שאלה שאלה שאלה?.??..

telale

New member
שאלה שאלה שאלה?.??..

או קי אז ככה שלום רב לפורום הזה העוסר בחינוך מיחוד.... אני תלמיד כיתה ח' מאיזור המרכז לאחרונה נתקלתי בילדים רבים אשר נמצאים במסגרת החינוך המיוחד הנטפלים לילדים מתחצפים למורים ואף מכים ומאימים עם סכין. אתן דוגמא: לפני כמה ימים היה לנו שיעור ספורט כרגיל אך לפתע נכנס ילד מכיתה ט' של החינוך במיוחד (אותו ילד ברח מהשיעור של הכיתה שלו) וביקש שגם הוא ישחק איתנו (כדורגל) אנו לא הסכמנו וביקשנו ממנו לצאת ולעזוב את המגרש, הוא לא הקשיב והתעקש לשחק איתנו אך לא הסכמנו. הוא איים ואף תקף אחד מאיתנו. לאחר מכן המורה לספורט ביקש ממנו לצאת וכמובן הוא לא הקשיב לו, לאחר מכן מורתו הגיעה הוציאה אותו ואז הוא חזר..... וכו' וכו' ובכלל!!!! ילדים אלה הם עברינים ואני לא מבין מה הקשר בין ההתנהגות שלהם (לדומגא הילד במגרש הספורט) לבין הליקויים השונים שלו. כמובן יש גם ילדים נחמדים אשר נמצאים בחינוך המיוחד אך הם מעטים וקשה להבחינם. ומדוע לא מקימים בית ספר מיוחד בשבילהם מדוע מדוע מדוע... עוד דוגמא: לפני כמה שבועות איים ילד מהחינוך במיוחד על מורה המשטרה הגיעה ולקחה אותו.... מדוע זה צריך לקרות מדוע!!!!!!!

לנסות ולהבין

להרבה ילדים בחינוך המיוחד ישנם קשיים רבים, אחת הבעיות הקשות ביותר היא בעיית תקשורת ילדים אלו אינם "עבריינים" הם ילדים בדיוק כמוך, ההבדל הוא שהם סובלים מכל כך הרבה בעיות שלפעמים אין להם את הכלים והידע המתאימים להתמודד עם בעיות כמו ילדים רגילים, כשהם רוצים משהו לא תמיד הם יודעים איך לבקש אותו,ואחת הדרכים היחידות שהם מכירים היא אלימות, כי בדרך כלל לאלימות יש תגובה, ולתגובה הזו הם מצפים גם אם לפעמים היא תגובה רעה,נכון ישנם בתי ספר לחינוך מיוחד ששם לכל הילדים ישנם קשיים שונים אבל את הילדים בבית הספר שלך החליטו להשאיר כדי לאפשר להם לחיות בסביבה רגילה וכדי לתת להם הזדמנות להוכיח את עצמם. לפעמים זה מצליח ולפעמים לא. והכי חשוב כדי שזה יצליח צריכים אתם לתת יד ולעזור ותראו שאם אתם תושיטו יד במקום לדחות אותם התוצאות יהיו הרבה יותר טובות!!!!הרי אם הייתם משתפים את הילד במקום לסרב לו(גם אם זה לא כל כך מתאים)לא היה קורה מה שקרה-נקודה למחשבה!

Diana M

New member
בוא נתחיל מזה שאתה צודק. יש ילדים

מאוד נחמדים בחינוך המיוחד והם הרוב. כמו שבחינוך הרגיל יש ילדים מאוד נחמדים וגם הם הרוב. אבל בוא נודה באמת, גם בחינוך המיוחד ובגם בחינוך הרגיל יש ילדים לא נחמדים, ככה זה וחבל.. לגבי הילדים בבית הספר שלכם. על פי התאור שלך, יכול להיות שכתת החינוך המיוחד שלכם היא כתה לילדים עם בעיות התנהגות? יש גם כתות כאלה בחינוך המיוחד. ובהחלט יש ידלים שחלק מהליקויים שלהם גורמים להם לא להיות מסוגלים תמיד לשלוט בתסכול או בהתנהגות שלהם. יתכן שמדובר בכתה שלומדים בה ידלים שדווקא זו הבעיה המרכזית שלהם. אני במקומך הייתי פונה ליועצת ומבקש שיסבירו לכם קצת יותר באיזה כתה מדובר ואולי הכי טוב שהילדים שלומדים שם יעשו את זה בצורה מובנית בעזרת היועצת שלכם שגם תסייע לכם להתחבר ולהתחבר ואולי כך הבעיות יקטנו. דיאנה

למעלה