שאלה ראשונה - SCSI

asdasdsadhg

New member
שאלה ראשונה - SCSI

יש לי כרטיס SCSI בשביל הצורב מדגם adaptec ava-1505 שפועל צויין תחת חראלונות. אבל אבוי, תחת לינוקס לא רק שבהתקנה עצמה לא הצליחותי להתקין את לינוקס דרך הצורב (דבר שהעביר אותי לא מעט מדורי גהינום) אלא גם אחרי ההתקנה של לינוקס המערכת מקטלגת לי את הצורב כ "כרטיס בלתי מזוהה" למרות שהיא מציינת את שמו המדוייק. כלומר בקונטרול פאנל של KDE הוא שם את הכרטיס הזה בקטגורית ה"כרטיסים הלא מזוהים" ובנוסף לכך הוא מציין את השם המדוייק של הדגם של הכרטיס. מה אני אמור לעשות כדי שהמערכת תזהה את הכרטיס שלי ואני אוכל להישתמש בצורב שלי (אין לי שום כונן תקליטורים אחר, אז זה דיי קריטי) אני יודע שאתם תגידו לי להישתמש בטרמינל במקום בתוכנות גראפיות, אבל אנא מכם תפרטו קצת יותר כי ידיעת הפקודות שלי בלינוקס שואפת למיספר קרוב לאפס....(כן כן, אני מיתקדם)

Rul3R

New member
SCSI

בשביל להתקין מכונן SCSI תצטרך boot disk שיתאים לכונן שלך כמו שתוכל לראות פה למשל, למטה יש מספר שמות של דיסקטים עם תמיכה ל SCSI ותוכל לבחור את הדיסקט שמתאים לך ולעשות ממנו boot, מכיוון שלא אמרת איזה הפצה התקנת אז תצטרך לחפש לבד את דיסקט הבוט שמתאים לך בדיסק או באתר של ההפצה שלך.

asdasdsadhg

New member
עוד כמה פרטים

על הקטע של התקנה כבר התגברתי (פשוט התקנתי מההרדדיסק) אבל הבעיה שלי היא לגרום לכונן להיזדהות כדי שאוכל להישתמש בו תחת לינוקס אני מישתמש ברד האט 7.2

asdasdsadhg

New member
אף אחד לא מסוגל לענות לי?

כי אני ממש מגשש באפלה כאן, אין לי מושג אפילו מאיפה להתחיל בהתקנת חומרה ככה סתם...

ezaton

New member
אם יש לך מזל

הכרטיס הוא ISA PNP, ואתה צריך להשתמש בכלי ISAPNP (חפש לך מידע נוסף באינטרנט) כדי להגדיר אותו. אם אין לך מזל, אתה הולך ללמוד לקמפל קרנל. לא שזה מסובך, אבל הפעם הראשונה ארוכה וקשה, ורצופת מכשולים. קרא היטב את המידע והתיעוד שבא עם קוד המקור, קרא היטב את ה README הרלוונטי (את קוד המקור תוכל למצוא בתוך ספריית usr/src/linux/ או linux-2.4), וודא שאתה מבין אותו. עבוד לפי ההוראות (יש גם כאן מאמר שמתאר באופן חלקי איך לעשות את זה, אבל עדיף שתקרא את המקור הארוך והמסובך). זהו סוג של MileStone עבור משתמשי לינוקס. לקמפל קרנל אומר שאתה חייב להכיר את הבפנוכו של המחשב. הקרנל יקומפל לפי החומרה שברשותך, כך שעליך לוודא שאתה יודע על המחשב שלך מספיק. עוד, עליך לוודא שאם אתה לא מבין משהו, קרא את המידע שמצויין עליו, והמשך לקרוא עד שתבין. טיפ אחרון חביב - אל תמחוק את הקרנל הישן בשום פנים ואופן עד שאתה לא בטוח לחוטין שזה עובד פרפקט. פשוט עליך להוסיף הגדרה ב lilo.conf, לכשתסיים, כדי שהקרנל החדש ישמש כאלטרנטיבה לקיים. אם תספק קצת מידע על הכרטיס, זה יועיל - האם הוא ISA? האם התקנת את PNPTOOLS? האם הוא PCI? מה התוצא של dmesg | grep adapt? מה התוצא של sbin/lsmod/ ? Ez

lizard

New member
כשאתה מקמפל את הקרנל

תשתמש בתוכנה menueconfig במקום רק config. זה יתן לך את האופציות בצורה ממש נוחה לעבודה ויאפשר לך לשמור את הקונפיגורציה. מיכה

mavor

New member
מזל רע

כרגע LINUX לא תומך בכול סידרת הAVA וגם לא adaptec בעצם בגלל הגיל והאיכות של סידרת ה AVA כניראה גם לא תיצא תמיכה רישמית כידי שתנסה לחפס מודל בפורומים של פיתוח את תנסה לשנות את המודל של AHA-1520B או שפשוט תחליף בקר (יעלה לך 40-60$ למשהו טוב) נדב

למעלה