שאלה שאין לי מושג איפה לשאול

chanel203

New member
שאלה שאין לי מושג איפה לשאול

אני מתעמלת קרקע ולאחרונה הייתה לי תחרות חשובה ולכן התאמנתי הרבה ..
אני חושבת שזה מרוב הפליקפלאקים שעשיתי התחיל נורא לכאוב לי שורש כף היד . ברמת שכואב לי ביומיום ולא רק באימונים ..
איך אפשר לחזק את שורש כף היד ? ומה אפשר לעשות כדי שהגוף יהיה מספיק חזק לעמוד בכל העומס הזה על עצמו במהלך האימונים ?

Tammie

New member
דבר ראשון הייתי נותנת ליד קצת מנוחה.

אם הכאב נמשך כבר כמה ימים כדאי להתייעץ עם רופא, יכול להיות שיש לך התחלה של דלקת.
אבל זה מאוד תלוי בכמות האימונים שלך בשבוע ובכמה עומס היה עכשיו לקראת התחרות... אלו דברים שקצת קשה לענות עליהם דרך האינטרנט... בכל מקרה ממליצה לך להתייעץ עם המאמנים, הם מכירים הכי טוב את צורת העבודה שלך ויוכלו לייעץ יותר.
&nbsp
בכלליות כדי שהגוף יהיה מספיק חזק צריך לשמור על איזון בין אימון למנוחה. חשוב באמת לא להעמיס יותר מדי ולתת לגוף להתאושש בין אימון לאימון.
אפשר לחזק את שורש כף היד ע"י עבודה עם משקוליות (תנועות של סיבוב למשל) או הקפיץ הזה שמחזיקים ביד ולוחצים עליו. יש גם כדור מיוחד שמיועד לכך (לא מוצאת אותו כרגע באינטרנט.... אני אנסה לחפש מחר שוב...).
בכלליות באימונים אינטנסיביים כדאי להקל על המקום איפה שאפשר. למשל עבודה על משטח רך יותר או הגדלת הזווית בשורש כף היד בתרגילים סטטיים כמו עמידת ידיים (למשל עבודה על משטח משופע או מתקן זווית...)
&nbsp

zuxitani3

New member
קודם עושים פיזיותרפיה

אצל מישהו שמבין בפעילות גופנית ויידע להסביר לך אם את עושה משהו לא נכון ושאפשר לשפר אותו.
למשל www.sportspine.co.il, לי הם עזרו מאוד.

trilliane

Well-known member
מנהל
ללכת לאורתופד כדי לבדוק שהכול בסדר, ולהתייעץ עם המאמן

אם כואב להתריע, לא להמשיך עוד ועוד על כאב לא בריא (כמתעמלת אני מניחה שאת יודעת להבדיל). שידע לתת לך מנוחה מתאימה ולבנות תכנית אימונים שלא תפגע בך.

למעלה