שאלה (רצינית) בנושא פתיתים

שאלה (רצינית) בנושא פתיתים

הרי קולנו יודעים שפתיתים (אורז בן גוריון) זה המצאה ישראלית נטו ומי שלא מכיר לסיפור המלא תמיד זילזלתי במושג הומצא בישראל, ומה כלכך ישראלי בפתיתים ...
הרי כולנו מכירים את ה Risoni ומי שלא מכיר אז זה פסטה בצורת וגודל של אורז הינה אולי הסבר
או Orzo כפי שכתוב בויקי, אז המוצר בעצם כיים כבר בעולם והרבה שנים לפני בן גוריון ותקופת הצנה.
אז 2 שאלות מה החידוש הישראלי?,
ושאלה למה צורת הבישול בשונה מהפסטה?

 

shlang

New member
הפתיתים שאתה קונה הם אחרי בישול, יותר

נכון, אפייה ועברו תהליך יבוש, כל שנותר לך הוא לבשל את הפתיתים עם הרוטב ביחד
 
גם הפסטה שאת קונה היא מיובשת

ודרך אגב בתמונות הצהוב זה פתיתים מההוראות שעל הקופסא, הלבן הוכן כמו פסטה וטוגן לאחר מכן
 

TCHM

New member
הפתיתים בבסיסם אינם המצאה ישראלית...

ריזוני/אורזו ועוד קיימים עוד לפני שמדינת ישראל הוקמה, אז "אורז בן גוריון"
אינה המצאה ישראלית, הגיוונים שהומצאו בארץ לאותם פתיתי פסטה כמו
ה"קוסקוס" הטבעות והכוכבים הם כבר "המצאה" ישראלית.

פתיתים כמו פסטה (ואורז) אפשר לבשל בשלוש צורות -
  • בישול בהרבה מים עד להתרככות וסינון מהמים.
  • בישול בכמות מדודה מדויקת של מים.
  • בישול ישירות ברוטב.
ה"אפויים" זה הייבוש בתנור מבוקר בדומה לכל פסטה יבשה אבל בפתיתים
זה נשמע כאילו מיוחד.

שורה תחתונה...טעים
 
סליחה, אתה בא ואומר לי

שה הגאווה הישראלית (בהה הידיעה), תרומתה הקולינרית היחידה של מעצמת המטבח הישראלי
זה לא ישראלי? ולא המצאה?
דיי ועוד מעט תגיד לי שירושלים של זהב זה בכלל שיר ערש באסקי
 
למעלה