שאלה רצינית

שאלה רצינית

כל שבת אותו סיפור, ואני כבר מתחרפנת בעלי חושב שאני חולת נפש בגלל הסקנדלים שאני עושה לו. אז ככה, יש לי בעל, באמת עוזר מקלח את הילדים בערב, מארגן אותם בבוקר ולוקח אותם לגנים. אבל.... בשבתות אדון פרימדון רוצה לנוח, מה נראה לו? שאני אהיה איתם כל השבת? למה? זה פייר שהוא ישב בבית ואני זו שיעסיק אותם? אני פשוט חולה מהעניין הזה, והוא כמובן קורא לי חולת נפש. מה דעתכם?

MrCheff

New member
אז ככה..

יש לי בעיה עם המשפט: "אז ככה, יש לי בעל, באמת עוזר מקלח את הילדים בערב, מארגן אותם בבוקר ולוקח אותם לגנים" זה שאת אומרת עוזר זו כבר תחילת הבעיה (תפישתית).ילדים זה ברכה, אבל גם אחריות ושני ההורים הם חלק ואין פה עניין של האמא היא העיקרית והאבא הוא רק עוזר. הטיפול בילדים צריך לבוא ממנו, ואם זה לא בא ממנו, אז זו כבר בעיה אחרת. אני לא יודע מה אנשים אחרים בפורום יגידו פה, אבל אני חושב שגם לאבא צריך להיות איכפת ורצון להיות עם הילדים ולשחק איתם.. זה גם פורום של אנשים כאלה. מצטער, אבל אני לא יכול לעזור לך בעצות איך לפעול בעניין..

hag70

New member
תשובה רציניצת

חולת נפש?
באמת? כי את רוצה עזרה? (למרות שדובר פה שע.ז.ר. זה לא הפועל הנכון במקרה הזה, כי הורות אמורה להיות דבר שוויוני). אני חושב שאת בסדר גמור. השאלה היא, איך נראה השבוע של כל אחד מכם? לא כדי לתת לו "תירוץ" להתנהגות שלו, אלא כדי להבין אם הוא מרגיש שאחרי שבוע עמוס שלו הוא צריך קצת לנח כדי לאגור כוחות לשבוע הבא, או שסתם בא לו להתפנק בשבת שזה ממש לא לעניין בעיני. ומה עושים עם זה בפועל? אין לךי מושג
. להודיע לו שככה זה לא הולך. אולי לקבוע עם חברה בבוקר שבת ושיסתדר? או פשוט יותר - לדבר איתו? להסביר לו? אכן מצב לא קל. בהצלחה

ronnm

New member
גם לי קפץ לעין ה"עזרה"

אני לא רואה את עצמי עוזר לאשתי אני ממלא את החובות שלי כאבא לילד גם אני וגם אשתי רוצים לנוח בשבתות אז אנחנו מתפשרים, קצת היא יושבת ואני משחק, ואז מתחלפים לדעתי את קודם כל צריכה להבהיר לו שהוא לא כאן כדי לעזור, אלא כדי לגדל ילדים ואני לא מסכים עם קודמי שאמר שזה תלוי באיך נראה השבוע של כל אחד גם אם את עובדת פחות ממנו, להיות בבית עם הילדים זו עבודה לא פחות קשה, ועם זה אני בטוח שכולם יסכימו

Master Stav

New member
תשובה סופר רצינית ....

עזרה ....נו טוב כבר נזפו בך אז אחסוך לך את ההצלפות שלי
אדון פרימדון .... אני חושב שאתבאמת צריכה עזרה ...אבל לא ממנו אלא בהבנה שאם ככה את קוראת לבן הזוג של את בבעיה אמיתית עם עצמך לא יודע איך את או במא את עובדת וכך גם לא הוא ...אבלאני יוצא מנקודת הנחה שוהיה ושניכם עובדים שניכם פעילים עם הילדים המצב האידיאלי הוא לא שתעשי סקנדלים ...זה לפולניות שלא אוהבות את עצמן ולמרות נית דבריך הלוחמנית אני ממליתץ על שיחה מנפש אל נפש ......

akavishon

New member
הי.. די! מספיק להינעל על מילה אחת והסב את כל

הדיון על המילה. ובמקרה הזאת "לעזור". ניחא שזאת היתה הבעיה, אבל אדון פרידמן רוצה לנוח... והיא צריכה להיות "איתם"... הבעיה פה היא לא זה שהוא "עוזר"...

Master Stav

New member
צודק

יש פה את עניין ה"לעזור" יש פה את עניין ה"איתם" יש פה את ענין ה:פרימדון" ( לא פרידמן ולא בובליל ) אכן יש פה בעיה ....

schlomitsmile

Member
מנהל
לא קל... אני מניחה שלשניכם. לעניות דעתי, חשוב שתשוחחו ביניכם על העניין- שיחה נטולת האשמות מכל כיוון. שיחה שבה כל אחד מכם ישתף בראיה שלו את הדברים ובתחושותיו, ויקשיב לשני. ממליצה לך לקרוא את הקישור המצורף- 'תקשורת מקרבת'. נראה לי ששיחה כזאת עשויה להתחיל להזיז עניינים בכיוון החיובי ../images/Emo13.gif http://www.meitarim.com/nvc/model.shtml

למעלה