שאלה: רזולוצית הדפסה

ophler

New member
שאלה: רזולוצית הדפסה

אני קצת מהאזור אבל אני רוצה תשובה מאנשים קצת יותר מנוסים. תמונה שצולמה במצלמה דיגיטלית ויש כוונה להדפיס אותו בפוטו (יעני חנות צילום) באיזו רזולוציה מינימלית יש להביא את התמונה. כוונתי: כרג התמונה היא 10X24 ב300 DPI השאלה היא עד כמה אפשר להוריד את הרזולוציה ולהגדיל את התמונה כך שעדיין לא תיראה פגיעה בה? (אם בכלל) תודה, אופלר

izackv

New member
לפי הנתונים שרשמת, התמונה היא 3MP

בכל מקרה, אתה מביא את התמונה כמו שהיא. הדבר היחיד שתמונה כוללת זה פיקסלים. לא DPI לא אינטשים. רק פיקסלים. זה הדבר היחיד שיש בקובץ תמונה. בגלל זה אתה מביא את כל הפיקסלים שאתה יכול להביא. אם התמונה המקורית היא 5MP פשוט תביא אותה כמו שהיא. חנות הצילום תוכל לבצע לך את ההגדלה לאיזה גודל שתבקש. האיכות תהיה פחות טובה מפיתוח של פילם והדפסה לגודל זהה, אבל כדאי שתתיעץ איתם ותבקש לראות דוגמאות. כל המספרים והמונחים נשמעים טוב בפורום, אבל אין כמו מראה עיניים. מה שעבור אחד הוא איכות בלתי נסבלת, עבור אחר הוא פשוט מושלם. לא כולנו רואים אותו דבר, לא כולנו בוחנים כל פיקסל בתמונה שאנחנו רואים על הקיר.

ophler

New member
תודה על התגובה

ובכן, אני קצת מנוסה בגרפיקה ודפוס (זה מה שהתכוונתי שאני מהאיזור) השאלה ששאלתי היא של חבר. כמובן שאני (או הוא) אביא את התמונה באיכות המקסימלית שברשותי. רציתי לדעת תיאורתית (לפני שאני מגיע לפוטו) עד כמה אפשר להגדיל. אני באופן אישי לא הייתי חורג מ200-300 DPI כשאני מדפיס במדפסות שהן לא של תמונות. השאלה היא אם המכונה של הדפסת התמונות עובדת אחרת ויותר "סלחנית" או שכמו בד"כ צריך לצלם שוב. תודה אופלר

izackv

New member
לדעתי ב 200 DPI רואים את ההבדל.

אבל- 1. עדיף לראות דוגמה אמיתית בעיניים. 2. בחלק מהמקרים, חנות הצילום משתמשת בתוכנה שמגדילה את התמונה (ממציאה פיקסלים). לפעמים המצאת פיקסלים בתוכנה תיתן תוצאה סופית יפה יותר מאשר שליחת התמונה למדפסת ב DPI נמוך מדי. אבל ככלל אצבע, אין קסמים

shai955

New member
נכון בתמונה יש רק פיקסלים אבל

נכון בתמונה יש רק פיקסלים אבל המדפסות מדפיסות לפי DPI. המדפסות בחניות צילום כלומר המיני לאב מדפיסות עד 300 DPI. הפרמטרים שלך טובים מאוד ואין בעיה להגדיל אותה. אבל אם אתה רוצה להגדיל אותה יותר מהגודל המקורי הפוטושופ יודעת לעשות אינטריפולציה , "ממציאה פיקסלים" כלומר מוסיפה פיקסלים לפי הפיקסלים ליד וכך התמונה לא יצואת מפוקסלת) בצורה מקצועית מאוד (לפי השוואות שראיתי) ולכן אם אתה רוצה להגדיל את התמונה כדאי לך לכוון את זה כבר בבית בפוטושופ ולהביא את התמונה לחנות כבר בגודל שאתה רוצה.

izackv

New member
DPI, PPI ומה שביניהם...

מדפסת מדפיסה לפי PPI שהוא עיבוד על הפיקסלים שהיא קיבלת להדפסה כדי שיתאים לראש ההדפסה שלה ולמאפיינים הפיסיים שלו. התוכנה ששולחת למדפסת את ההדפסה (למשל, פוטושופ) בשלב השליחה להדפסה, לא מוסיפה מידע. אם התמונה מכילה 300X300 פיקסלים, ובחרנו להדפיס אותה על 10X10 אינטשים היא תודפס ב DPI של 30. כמובן שהמדפסת תשים על הנייר הרבה יותר נקודות (זה ה PPI), אבל כל הנקודות האלה בסך הכל ייצגו באופן הכי מדויק שהמדפסת יכולה את ה 30 נקודות לאינטש שהתוכנה שלחה לה. מה כן אפשר לעשות? בדיוק כמו שאתה כתבת - לבצע אינטרפולציה (המצאת פיקסלים בתוכנה) איפה הבעיה? כמו שאני כתבתי... שאין קסמים. צילמת רכב. רואים את לוחית הזיהוי, אבל הגובה שלה בתמונה המקורית הוא 4 פיקסלים. ב 4 פיקסלים אי אפשר להכניס מידע שמראה את המספרים (תנסה לצייר 8, 0, 6, 9, 5, 3 ב4 פיקסלים...) עכשיו, אתה יכול להגדיל את זה ככה שלא יראו שוליים חדים מסביב להגדלה ואפקט של ריבועים אבל אתה לא יכול להגדיל את זה ככה שפתאום יוכלו לזהות את המספר. יש תוכנות מיוחדות לזיהוי שמאפשרות ניחוש טוב יותר בהגדלה ברגע שהן יודעות שמדובר במספרים ואולי אפילו כבר מכירות את הפונט של המספרים האלה. תוכנות כאלה יוכלו להמציא פרטים בצורה קצת יותר אינטלגנטית. (תוכנות OCR למשל משתמשות בטכנולוגיה דומה כדי לנתח צילומים של טקסט) אבל לאף אחד מאיתנו אין גישה למידע כזה ולתוכנות כאלה כשהוא מגדיל את הצילום. לכן הגדלה חכמה תדאג שהצילום לא יראה מפוקסל, אבל זה יבוא על חשבון טישטוש. כלומר אתה יכול לבחור בין הגדלה חדה וקצת מפוקסלת, הגדלה מטושטשת וחלקה או הדפסה בגודל של עד מספר הפיקסלים המקורי לחלק ל 300 (באינטשים). לדעתי יש טכנולוגיות שאפשר להדפיס בהן גם ב DPI נמוך יותר ולקבל פלט איכותי - למשל בהדפסה על בד. אבל את זה עדיין לא ניסיתי
הערת אגב, יש מדפסות תמונות לייזר בחלק ממעבדות הפיתוח (אלה שמאפשרות הפקת תמונות באורך בלתי סופי וברוחב של מעל מטר). למדפסות האלה יש לפחות שני סוגים נפוצים. אחד מהסוגים איפשר עבודה ב 400DPI, אבל אחרי בחינות שהם עשו, הם ירדו ל 300DPI בגרסה החדשה של המדפסת. פשוט לטענתם אין הבדל מהותי בהדפסה.

utsur

New member
איך מבצעים את האינטריפולציה?

בלי לפגוע בתמונה יותר מדי.

למעלה