שאלה שאלתית ביותר!

yportnoy37

New member
שאלה שאלתית ביותר!

סתם עניין אותי לדעת אם מישהו פה יודע מה הסיבה לזה שלא בונים כניסה דרום-מערבית לנתב"ג, בסמוך לטרמינל 3. זה די אבסורד למי שמגיע מגוש דן לנסוע עד למחלף ב"ג, להכנס לשדה ואז לחזור את כל הדרך חזרה אחורה (אם הבנתם למה אני מתכוון). אשמח לדעת אם יש תשובה עניינית לשאלה. תודה!

S o l l y

New member
זוהי לא עובדה..

אבל בטח בשביל לחסוך בכסף, גם של הבניה, וגם של החזקת עוד כח אדם בשמירה בכניסה וכו'... זה באמת מעצבן לכל מי שמגיע מהצפון...

ramimz

New member
רצו לעשות כניסה דרומית, אבל....

האדמות הן אדמות פרטיות, וכנראה שבעל הבית לא מעוניין למכור אותן, או לחליפין רוצה מחיר אסטרונומי.

gilgor

New member
זה היה בתכנון

אבל תושבי כפר חב"ד התנגדו וכו וכו...

e dor

New member
כי חלק מהקרקעות האלה

לא שייכות לבעל השטח (חב"ד) באופן חוקי. אז זה יוצר בעיות ... מי משלם באיכות הנסיעה והיעילות ? אנחנו כמובן, שלא תהיה טעות. זה מה יש (לצערי).

e dor

New member
הבנתי את המטרה

ואני לגמרי מסכים איתך. אבל אנחנו לא יכולים לעשות כלום, כי אנחנו הרוב ...

ערן שחר

New member
כפר חב"ד התנגדו, זה שטח שלהם ?

מי שואל אותם שרוצים לבנות כביש מפקיעים ( ראה ערך כביש 6 לדוגמא) בזמנו היה שר תחבורה דתי ששיתף איתם פעולה והכשיל כל נסיון לבנות מחלף

טל ענבר

New member
הייתי משנה את נתיבי הטיסה

באופן כזה שיחלפו בדיוק מעל הבתים של כפר חב"ד, ורצוי כמה שיותר נמוך.

yportnoy37

New member
אני בעד -

למה כל מי שהגיע לנתב"ג מכיוון מערב צריך צריך לעשות מעקף של רבע שעה? זה ממש אבסורד.

אמץ

New member
היו יכולים גם לפתוח את הכביש ש...

מגיע מכיוון אור יהודה ושימש את הקבלנים בזמן הבנייה...

אמץ

New member
בכל זאת יישוב דתי וחקלאי

וזה בשדות שלהם והכביש ישמש גם בשבת ומועד.

e dor

New member
הבנתי

יש להם אדמה לא חוקית ובגלל זה כולם צריכים לעצור את החיים.... יפה - תחי הדמוקרטיה !

אמץ

New member
לא חוקי? לא ידעתי.

באמת? ושמתם לב שגם המוניות עכשיו יקרות יותר משדה התעופה בגלל שנוסעים בערך 5 ק"מ עוד לפני שיוצאים מהשער...

yportnoy37

New member
האבסורד הכי גדול ../images/Emo4.gif

האבסורד הכי גדול הוא שבעצם יש כבר באזור הזה גשר, הוא פשוט עובר מעל כביש 1 בלי שום אפשרות להגיע אליו. כמו כן יש גם מנהרה מתחת לכביש 1 לכיוון צפריה (ישובים דתיים - קומבינות!!), אבל בשום אפשרות אין גישה מכביש 1 לנתב"ג. שטחים קלאיים? הצחקתם אותי! יש שם כבישים כבר בנויים, פשוט לבנות מחלף בין כביש 1 לגשר, ולחבר את כל העסק לנתב"ג. מילא להתרעם על זה שאל-על לא טסה בשבת, למרות שגם זה כבר אבסורד, למדינה כבר בקושי יש אחזקה בחברה. אבל כביש? כשכל אחד יכול לבחור בעצמו אם לנסוע שם בשבת או לא?! זה מעלה לי ת'סעיף

jasmine38

New member
הכבישים שחוצים את כביש 1 באיזור

היו קיימים הרבה לפני שהחליטו על הנתיב של כביש 1. למי שלא יודע,,, לפני כ- 20-25 שנה - כביש 1 לא היה קיים. היה כביש (המנהרה) בין כפר חבד לצפריה, והיה כביש חיבור (הגשר) למושבים אחיעזר ויגל בואך צפון לוד. הכבישים שמתוארים לעיל, צרים וירודים באיכותם, ולא רלוונטיים כלל למקרה של פתיחת גישה לטרמינל-3. היה צריך להזיז את כל המתחם של האולפנה לבנות ולבנות מחדש ואפילו מפואר יותר בשטח סמוך אחר, ולהפקיע את האדמות לכלל הציבור. אך בארץ החלם, לא רצו לשבור את המסורת, והשאירו חלם גם במקום הזה. ראו מה קורה עם רכבת ישראל.. אילו נתיבים נבחרים? חצי הדרך בין נתבג למודיעין עוברת בגשרים. וזה לא הכל, לא המקום להרחיב. מי ישלם? שולמן ישלם!!!!!!!!!

yportnoy37

New member
בכל זאת..

גם כבישים כמו הכביש שמחבר בין אור יהודה לראשל"צ (שפירים) וגם כבישים אחרים היו קיימים קודם לכביש 1. מה עשו? לקחו את הכביש הישן, שיפצו אותו ועל התוואי הישן הקימו מחלף. אתה רוצה להגיד לי שאי אפשר לקחת את התוואי הקיים ולבנות עליו מחלף? בטח שאפשר! יוצא מצב שלעורק תחבורה ראשי בישראל ניתן להגיע רק בעיקוף של כמה קילומטרים, מה שמייקר גם את המוניות, כמו שמישהו כאן כבר אמר. ובגלל אולפנה אחת כל כולם צריכים לסבול? עם כל הכבוד לאולפנה, ממש לא איכפת מה הם ייחשבו אם אני ייסע שם בשבת. בקשר לרכבת, זה קצת שונה, כי תוואי של רכבת הוא הרבה פחות גמיש מתוואי של כביש. וחוצמזה, מצידי שיעשו מנהרות או גשרים או לא יודע מה, רק שיהיה אפשר להגיע לנתב"ג גם מהצד המערבי שלו.

ny22

New member
מנהל
התשובה האמיתית - בושה!!!

אז ככה, אמא שלי עובדת ממשלה והיא סיפרה לי את האמת. כשאר בנו את נתב"ג 2000 היה שר תחבורה דתי (אני לא זוכר מי) והיות ויש כפר חב"ד ליד נתב"ג, הוא הקשיב ללחצים שלהם (שהם לא רוצים שיסעו לידם בשבת), ולכן לא אישר בניית כביש שיחתוך ישר לטרמינל, אלא צריך לעשות את כל הסיבוב....

למעלה