שאלה שאלתית לגבי ענייני עבודה

ליונל

New member
שאלה שאלתית לגבי ענייני עבודה

אז ככה: כעיקרון יש לי מעסיק שמוכן לספק לי עבודה. עכשיו, מסיבותיי שלי, הייתי מעדיף להגיע לטורונטו עוד לפני שהתהליך הזה מסתיים (בתקווה שהוא כבר התחיל. (יש לי מעט קשיי תקשורת עם המעסיק, כנראה בגלל שהם נורא עסוקים). שאלתי אותם אם אוכל להגיע בתור תייר עוד לפני שתהליך הוצאת האישורים הזה מסתיים. זו התשובה שקיבלתי לפני כחודש: believe you can but it would be safer to have a work permit assured prior to arriving. The process I must follow is called a Labour Market Opinion and that takes 1 month to receive a reply. It has been as long as another 3 months AFTER that before a work permit can be issued. I wouldn’t want you to arrive here and unable to begin work. המילה שהכי הטרידה אותה בתשובה הזו היתה safer. מה זאת אומרת? האם זה יכול להיות בעייתי אם אגיע לשם עכשיו בתור תייר? כי עד כמה שהבנתי אפשר להחליף אחר כך אם יש צורך. האם אוכל להודיע למעסיק שאני כבר בטורונטו ולא יעשו לי בעיות? יש לציין שאין לי בעיה לא לעבוד חודש או חודשיים או שלושה, נניח. תודה!

נתקלתי באחרונה ביותר מדי מקרים

של אנשים שלא מילאו את ההנחיות הברורות של ההגירה לגבי כניסה תקינה ובכוונה כנה להיות תייר בלבד וקיבלו חותמת מוגבלת ל 30 יום בלבד, במקרה אחד אפילו נאלצתי להביא 4000 דולר ערבות כדי לחלץ את השלימזל מעיכוב דמוי מעצר בפירסון. מי שבא בכוונה תמימה להיות תייר אומר לפקיד: באתי לטייל ו/ או לבקר חברים ומשפחה. כדי להוכיח את זה צריך לבוא עם כרטיס הלוך ושוב לתקופה של כחודשיים בחורף וכארבעה חודשים בכניסות אחרי אפריל, ועם מכתב הזמנה אמיתי של מי שמוכן לשאת בהוצאות קיומך ו/או מספיק מזומן לקיום. (מי שבא לבקר קרוב משפחה מדרגה ראשונה או שנייה עם מכתב הזמנה לא צריך את כל אלה ויכול לבוא עם כרטיס פתוח לחצי שנה עד שנה וכרטיס אשראי בינלאומי ). המעסיק שלך צודק, לוקח 4-6 שבועות לקבל LMO אחר כך כדאי אבל לא תמיד חובה לעבור בשגרירות לאמת מסמכים ולקבל מכתב שמקטין את שיקול הדעת של הפקיד בשדה התעופה. הטיפול של השגרירות נמשך שבועיים עד חודש. נדמה לי שהמעסיק שלך זקוק לך לא כרגע אלא בעוד כמה חודשים....יש מקצועות שלגביהם נדרשת בדיקת אצל רופא של שלטונות ההגירה (יש כאלה גם בישראל) תהליך הבדיקה לוקח כ 10 שבועות, בדיקה רפואית נדרשת לגבי עובדי חינוך בריאות ומזון ועוד כל מיני. לכן אפשר לבוא כתייר, אבל זה לא 100% בטוח, ולא כדאי לקחת את הסיכון אלא אם כן אתה משוכנע שתוכל להניח את דעתו של הפקיד שאתה מתכוון לעזוב את קנדה בתום התקופה. מרגע ש ה LMO חיובי על שמך, והגשת בקשה בשגרירות ובצעת את בדיקת הרופא, אתה יכול לבוא כתייר ללא חשש, תגיד שבאת להתארגן, ושברגע שיגיע האישור, תצא לארה"ב ותחזור כדי לקבל את הרישיון. (רצוי שתהיה לך ויזה אמריקנית)

