שאלה - רמת סוכר גבוהה יותר אחרי צום...?

corvo

New member
שאלה - רמת סוכר גבוהה יותר אחרי צום...?

אמנם לא בהפרש משמעותי, אבל כבר כמה פעמים ראיתי שרמת הסוכר הייתה גבוהה יותר דווקא אחרי הלילה (לפני ארוחת בוקר). האם זה הגיוני?

לדוגמה, אתמול כשעה אחרי ארוחת ערב - 110.
הבוקר לפני אוכל (או מים אם זה גם משנה..) - 123.

זה דיי עקבי ותמיד בהפרשים קטנים יחסית של 10-30 (אני אוכל ארוחות יחסית קלות...)
 
הגיוני ביותר..

על מנת לנסות להסביר, ספר על עצמך.
איך אתה מאוזן, תרופות, עודף משקל וכל מה שיכול לעזור..
 

corvo

New member
פרטים

תודה על התגובה.
כמו שכתבתי בהודעה קודמת, גילתי בבדיקת דם מקרית סוכר של 270... שלושה חודשים אח"כ - ספורט + דיאטה אני בערך 15 קילו פחות, סוכר פחות או יותר על 120. עדיין יש לי בערך 10 קילו לפחות להוריד למשקל מטרה. בלי תרופות בכלל עד עכשיו.
 
אז אין טיפול רפואי למעט דיאטה..

כאשר סוכרתי שמטופל בתרופות, איננו אוכל הרבה שעות הסוכר עולה.. על אחת כמה וכמה אצלך. דיאטה זה מצוין, אבל היא לא תספיק ללא תרופות או אינסולין.

אצלך סוכר גבוה סוחט את הלבלב, ואת זה אתה בטח לא רוצה. אם מתחילים טיפול רפואי, והמצב הכללי משתפר, אפשר לנסות להפסיק את התרופות.

תדרוש הפנייה למומחה לסוכרת, אנדוקרינולוג. יפה שעה אחת קודם..
 

corvo

New member
למה תרופות?

ההפרש בין אחרי ארוחה לאחרי צום יחסית קטן.
התחלתי לפני שלושה חודשים עם 270. לפני חודש בבדיקות אקראיות שהייתי עושה במהלך היום הייתי סביב ה-140. היום אני מגיע ל 110. ה A1C לפני שלושה חודשים היה סביב ה 8, בבדיקה לפני כשבועיים הגיע ל 6.5. מגמת ירידה מאוד ברורה גם בלי שום תרופה.

אז המצב הכללי בינתיים משתפר יחסית מהר, אז למה להוסיף תרופות?
 
כי A1C 5,5 עוד רחוק..

גם כאשר תגיע אליו אז זה לא יהיה יציב .. בנתיים עד שתגיע יש תרופות להורדת התנגודת לאינסולין, אשר "ישמרו" על הלבלב שלא יסחט. אין טעם להגיע לייעד בלי לבלב.. אתה מאלה שחושבים, שתרופות זה בשביל להעשיר, את החברות המיצרות?
 

tulkin

New member
רק כדי לתת קונט.רה


אני התחלתי עם סוכר בצום של 350, וA1C של 11%. אחרי חודשיים (!) היה כבר על 7.1%, ואחרי חמישה חודשים כבר ירד ל5.6%. ללא תרופות בכלל. מאז נשמר פחות או יותר (הבדיקה הקודמת דווקא היתה קצת גבוהה, אבל מאז המצב שוב השתפר ונמצא באזור ה5.5%).
&nbsp
אני לא טוען שתמיד אפשר בלי תרופות או שלתרופות אין ערך - אבל בהחלט אפשר ללכת כברת דרך ארוכה מאד ללא תרופות באיזון סוכרת.
&nbsp
 

tulkin

New member
אפשר להסתדר מצויין גם ללא תרופות...

אני כבר שנתיים מאוזן נפלא רק עם דיאטה וספורט. מתישהו יגיע גם תורן של התרופות, אבל אין שום סיבה לא להתחיל ולנסות להתאזן ללא תרופות.
 
