדה בת 4 וחצי והיא משחקת איתנו והמסווה הוא שהמשחק מיועד לנועה (ביתי) כדי שתלמד את האותיות. אבל לדאבוני, בגלל המרחק, לא יוצא לי להביא את הנכדים, ואני גם לא מבקרת שם רק לשם המשחק, אלא תמיד יש מה לעשות ולעבוד.

למעלה