ליונל

New member
קודם כל, תודה על התשובה המפורטת

כמה דברים: הייתכן?! בקנדה מבקשים מתיירים להוכיח יכולת כספית, מה שאפילו בארה"ב לא עושים? שנית, העבודה המוצעת דורשת רק עבודה מול מחשב. כך שאני מקווה שלא צריך לעבור בשביל זה בדיקה רפואית... מה שקצת מבלבל אותי זה התהליך, כי יש כאן כמה אישורים כפולים. קודם יש LMO ורק אחר כך צריך להגיש בקשה לאישור עבודה. אני נוסע בקרוב לארה"ב, ומה שחשבתי זה להיות שם כמה ימים ואז לנסוע לטורונטו בתור תייר, אבל בעקבות מה שאמרת אני שוקל את זה שוב. אני מקווה שניתן להגיש את הבקשה בכל שגרירות קנדית, לא משנה היכן היא. ואיך זה מתבצע? במידה וה-LMO מתקבל המעסיק שולח אותו אליי? ואז אני צריך לגשת לשגרירות? שוב תודה.

אם זו עבודה כאיש IT ויש לך השכלה

במדעי המחשב או מקבילה, יש תהליך פשוט ומהיר אם זו עבודה אחרת, אתה יכול לעשות את זה בכל קונסוליה שיש בה מחלקת הגירה, יש כאלה בושינגטון DC , בבאפאלו (אתה יכול לצאת בבוקר מטורונטו, לסדר את ענייניך בקונסוליה ולחזור באותו יום) ובעוד כמה מקומות, ויש גם לפעמים אפשרות לעשות את הרישיון בגבול בלי לבקר בקונסולייה בכלל. אם אתה בא מארה"ב כתייר, ויש לך כרטיס חזור לישראל אם תאריך בגיוני בדרך כלל תקבל אשרת שהייה לתקופה מתקבלת על הדעת, רוב האנשים מקבלים ל 6 חודשים אבל אם חושדים יש כאלה שמגורשים מייד אם אין להם ערבים שיפקידו ערבות, או שמקבלים אשרה שמחייבת אותם לעזוב אחרי 30 יום. את הפרוצדורה מול ההגירה, אם אתה לא עושה בישראל, צריך לעשות את הבקשה בלווית מסמכים מקוריים באנגלית או מתורגמים ומאושרים נוטריונית. תעודות לידה, מעמד אישי , ניסיון בעבודה והשכלה מקוריות מישראל בעברית תקפות רק לגבי מי שמגיש בקשה בקונסוליה בתל אביב, מי שמגיש בכל מקום אחר, חייב לתרגם אצל נוטריון.

ליונל

New member
רגע, רגע, קצת בלבלת אותי

אני לא עוסק במדעי המחשב. לגבי הפרוצדורה שהזכרת: תעודת לידה?! חשבתי לתומי שכל מה שצריך זה אישור על ה-LMO ואז פשוט מגישים אותו לקונסוליה... אני מניח שאני נאיבי. כל המידע שקיבלתי מהמעסיק היה: "אני מוציא לך LMO ואז אתה ניגש איתו ומוציא אישור עבודה". ואמרת שאני יכול לצאת מטורונטו ולעשות את ענייני בקונסוליה. אז כן כדאי לנסוע לשם כתייר? תראה, זה לא שאני חייב. זה רק נראה לי הגיוני יותר מאשר לשבת בארה"ב ולחכות שם לתשובה מהקנדים.

מה שרצית לדעת על בקשת רישיון עבודה

אחרי שקיבלת LMO ולא העזת לשאול.......למד את הקישור וקישורי המשנה לעומק. כשאתה מגיש את טופס הבקשה, אתה צריך להציג בשגרירות או הקונסוליה הקנדית ו/או בפני פקיד ביקורת הגבולות רשימה של מסמכים לפי מה שיש בקישור, כולל המסמכים ששימשו להפקת ה LMO כמו הוכחות על השכלה, ניסיון בעבודה, ומעמד אישי. כלומר להוכיח שאתה אתה ושהבסיס ל LMO הוא אמיתי. אנחנו עשינו את זה ב וושינגטון DC וקיבלנו את אישור השגרירות תוך שבוע. גם בתל אביב זה לא לוקח זמן רב.