ומה היה קורה אם ב- A1C =11 הייתה לוקח במשך חודשים..

גלוקופז'? ואחרי חודשים מפסיק.. הייתה יוצא מהמצב טיפה יותר בריא.
 

tulkin

New member
טיפה יותר בריא באיזה מובן?

תרופות סוכרת לא מרפאות שום דבר. הן עוזרות לשמור על איזון. דגש על עוזרות. לא עושות את זה במקומך, ובעיקר לך עוא עושות פלאים. מטפורמין משפר מעט תנגודת אינסולין ומקטין מעט את ייצור הסוכר בכבד ועל ידי כך עוזר. אין לו אפקט מרפא ואין לו אפקט ארוך טווח. אם הצלחת לשמור על איזון בלעדיו או איתו כנראה השגת בדיוק אותה רמת בריאות.
&nbsp
 
איזה מזל שאתה מספר לי על כך..

לבעל משקל עודף רב, עם A1C=11 יש סוכר ממוצע של קרוב ל-300. במצב הזה הלבלב "עובד" בטרוף עוד ועוד והסוכר לא יורד. על מנת למנוע עבודת סרק זו, נכנס לפעולה המטפורמין.. במקום לרדת מ-A1C=11 ל-A1C=8 במשך 3-4 חודשים ללא מטפורמין, אפשר לעשות את השינוי בזמן קצר... וזה יותר בריא ללבלב ולבן האדם שהלבלב שלו. (לצערי עדיין אין ריפואי לסוכרת, ואני יודע זאת כבר 50 שנה)
 

tulkin

New member
מה שקורה היום זה,

שהרופא ממליץ לך לקחת מטפורמין ושולח אותך לדיאטנית שממליצה לך להמשיך לצרוך פחמימות במידה - כ200גר' פחמימות ביום. אולי רק 150. מכמות הפחמימות הזו, ומרמת תנגודת האינסולין שלך נגזרת כמות האינסולין שהלבלב מייצר. מטפורמין מקטין קצת את תנגודת האינסולין, ולכן מקטין את דרישות האינסולין. אבל באותה מידה של הצלחה אפשר לאכול פחות פחמימות ולהשיג בדיוק, אבל ממש בדיוק את אותו אפקט על הלבלב.
ואין שום כמות מטפורמין שאי אפשר במקומה להקטין צריכת פחמימות כדי להשיג את האפקט הזה. רק שלרופא קל לרשום תרופות, וקשהלו להכריח אותך לעבור שינוי תזונתי מקיף. אנשים לא מוכנים לוותר על פרוסת הלחם שלהם. לפעמים הם יהיו מוכנים להמיר אותו בלחם מדגנים מלאים. אבל כשרוצים - באמת רוצים - אז חלק גדול מהאפקט של תרופות סוכרת, אפשר להשיג באמצעות תזונה ופעילות גופנית נאותים.
&nbsp
 
יש לי 2 בעיות עם מה שכתבת..

אתה מציג שתי אפשרויות להגיע לאותה תוצאה. מה עם אפשרות שלישית, להוריד בפחמימות ולהשתמש במטפורמין לתקופה קצרה? השימוש עשוי להסתיים עם קבלת A1C סביר. "הסביר" יגיע יחסית הרבה יותר מהר.

הבעיה השנייה, איזה רופא מייעץ לך מאז הסוכר הגבוה? רופא משפחה או אנדוקרינולוג שמומחה בסוכרת?
 

tulkin

New member
שלוש תשובות:

