שאלה רצינית

שאלה רצינית

עד כמה יש לשלמה ארצי ה"זכות" לקנות את עברו ול"סדר" אותו כראות עיניו

שאלה מצויינת

תראה לדעתי מבחינה חוקית מותר לו כי הוא היוצר והוא ברוב המקרים בעל הזכויות. אבל מבחינות אחרות הנסיון "לקנות" את העבר או ללטש אותו יותאר מדי כמו במקרה של אהבתיהם מאוד פוגע באותנטיות של היצירה . זה עושה קצת הרגשה כאילו המוזיקה היא "מוצר מוגמר בעטיפה יפה" ולא אומן מתפתח שמשתנה. זה כמובן לא פוגע כהוא זה באיכות השירים של היום אבל הניסיון של להגיד "מה שלא מושלם לא קיים" קצת מרמז על חוסר ביטחון החדשות הטובות הם שהודיעו לי שעוד חצי שנה עד שנה תקליטים ישנים ייצאו בדיסק כולל שלמה ואצ´י אני באמת מייחל לכך

הבעייה יותר קשה

יכול להיווצר מצב שבו שלמה יחליט ש"תרקוד" "אינו ראוי" ועליו להיגנז. הרי יש אנשים שבאותן שנים "האמינו" לשלמה וקנו את המוסיקה שהוא ייצר, היום הוא מחליט שזה לא ראוי להיות מושמע. נראה לי לא הוגן בלשון המעטה. מחר שלמה יחזור בתשובה וישיר רק שירים חסידיים
ואז גם "שניים" ייחשב תועבה בעיניו ??? לדעתי מרגע שהיצירה יצאה לאוויר העולם היא אינה שייכת לאומן אלא לעולם.

לא מסכימה.

על כל דיסק מופיע שמו של הזמר , כלומר הדיסק מייצג אותו ואת מישהו. אם זמר לא מאמין יותר במה שהוא כתב או מתבייש בדיסק אין שום סיבה שהדיסק ילכלך לו את המצפון ומי שמזדהה עם מה שהזמר שר אז, יצטרך לשלם יותר ולחפש יותר .

את עדין רוצה ת´הקלטה?

אם את עדין רוצה ת´הקלטה של השיר "ממלינדה", תתקשרי 9720188-08 לרוני

אהבתיה

New member
הזכות....

אני לא יודעת אם זה בסדר מה שהוא עושה,גונז תקליטים ישנים שלו רק כי הוא מתבייש בהם אבל האם זו לא זכותו? הם תקליטיו,אלו שירים שהוא בעצמו כתב והלחין ואני חושבת שזכותו לעשות בהם כרצונו אפילו אם זה פוגע במעריציו שכן רוצים לשמוע את זה. נכון,אני מסכימה שזה לא בסדר אבל זו זכותו.

לפי דעתי

נכון יש דבר כזה שנקרא זכיות יוצרים ,אבל תארו לכם מה יקרה אם כל פעם יקום משהו אחר שפתאום לא אוהב משהו מסוים שיצר בעברו ויחליט זהוא גונז אותו , מה שיקרה זה שהוא בעצם משקר לעצמו ולמערציו (קוראיו מאזינו ןכדומה) וכאלו משפץ את הביוגרפיה שלו ובן השאר גם פוגע בתרבות עצמה שמיים כחולים

הוא פוגע באמנות

ומשכתב היסטוריה כדי שיזכרו אותו איך שהוא רוצה אבל זה שלמה שמשחק אותה רגיש ואיכפתניק לא נעים לכם לשמוע האמת

למעלה