ליונל

New member
אוקיי, תודה...

אצטרך לקרוא את ההודעות שלך כמה פעמים כי זה המון מידע בבת אחת... חשוב לי לציין שכשהמעסיק אמר שהוא יוצא לי את ה-LMO הוא ביקש שאמסור לו רק שם, תאריך לידה ואזרחות. לא שום דבר אחר. אף נייר. אף מסמך. ורק כדי לוודא שהבנתי נכון, כלומר, אני יודע שזה לא שחור ולבן, אבל אתה למעשה אומר שאם יש ברירה לא כדאי להגיע לקנדה כתייר אם רוצים לשנות אחרי זה לסטטוס של עובד? כדאי לקבל את האישור מבחוץ, ורק אז להגיע? כי זה לא שיש לי מה לעשות שם עכשיו, אבל שוב: אמרתי לעצמי, אם אני כבר מחכה, אז למה לא לחכות שם וזהו. בסוף מכל הבלגן שאני עושה הוא בטח עוד לא שלח בכלל את הטופס... תודה על הסבלנות.

זה לא ברור לי.

כי הוא חייב לתת פרטים ביוגרפיים עליך, (לא תמיד צריך להוכיח אותם בשלב ה LMO אלא רק לומר שיש לך אותם כי את ההוכחות אפשר להראות לפקיד בשגרירות או בביקורת הגבולות) אבל צריך להראות שיש הצדקה להביא עובד זר. כלומר, צריך להראות מה היא ההשכלה המקצועית ו/או הניסיון שבגללו הוא צריך עובד זר.....ושיש לך את הכישורים האלה.....הוא נותן לך LMO בלי לראיין אותך ולקבל מינימום של מידע עליך? אולי אתה לא מתאים לו כעובד? מה זה הצעת עבודה פיקטיבית?

ליונל

New member
מדובר בחברה

שעבדתי בארץ בסניף הישראלי שלה. למעשה, היתרון שלי במשרה הספציפית הזו הוא שאני יודע עברית.

יש מצב לפעמים שזה פטור מ LMO

יש תהליך שנקרא INTRA COMPANY TRANSFER והוא פטור בתנאים מסוימים מ LMO . באים עם מכתב ומקבלים רישיון עבודה ל עד 3 שנים לפעמים בלי לעבור בשגרירות ולפעמים גם בלי LMO .

predoc

New member
קורות חיים ...לא תעודת לידה

עד כמה שהבנתי לצורך LMO ...צריך להוכיח שהעובד הזר שאתה רוצה להביא מתאים בדיוק לתפקיד מחד...ומאידך אין אף קנדי או PR שמתאים יותר או אפילו מסוגל לצבע את התפקיד בהתאם לדרישות . מכאן ועד לתעודת לידה ...המרחק דיי רחוק. זאת לא הגירה זה רק ויזת עבודה בשלב זה. המעסיק צריך רק לפרסם מודעה עם דרישות התפקיד במספר עיתונים לאורך תקופה מסויימת עד כמה שאני יודע. וצריך את קורות החיים של המועמד. לא יותר מזה ( הרי בקורות חיים קנדים רושמים רק ידע וניסיון ) בקושי רושמים את השם שלא יפסלו על סמך שם סיני/ יהודי / הודי. לא רושמים את הגיל ובקושי את הכתובת רושמים ( אין ברירה חלק מהדברים נשלחים בדואר ) שלא יפסלו על סמך העובדה שאת לא גר במרחק יריקה מהמשרד העתידי. כמובן אין מה להזכיר מצב משפחתי ילדים וכו. יתכן וידרשו במקרה של ספק אישורים שונים להוכחת קורות החיים אי שם לאחר השלב שלא נמצא שום קנדי/ PR מתאים.

