שאלה ראשונה (אבחון)

krishon34

New member
שאלה ראשונה (אבחון)

שלום לכולם,
שאלתי היא בנוגע לאבחון המחלה, אפה עובר הקו בין ירידה טבעית בכושר הקוגנטיבי של אדם זקן (אמצע שנות ה 70 לחייו) לבין המחלה הקשה? אני מודע לחשיבות האבחנה המוקדמת בגלל ההתקדמות המרשימה של תרופות שמאיטות את קצב התקדמות המחלה. תודה,

ronnyw

New member
krishon היקר,

יש לי תשובה מתחכמת (ולא מעודדת) עבורך: אם אתה תוהה, כנראה שזה אלצהיימר... הירידה הטבעית בכושר היא כל כך טבעית, שבדרך כלל לא מעוררת בכלל דאגה. אם מתחילים לשים לב לזיופים - כנראה שזה זה. בכל אופן לשאלתך - יש מרפאות זיכרון שזו התמחותן. יש להם כלים (למשל מבחן פשוט הקרוי "מינימנטל", לפיו מגבשים דעה לגבי הנבדק) ונסיון, והם יאבחנו בדיוק. אגב - לא כל ירידה מנטלית (שאינה סתם הזדקנות) נובעת דווקא מאלצהיימר, יתכנו סיבות רבות נוספות, שחלקן ניתנות לטיפול פשוט. בקש הפניה מרופא המשפחה לאחת המרפאות על מנת לדעת איפה חיים. עניינית: יש רשימה (בת 7 סעיפים) של התנהגויות שמחשידה באלצהיימר. אני חושבת שיש את כל המידע הזה באתר של העמותה.

krishon34

New member
תודה

תודה, אני ינסה להפנות למרפאת זכרון, אני מקווה שהוא יסכים. במידה והוא מסרב, מה עושים?

justme007

New member
בדיקת "ריפוי ועיסוק"

זאת הבדיקה הראשונית הכי קשה, אני מציעה שתכין את עצמך אם אתה הולך איתו. בבדיקה הזו בד"כ מדברים עם החולה והרופאה מחביאה משהו, שואלת שאלות פשוטות של ילדים בגן - כמו חיבור פשוט, בדיקת התאמה (מה מתאים למה, כמו משחק כזה של: תרנגול, מתאים ללול וכו) אחרי חצי שעה היא מבקשת מהחולה להביא את מה שהוא החביא - וזה הרגע שהחולה אומר תודה רבה ורוצה ללכת כי הוא מבין שמשהו לא בסדר איתו. אז צריך להיות מוכן לזה נפשית.

krishon34

New member
אני רק מתפלל שיסכים לבוא

תודה על ההכנה, אני רק מתפלל שיסכים לבוא לצערי קיבלתי היום עוד חיזוק לאבחנה שלי שהוא לא ידע באזה יום הוא נמצא ובאזה יום בשבוע יש אזכרה משפחתית עכשיו השאיפה שלי שהוא יגיע לטיפול תרופתי כמה שיותר מהר על מנת לבלום את העמלועידים האיומים וייתן לי אותו לעוד שנתיים-שלוש

zs1957

New member
להתייעץ עם רופא המשפחה

שלום krishon34 כולנו היינו במצב שלך. אני הייתי מציעה לך לדברצ בטלפון עם רופא המשפחה של אביך ולספר לו על ירידה בזיכרון שיש לאביך. לאחר מכן לך עמו לרופא והוא ישלח אותו למרפאת הזיכרון.שם יאבחן אותו הנוירולוג והוא יקבל את הטיפול הרפואי. בהצלחה!!!!! זהבה שחם

