שאלה רפואית

שאלה רפואית

הבן שלי התחיל ללכת לחדר מלח. האם יש טעם, באותו יום בו הוא הולך לחדר מלח, שהוא יעשה גם אינהלצית היפורטוניק סיילין 7%? דרך אגב, תודה רבה לחברת חדרי המלח, שמאפשרת לחולי סי אף להגיע לחדרים הללו ללא תשלום. הבן שלי מאוד נהנה בהם, בלי בדיוק להסביר לי למה, אבל העיקר שהוא שמח לשוב לשם ושזה מאוד נגיש לנו (כלכלית ומבחינת מרחק).

sporTV

New member
כן!!!!!!!!!!!!!!!! - ברור שיעשה אינהלציה!!!!!

אני הולך לחדר המלח כבר כמה חודשים. בקשר לריאות - ולכיוח - זה לא מזיז לי ב-כ-ל-ל-! המשמעות היא שההשפעה של חדר המלח על הריאות היא כל כך לא שוות ערך להשפעת האינלציה שמכייחת בטירוף. פשוט לשים לב להבדל....באינהלצייה מכייחים - סימן שזה עובד. בחדר המלח - נהנים ומקווים שזה משפיע לטווח הארוך. זה לא יכול בשום פנים ואופן להחליף כל טיפול שהוא. בהצלחה! ובהחלט כבוד וזכות לקבל סיוע שכזה מ"דרך המלח" שמעניקה לנו הטיפול בחינם. תודה רבה והערכה גדולה.

chakiv

New member
חדר מלח לא מחליף אינהלציה של סליין היפרטוני!

אינהלציה של סליין היפרטוני - טיפול מקובל, ידוע, מוכח, מדיד בסיסטיק פיברוזיס ובעוד מחלות אחרות. תופעות לוואי ידועות, ההשפעה לטווח הקצר והארוך (לפחות 1 שנה בדיקה) ידועות. כמובן, שלא הכל אנחנו יודעים, אבל בהחלט יש כבר נתונים על מה שציינתי. חוץ מזה הטיפול הזה מומלץ ונרשם ע"י רופאי הריאות! חדר מלח - הוכחות? ב-CF? במחלות אחרות? זיהומים? טיפול כרוני? כמה פעמים בחודש? בשבוע? ביום? תופעות לוואי? האם אתם מכירים רופא ריאות שהמליץ ללכת לחדר מלח כטיפול בלעדי? האם טיפול שכזה יכול להיות אלטרנטיבה לטיפול שיש לו הרבה יותר הוכחות? התשובה היא - לא! ו- SporTV - תודה על השיתוף . המידע שאתה מספק על השפעות הטיפול בסליין היפרטוני לעומת חוסר ההשפעה (לפחות לא זאת המיידית) של טיפול בחדר מלח הוא חשוב מאין כמוהו. מצד שני, אני לא כותבת במסגרת זו להימנע מללכת. כמובן גם לא המלצה מפורשת ללכת. ורדית נ.ב: ואני רוצה לשתף בחוויה אישית - הלכתי פעמיים לחדר מלח לפני כחודש. בפעם הראשונה היה מדובר בחדר קטן יותר והרגשתי איך נוזלים משתחררים לי מהאף כך שהייתי צריכה לקנח כל הזמן. בפעם השנייה, בהפרש של שבועיים, החדר היה גדול והיו בו עוד 5 אנשים נוספים, ולא הרגשתי דבר. ומה זה אומר? איש איש ומחשבותיו....

טוב לדעת

את ההשפעות של חדר קטן וריק לעומת גדול יותר ומלא. האמת שחשבתי להתחיל ללכת לחדרי מלח מכיוון ששמעתי לאחרונה שיש להם הרבה איכויות לא רק עבורנו החולים. אקח זאת לתשומת ליבי... בקשר להיפרטוניק סליין, אני לא יודעת מאיפה להתחיל ולספר איזו אינהלציה מדהימה היא וכמה מצילת חיים. רעיון כה פשוט והצלחה עצומה לשיפור ריאתי. מבחינתי היפרטוניק שינה את חיי ואיפשר לי מצב ריאתי שלא הייתי במשך שנים. הפשטות המדהימה הזו שלמיטב הבנתי התגלתה מהבנה כל כך בסיסית של סיסטיקים אוסטרליים שהלכו לגלוש ודיווחו לרופאים שלהם שהם מרגישים שונה בזכות הנוכחות בים ויותר קל להם לכייח את עצמם. מופלא!!!! אני ממליצה בחום, מבלי שיבוא על חשבון משהו אחר. תמיד להתחיל מהטיפול המוכח והנחקר מהקונבנציונלי ומשם אפשר להוסיף את השאר... בדיוק כמו פיזיוטרפיה נשימתית, קודם להוציא את הליחה ואח״כ לעשות ספורט ולא במקום!!!

sporTV

New member
סחטיין יעלי

ממש מילים כדורבנות - זה בדיוק מה שאני חושב על הייפרטוניק סיליין.

למעלה