,תבדיל בין משרד העבודה לבין ה CIC

אחרי שה LMO מגיע על העובד להגיש בקשה לרישיון עבודה, פקיד ההגירה בין אם בשגרירות ובין בביקורת הגבולות, בודק יסודית את המסמכים התומכים ומאמת את כל הפרטים כלומר משווה בין פרטי ה LMO והבקשה לבין האיש שעומד בפניו: מסמכי זהות, השכלה, ניסיון בעבודה וכדומה, ואם המבקש מביא בן זוג וילדים תךעודות לידה, תעודות נישואין הן חלק ממה שמביאים כדי להוכיח שהאשה אשתך, הילדים ילדיך, תעודות ההשכלה ומכתבי הניסיון באמת שלך וכדומה. לפעמים הבדיקה היא חפיף ואם יש חשד יסודית, בכל מקרה ב 10 דקות בפירסון שבהם אתה מחכה לרישיון העבודה, הפקיד מסתכל על כל הממכים האלה שצריכים להיות אתך, אתה באמת צריך להוכיח במסמכים מקוריים שמה שנכתב בבקשת ה LMO נתמך בהשכלה וונסיון אמיתיים.

ועוד משהוא, אם אתה ממילא כבר בסביבה

ו יש לך העתק של ה LMO אתה יכול לבוא לקנדה, ובהחלט ייתכן שגם אם לא הספקת להיות בקונסוליה, פקיד ביקורת הגבולות ייתן לך את רישיון העבודה אחרי תהליך של 10 דקות בגבול, אם יש לך את כל הניירת באנגלית.....מקסימום הוא יציע לך לנסוע לבאפאלו, להגיש את הבקשה, ולחזור כתייר, עד שבאפאלו ישלחו לך את האישור. אחרי שיש לך LMO ביד, אף אחד לא יפריע לך להיכנס כתייר. גם אם אין לך אותו ואתה מתנהג באופן בלתי חשוד, ומבקש להיכנס לביקור עבודה מקדים אצל המעסיק שאורגן מראש ויש לך מכתב שמאשר את זה התקבל היתר ביקור (של תייר) בלי בעיה.

Skyfire42

New member
תתחיל להתרגל לבירוקרטיה

LMO אתה מקבל מה-HRSDC, ויזה מכל סוג אתה מקבל מה-CIC. וזה לא ממש אישורים כפולים כי ה-LMO הוא חוות הדעת של ה-HRSDC מבחינה מקצועית של שוק העבודה, וה-CIC צריך לאשר את כניסתך כעובד לקנדה. הם עדיין יכולים לסרב לך למשל אם יש לך מחלה ממארת או שאתה עבריין הגירה, מידע שלא זמין ל-HRSDC.

predoc

New member
דעתי

קראתי את השאלה שלך לפני כמה ימים ולקח לי זמן לחשוב בדיוק איך לענות לך לא צרפת את מכתב הפניה שלך למעסיק נראה שהמעסיק שלך הבין ממך וחושש ובצדק שאתה מצפה לעבוד אם בשכר ואם שלא בשכר בזמן ההמתנה לאישורים הפורמליים. דבר כזה הוא אכן מסוכן ויכול להרוס את כל תהליך קבלת אישור העבודה ולכן הוא הציע לך בנימוס קנדי לשבת בשקט ולחכות לאישורים הפורמליים בטרם תתחיל לעבוד/להגיע לקנדה. בהנחה שאכן המעסיק רוצה אותך וזה לא היה ניסיון לנפנף אותך לכל הרוחות. הרי שהוא וגם אתה צריכים לדאוג גם להמנע ממראית עין - שנראה כאילו אתה עובד בחבר - למרות שאתה אזרח שומר חוק ולא עובד...אבל ככה זה יכול להראות למישהו. אי לכך ובהתאם לזאת האופציות העומדות בפנייך. 1. א. להסביר למעסיק של שאין לך כל כוונה לעבוד בשכר או שלא בשכר בזמן הגעתך לביקור. ב. שאתה מעוניין לבקר בחברה לתקופה מוגבלת (גג שבועיים גגגג חודש) להתרשם מהחברה ולהתחיל להתארגן לקראת המעבר הצפוי ג. שאתה מבקש לקבל ממנו מכתב הזמנה לביקור וראיון. ד. אתה יכול להעלות בפניו את האופציה של קבלת אישור על סמך מעבר עובד בין סניפי חברה ( מאחר וכך הצגת את הדבר) תהליך שאינו דורש את התהליך של חיפוש עובד קנדי בעל הכישורים מתאימים ורק לאחר שלא נמצא עובד קנדי מוענק האישור להעסיק עובד זר.(אתה ) 2. שב בשקט וחכה סדר גודל של חצי שנה בישראל 3. סעיף 1 + טיול נחמד ברחבי קנדה ואו ארה"ב בהנחה שתקבל ותגיע לפקיד ביקורת הגבולות עם מכתב הזמנה לביקור וראיון, לא אמורה להיות לך בעיה להכנס עם ויזת תייר ולהגיד בבטחון מלא שאתה מגיע לראיון עבודה וביקור בחברה שרוצה לשקול להעסיק אותך ולהציג את המסמך הרישמי שנשלח אלייך מהחברה. אם אתה מבקש להישאר ולטייל אחר כך עוד שלושה חודשים תגיד גם את זה. וצא לטייל. בכל מקרה תגיע עם כרטיס הלוך ושוב. מקסימום זרקת את החלק של ושוב. או שתשלם קנס ותדחה את המועד של הושוב לביקור הראשון בארץ אין ספק שבאקט ההזמנה לביקור ובאקט ההגעה יש אלמנטים של מחוייבות הדדית לביצוע ההעסקה. בהצלחה