ronnyw

New member
איך לשכנע את אבא

הי, אינני מכירה את אבא שלך, אבל אנסה לחשוב על כמה דרכים שיעזרו לשכנע אותו: יש אנשים שיש להם המון כבוד וצייתנות למה שאומרים רופאים. "הד"ר אמר..." אם אבא שלך כזה - תבקש מרופא המשפחה שיפנה אותו למרפאה. שלא ינהל שיחה או ויכוח, שפשוט ייפנה אותו בנחרצות למרפאת זכרון כמו שמפנים לקרדיולוג או לרופא עיניים. אם הוא איש של הגיון ורציונלית - תסביר לו את האמת (עם פינות משויפות): אתם, המשפחה, חשים שיש לאבא ירידה בזכרון, יש היום טיפולים לכך. בדיוק כמו שמי שיש לו ירידה בראיה הולך לרופא עינים ומרכיב משקפים - אותו הדבר בדיוק לגבי זכרון. כמו עינים, זו לא מחלה, זו רק תופעה שעשויה לקרות עם התבגרות. וכו' וכו' וכו'. אפשרות נוספת: ללכת דרך הכיס: להסביר שזה נועד להגדיל קצבה/ להוסיף נקודות מס הכנסה לילדים או לבת הזוג, או משהו דומה. רבים המבוגרים שנושא הכסף והחיסכון בוער בעצמותיהם... אם הגיון לא הולך - תתחיל לתרגל משהו שתזדקק לו הרבה בעתיד: אכיפה. זה הכי קשה, אבל עם התקדמות המחלה צריך לעשות זאת יותר ויותר. והעיקר - אל תתבייש לבלף קצת, לעגל פינות. אלו שקרים לבנים, שגם הם יהפכו לחלק משגרת חייך אם זו אכן המחלה. תמו עצותי. כפי שראית, הכל תלוי באופי ובטיפוס של אביך. והעיקר - הלוואי שתתבדה, ושהכל כשורה !!!! בהצלחה !!

ענתי44

New member
ועוד אפשרות שכנוע

כמו שרוני אומרת שצריך לעגל פינות ולפעמים לשקר בשבילו. בהתחלה זה נורא. אני הרגשתי שאני עוברת על הדיבר של כיבוד הורים ולא תשקר ביחד, אבל כשראיתי את התועלת שצומחת מכך לאמא עצמה השלמתי עם זה. אצלנו אמא מטופלת אצל ניארולוגית נהדרת וכשרמזתי לה היא הפנתה אותנו למרפאת זכרון באותו בית חולים ומאחר ואמא סומכת עליה ביקשה ממנה לראות עוד רופאה. ביום התור הרופאה הניארולוגית ירדה למשרד מחלקת עצבים ודיברה עם אמא ושאלה לשלומה וביקשה ממנה טובה לבקר רופאה נחמדה חברה. וזה עבד. אבל אם לא היה מצליח לי אני הייתי משתמשת בסחיטה רגשית " תלכי לרופא בשביל שאני אהיה שקטה". ועוד משהו. הטון דיבור צריך להיות מחד אוהב כרגיל, אבל מצד שני סמכותי. עם חלוף הזמן, אתה תחליט עבורו יותר ויותר. זה ממש החלפת תפקידים. וכולנו פה איתך מתי שיש לך שאלה או שתרצה לשתף ולשפוך את הלב

sunshine2u

New member
אבחון.

יש צורך דחוף באבחון מיקצועי.אני לא יודעת היכן אתה גר אך היום יש יותר גופים ורופאים שמתמצאים בתחום. בכפר סבא יש רופא בשם ד"ר משה הוברמן רופא נירולוג .הוא מקבל באופן פרטי ולדעתי גם עובד בביה"ח מאיר בכפר סבא. שמעתי שגם במרכז הגריאטי "שהם" פרדס חנה,יש גוף של צוות רב מיקצועי שעוסק בכך. יש מרפאת זכרון גדולה בביה"ח תל השומר אך הנסיון שלי עם פרופסר דוידסון שהוא מנהל המחלקה לא מוצלח, למרות "הפרופ'".לזכותו יאמר שאין כמוהו לייצג את המחלה,שמעתי הרצאה שלו, ביום מיוחד שעשו למען חולי אלצהיימר לפני כשנתיים,בכנסת. עדיף כמו בכל תחום קודם כל לשלול אפשרות לאלצהיימר,כדי לא להזניח. אמרת נכון יש חשיבות רבה להתחלת הטיפול בזמן שכל מטרתה לעכב את הדרדרות המחלה. כפי שכבר צינו מגיבים אחרים לפני, אתה צריך להיות הרבה יותר אסרטיבי,להשתמש בלא מעט מניפולציות, חלק מהדרכים לא תואמות את הגישה של לשתף ,לשאול, להתחלק, אלא פשוט לעשות כמו שהורה עושה למען ילד קטן שלו שצריך שצריך טיפול רפואי. כל טוב מירי חדשה בפורום.

למעלה