שאלה רפואית

תמיסל

New member
שאלה רפואית

לביתי בת הארבעה חודשים יש שתי תופעות שמדאיגות אותי: בנשימה נוצר לה מעין שקע עמוק ולא בכל נשימה, והתופעה השניה (ללא קשר לקודמת) - הכחלה מסביב לפה ולאף, גם הכחלה זו אינה קבועה ואינה מופיעה בעקבות בכי, לא מצאתי עקביות מתי מופיעה ההכחלה. ניגשתי לרופא שלא ראה שום סיבה לדאגה, ובכל זאת שלח אותי לאקו לב, גם הקרדיולוג שבדק לא ראה סיבה לדאגה, חשוב לציין ששניהם לא ראו את ההכחלה, כי כפי שציינתי ההכחלה לא עיקבית. כשחזרתי לרופא הילדים עם תשובת הבדיקה, לטענתו, זו הסיבה להכחלה (תוצאת הבדיקה, כפי שאצרף בסוף שאלתי) אני עדיין לא שקטה. האם להמשיך לבדוק? האם להתייעץ שוב? או שתופעות אלו מוכרות. תוצאת הבדיקה: בת 03.8 חודשים הופנתה לבירור אוושה בבדיקה: פעילות הלב תקינה אוושה סיסטולית רכה בבסיס הלב דרגה 6 /2 פיצול תקין וזז של קול שני. P2 תקין דפקים תקינים באקו דופלר: גודל ותפקוד החדרים תקין זרימה תקינה על פני ארבעת המסתמים וקשת האאורטה המחיצה הבין חדרית שלמה המחיצה הבין פרוזדורית שלמה קשת האאורטה תקינה מוצא תקין של העורקים הכליליים PDA סגור PFO 2 מ"מ ללא חסר רקמה אין עדות ליתר לחץ דם ריאתי אין לראות קרדיומיופטיה אפיקלית או אחרת לסיכום: מבנה הלב תקין האוושה הינה תפקודית Tiny PFO המלצות: ביקורת בעוד 6 חודשים

הכחלה סביב הפה ושקע בנשימה

לא מצאתי בתוצאת אקו לב כל סיבה להכחלה. הPFO המאוד, מאוד קטן לא אמור לגרום לכל בעיה. אני לא יודעת אם התינוקת אומנם מכחילה, אך גם אם כן הבעיה לא קשורה ללב. ישנם היום שיטות של מדידה אוביאקטיבית של רמת החימצון ע"י מכשיר מאוד פשוט,אבל שלא נמצא בכל מרפאת רופא ילדים . אם התופעה היא מאוד מדאיגה , תשאלי את הרופא שלך איך אפשר לחבר את התינוקת למכשיר תקופה של מספר שעות ( לדוגמאה אפשר בחדר מיון של כל בית חולים), על מנת לתפוס הכחלה כזאת. באותה הזדמנות אפשר להתרשם גם מהשקע בזמן הנשימה, אם כי זה לא ניראה לי מדאיג כלל. בעיה נשימתית רצינית מתבטאת תמיד ולא רק מדי פעם. דר' מילה ברק

למעלה