1. האפקט האדיטיבי תקף (אולי) עד רמה מסויימת. אבל לא בטוח שאפשר להנות מגם וגם. ואז צריך לראות מה עוזר יותר.
2. בפועל, לצערי הרב, אף רופא לא ממליץ על הורדה דרסטית של פחמימות. חלקם אפילו מתנגדים. משום מה (ובאמת אין לי מושג למה), דיאטנים ורופאים מעדיפים שמירה על ערכי התרבות התזונתית המערבית והסתמכות על תרופות על פני שינוי תזונתי משמעותי. אולי כי הם חושבים ששינוי כזה לא אפשרי? אני לא יודע.
&nbsp
3. אני מתייעץ ונמצא במעקב סדיר של אנדוקרינולוג מומחה סוכרת. תודה על הדאגה. הוא המליץ לי בפגישתנו הראשונה לקחת תרופות. בפגישתנו השניה כשראה את התוצאות אמר שעדיין, מבחינה סטטיסטית עדיף לי לקחת את התרופות, והחל מפגישתנו השלישית הוא חזר, וחוזר ואומר: "תפסיק לבזבז לי את הזמן. לא יודע ולא מעניין אותי מה שאתה עושה ואיך אתה עושה, אבל כל עוד שאתה שומר על המדדים האלה ומרגיש טוב תעשה מה שאתה רוצה, תחזור אלי לביקורת עוד חצי שנה". מאז עברו כמעט שנתיים.
&nbsp
 

אבו זקן

New member
לגבי הקטנת צריכת פחמימות

יש רופאים שטוענים שהקטנה כזאת דווקא מרעה את המצב כי הגוף מייצר יותר פחמימות מחלבונים ושומנים במקרה כזה, בעוד צריכה מתונה של פחמימות מונעת זאת. לא הצלחתי למצוא מחקרים שמאשרים או שוללים את זה.

מאחר והרעיון נשל צמצום צריכת פחמימות נראה, על פניו, הגיוני לגמרי, הגישה הרפואית באמת משונה. אולי היא נעוצה בכך שסוכרתיים סוג 1 עלולים ללקות בחמצת אם הגוף שלהם עובר להיות קטוגני, וזה מצב מסכן חיים (אבל למה זה צריך להטריד את 90% סעלי סוכרת סוג 2 אני באמת מתקשה להבין).
 

tulkin

New member
האין מטאבוליזת שומנים חלומו של כל אדם הרוצה לרזות?

כן... הדרך הכמעט יחידה להיפטר משומנים עודפים זה לשרוף אותם ישירות (אפשרי רק כשאין פחמימות בסביבה) או להפוך אותם לפחמימות ואז להשתמש בהן ככאלה (גם אפשרי רק כשאין פחמימות בסביבה. אז מה בדיוק הבעיה בזה?
&nbsp
לגבי הפיכת חלבונים לפחמימות: א. הגוף עושה זאת באופן סדיר מדי יום ביומו - כיוון שהגוף לא יודע לאחסן חלבונים, כל מנת חלבון שהגוף אינו משתמש בה לצרכיו עוברת לכבד לצורך הפיכה לפחמימה. זה אחראי במידה חלקית על תסמונת השחר הידועה לשמצה, שכן התהליך הזה קורה בעיקר בלילה.
ב. המקרה המדאיג יותר הוא שריפת רקמת שריר לצורך הפיכה לפחמימה. זה אירוע נדיר למדי שלגוף יש לא מעט הגנות מפניו. אמנם דיאטנים נוטים להפחיד אותנו השכם והערב שאחרי פעילות נאכל הרבה חלבון ופחמימות שאם לא כן הגוף חלילה ישרוף רקמת שריר. אז אמנם יש מסלול מטבולי כזה, אבל, כאמור, הוא פועל לעתים נדירות. את הקטע הזה דיאטנים שכחו, או לא למדו, או מתעלמים ממנו. בד"כ לא תשמע זאת מרופאים.
&nbsp
 
כבד

כאשר לא אוכלים הרבה שעות הכבד מייצד לפעמים גלוקוז.
לכן הרבה פעמים הערכים אחרי ארוחת בוקר נמוכים מאשר לפני ארוחת בוקר
 

tulkin

New member
הגוף מייצר סוכר בעצמו. לא צריך לאכול בשביל זה :)

וזה קורה בעיקר בלילה...
יש כל מיני דרכים להימנע מזה, אבל בשביל זה צריך עוד פרטים עליך, תזונתך, רמת הפעילות הגופנית וכו'. הדבר הראשוני הוא לאכול ארוחת ערב יותר מוקדם - נניח, לא לאכול כלום אחרי השעה 18:00. אבל כמובן יש עוד דרכים.
&nbsp
 
למעלה