שאלה רק לאלה שבאמת מבינים .

עמוס 2cv

New member
שאלה רק לאלה שבאמת מבינים .

איזה סוג מדחף החי שקט שיש ?
תודה מראש

עמוס 2cv

New member
הרבה תשובות לא קבלתי

אך חבר אמר לי שמדחף 4 להבים שקט יותר , את פחות יעיל ,
אז אם בכול זאת יש למישהו ידע על מדחפים אשמח לשמוע
חג שמח וטיסות בטוחות .

המדחף שסביבו אין "טבעת" הגנה

המדחף ההכי שקט הוא מדחף שסביבו אין טבעת הגנה....
אם תשים לב, תוכל להבחין (די בקלות), כי .אולטראלייטים המצויידים באותה הקומבינציה מנוע/מדחף מפיקים רעש חלש בהרבה מזה המופק בטרקטורונים מעופפים.
הסיבה לכך היא העובדה כי מדחף הטרקטורון מוגן ע"י טבעת המקיפה אותו; הן להגנה עליו והן להגנה על הסובבים אותו.
כאשר להבי המדחף נעים ליד צינורות התמיכה של הטבעת נוצרת "גזירת אויר" המפיקה רעש הדומה לרעש הצלפה של שוט. מאחר ודבר זה קורה מספר רב של פעמים בשניה נוצר "קול" המורכב מרצף הצלפות. וכמובן שרצף זה נשמע כרעש חזק בהרבה מזה המופק ממדחף שאינו מוגן בטבעת.
אני לא מכיר מבנה של מדחף שימנע את הרעש הזה.
במדחפים "פתוחים" ישנן צורות גאומטריות מסוימות המפחיתות את הרעש הרגיל הנוצר ע"י סיבוב המדחף באוויר.
אגב כך, הידעת כי הרעש הנוצר ע"י רוטור של מסוק הוא, למעשה, רצף של "בומים" על קוליים?
אריאל אריאלי

OrionHobby

New member
יש כמה מדחפים שקטים יותר

אבל מכיוון שהזכרת אז אתייחס לאותה נקודה
4 או 5 להבים יהיו הרבה יותר שקטים
&nbsp
בלי קשר ליצרן והדגם ברגע שתעלה על כלי 4 להבים תרגיש מייד בחסרונה של "צרחה" שעושים כלים עם שלשה להבים
&nbsp
לרעש יש כמה סיבות אבל אחד הגורמים שיוצרים את הצרחה באוזן היא מהירות הפרופ, כשמוסיפים להבים יש צורך להוריד מהלך בגיר ולכן הפרופ מסתובב לאט יותר
הלהב הנוסף אמור לפצות על מהירות איטית יותר.
&nbsp
גילוי נאות אני משתמש ב4 להבים ובעתיד אעבור ל5
אחרי שטסים עם 4 להבים כל כלי עם שלשה להבים יהיה לך רועש מאוד באוזן
&nbsp
איתן.

OrionHobby

New member
דווקא אפשר אבל לא שימושי

אבל לא יתן את השקט המבוקש
&nbsp
לדוגמא במקום 3 להבים עם פרופ 68 ארבעה להבים גודל 60-61 עדיין העומס על הגיר ברב המקרים יהיה בטווח המותר אבל...
&nbsp
אם באנו כדי להוריד רעש והוספנו להב ךךא שינוי מהלך גיר אז הוספנו גם רעש
&nbsp
איתן

עמוס 2cv

New member
תודה רבה לכולם על השיעור המאלף שלכם .

למעלה