שאלה רצינית לגבי צליבת דמות איך לצל

YONI567

New member
שאלה רצינית לגבי צליבת דמות איך לצל

לצלוב??????????? אז ככה אני יתחיל מההתחלה, חבר אמר לי שהוא יכול לבנות לי אתר לקומיקס שלי (כריסטינה, דיברתי עליה ועל הקומיקס עצמו כמה פעמים בעבר) והחלטתי שהסיפור יפתח בצליבתה, יותר נכון שהיא חולמת שהיא צלובה... אז ככה ציירתי ציור שיצא לדעתי ולדעת האנשים שראו אותו מדהים אבל עדיין הוא מלא בבאגים: ידיים- הידיים קשורות או תקועות עם מסמר???? אמרו לי שהרעיון של המסמר או סתם משהו מודרני כי פעם לא היה מסמרים ושהידיים בעקרון קשורות בחוט.... ובנושא הידיים- האצבעות צריכות להיות שמוטות? רגליים- מה הולך שם? קשורות, ממוסמרות? משוחררות (בציור כרגע אין שום דבר שתופס אותם כי לא הייתי בטוח). עובי הצלב- יותר מהגוף, פחות מהגוף, מציץ קצת מעל התחת, בעקרון איפה הדמות צריכה להיות על הצלב. ראש- מן הסתם עשיתי אותו שמוט, אני מקווה שככה הוא צריך להיות אבל עשיתי מתחת לקורה של הידיים האם הוא צריך לבוא בקו ישר עם הידיים וכמה רחבות הידיים צריכות להיות... ועכשיו אני גם צריך לצייר אותה מהצד, כאילו שרואים רק חצי ממנה אז איך זה הולך, למישהו יש ציור של בנאדם צלוב מהצד אולי.?????? אני יודע שזה הרבה שאלות נורא מבולגנות, הייתי מעלה את הציור אבל אין לי סורק רק מצלמה דיגיטלית וזה לא ייצא משהו, בכל מקרה תשתדלו לעזור בבקשה ותודה מראש

gewitter

New member
טיפה כיוון

אני לא אחפש במקומך תמונות, אבל אני יכול קצת לעזור. אולי לא היו מסמרים פעם, אבל היו יתדות. אז בהחלט אפשרי שתצייר אותה מחוררת עם דם מיובש והכל :) שמעתי על שתי שיטות לקבע את הרגלים. כל אחת לחוד, כאשר הן נשארות ישרות, או את שתיהן ביחד מהצד(ואז נראה כאילו הצלוב מנסה להסתיר את מבושיו). ראיתי פעם ציור של ישו עם מסמרים ב_כפות_ הידיים. עד אז חשבתי שתוקעים יתד בקצה האמה. אולי. בוא ניכנס לעובי הקורה. היתי אומר קצת יותר מעובי ראש, או קצת פחות. חפש תמונות. ואל תשכח שאדם צריך להיות תלוי כזה ברפיון על הצלב, ברכיים טיפה מכופפות. הנחות, הנחות, הנחות.

Scum Bunny

New member
צליבה (לא מומלץ לרגישים)

אז ככה. לפי המסורת הנוצרית, ישו (שזה מן הסתם הצלוב היחיד המעניין אותם מבין מי יודע כמה אנשים שהרומאים מסמרו לקרשים להנאתם) נצלב לצלב שמורכב מקורת אורך וקורת רוחב מוצלבות, כך שכפות ידיו מוסמרו לקצוות קורת הרוחב, וכפות רגליו מוסמרו בעזרת מסמר יחיד לקורת הרוחב. לפי המסורת הנוצרית, הנובעת מדורות של ציורים שמתארים כך את הצליבה, ישו מתואר כך שהמסמרים נעוצים דרך כפות ידיו (מסמר לכל יד) ודרך כפות רגליו (מסמר אחד לשתי הרגליים), על ראשו כתר של קוצים ובצלעותיו אם אינני טועה נעוץ כידון. ראשו נשמט קדימה, אבל שאר גופו צמוד לצלב. יש בעיה רצינית עם התאור הזה, ולפי מרחק מודרני כנראה כך לא נראתה צליבה אמיתית. קודם כל, הצלב היה מורכב מקורת אורך ושתי קורות רוחב- אחת כדי למסמר אליה את הידיים, ושנייה, קצרה יותר כדי להניח עליה את הישבן- אדם התלוי מזרועותיו בלבד ייחנק תוך זמן קצר כתוצאה מלחץ משקל גופו על הסרעפת, בעוד שמטרת הרומאים היתה להשאיר אותו לגסיסה איטית ומייסרת של כמה ימים כתוצאה מרעב וזיהום. בנוסף, מסמרי הידיים ננעצו בין עצמות האמה, ולא דרך כף היד (שמן הסתם לא יכולה לשאת משקל של גוף שלם). באופן דומה הרגליים מוסמרו דרך השוקיים, ומהצד (כלומר מסמר אחד ארוך ננעץ מן הצד דרך רגל אחת, קורת האורך והרגל השניי, ולא מלפנים דרך שתי כפות הרגליים לקורה). עוד פרט פיקנטי- ברזל היתה מתכת יקרה באותה עת, ולכן הרומאים "מחזרו" מסמרים (שנראו אגב יותר כמו יתדות אוהל מאשר כלי נגרות מודרניים). בקשר לקשירות וחבלים- זו המצאה של עידן הקולנוע והטלויזיה המודרני, כדי שאפשר יהיה להציג צליבה בלי לקלקל לילדים את ארוחת הבוקר. שלא יהיה לך ספק שבצליבה המקורית אכן השתמשו במסמרים (ראיתי אחד כזה מחפירה ארכיאולוגית). יכול להיות שגם קשרו את הקרבן לצלב, אבל ללא ספר גם מסמרו אותו. בלעחס.

YONI567

New member
אוקי, קצת מבולבל.....

ההסבר שלך סקאם קצת בילבל אותי אבל היה מעניין בכל מקרה אני לא סגור לגבי מה לעשות ברגליים, הקורה תאילץ לעבור תיקונים.. לגבי הרגליים אכן הצמדתי כך שלא רואים את צנעת הקורבן ושיער על החזה... (לא הכי קשור אבל שיהיה) אני כנראה בכל זאת יצלם כדי שתוכלו להעיר במדיוק על הבעיות במקום שאני אנחש למה אתם מתכוונים עוד איזה 10 דקות אשמח אם תעזרו לי למרות האכות המזעזעת שזה בטח יצא בה...

HackMachine

New member
נבלה אולי!

אבל אתה לא תקרא לי חובבן!

Scum Bunny

New member
לדוגמא:

ציור רע. אבל הרעיון ברור. ככה היתב אמורה להראות צליבה רומאית תקנית, פחות או יותר.

Scum Bunny

New member
ראש וצוואר גדולים מידי

אחרי שציירתי את הראש קלטתי שהדף לא מספיק גדול בשביל גוף מתאים, אבל לא בא לי לצייר מחדש את הכל.

HackMachine

New member
זה נראה ממש לא נוח..

לא כמו שעושים את זה היום... היום זה אורטופדי עם רטט

*GormE*

New member
אבל לא היתה להם בעיה

לתקוע מסמר איפה שיש עצם? אני יכולה להבין שבאמה הם מיסמרו בין שתי העצמות (רדיוס ואיך קוראים לשנייה) אבל מה עם הרגליים? אפילו אם היו מצליחים לקלוע בין שתי העצמות (וזה קשה בין 4 עצמות של שתי הרגלים במסמר אחד...) הרי הגוף נופל למטה אז המסמר מחליק מעלה ופוצע יותר... בטח היו אנשים מוכשרים ביותר, הצלבנים האלו!

Scum Bunny

New member
אם אני לא טועה

המסמר שדיברתי עליו, זה שמצאו בחפירה ארכיאולוגית, היה תקוע בעצם של רגל. ככה שכנראה הם אכן תקעו את זה דרך העצם. אבל כמו שאמרתי, זה לא הרגליים (וגם לא הזרועות) שנשאו את משקל הגוף, אלא קורת הרוחב הקצרה יותר שהצלוב "ישב" עליה. המסמרים היו רק לצורך התעללות

Supermans girl

New member
חחח גם אני נתקלתי בבעיה הזו

לפני כמה שבועות ציירתי כחלק מקומיקס איזו דמות צלובה. בהתחלה ציירתי את הדמות תלויה על צלב גבוה ומוחזקת באוויר ע"י הידיים שנמצאות מאחורי העמוד המאוזן וכך מחזיקות את הגוף עצמו, אבל מהר מאד זה נראה לי לא הגיוני במיוחד, מכמה סיבות- 1. אפשר להשתחרר מהצליבה הזו שלי בקלות רבה. 2. לא נראה לי יציב במיוחד, ומה עם הרגליים. בקשר לאותו פאנל, עזבתי אותו לבינתיים. אז שאלה טובה שאלת.

למעלה