ליונל

New member
תודה על תשובתך

אז ככה: אני לא יודע איך ואם המעסיק הבין ממני שאני רוצה לעבוד ללא אישור. אני לא חושב שזה היה כך. במכתב המקורי שלי הדגשתי שאני שוקל מעבר לצפון אמריקה ומעוניין להמשיך לעבוד בחברה. זה הכל. הוא דווקא שמח מאוד ואמר שזה מתאים להם. ואז הוא פירט בפני את התהליך שיש לעבור ואת האישורים שיש להוציא. בשום שלב בהתכתבות בינינו לא רמזתי שארצה להתחיל לעבוד לפני הזמן. בינתיים העסק נסחב קצת, כנראה כי הם מאוד עסוקים שם, וחלפו שלושה חודשים מאז יצרתי איתם קשר לראשונה. הם יכולים להשתמש בי, אבל כנראה שזה לא ממש בוער בעצמותיהם
נראה לי שאם הוא רוצה לנפנף אותי הוא היה יכול פשוט להגיד לא. לא? זה לא כאילו שאני ישן לו בפתח המשרד. אז לגבי האופציות שהעלית: אני לא יודע אם כדאי לתקן מה שלא מקולקל, כלומר להגיד לו שאני לא מתכוון לעבוד ללא אישור. כפי שאמרתי, לא רמזתי לו על זה בשום שלב. תמיד יכול להיות שהוא הבין אותי לא נכון, אבל עברתי על התכתובת בינינו שוב ולא נראה לי שאפשר היה לטעות בה כך. מצד שני, הכל יכול להיות. לך תדע. כמו כן, אני לא רואה טעם סתם לבקר בחברה בלי שאני יכול להתחיל לעבוד בה. לגבי מעבר בין סניפי החברה: העבודה שלי קשורה בשפה. למעשה, אין לי יתרון על פני אף קנדי אחר חוץ מאשר העובדה שאני יודע עברית. אז אולי בגלל זה הוא לא הציע לעשות תהליך של מעבר בין סניפי חברה? לגבי מכתב הזמנה וראיון: הוא לא היה אמור להציע לי את זה כבר בהתחלה, אם בכלל? זה די מבלבל. וגם ככל שעולות פה כל האפשרויות האלה אני מתחיל להרגיש יותר ויותר שיש משהו מאוד מחופף בהתנהלות שלהם. המון אופציות שבכלל לא הייתי מודע להן. כעיקרון, אין לי שום סיבה להגיע לקנדה אם אין לי שם עבודה. לאחר מה שנאמר לי כאן, שיניתי את דעתי והחלטתי בכל זאת לחכות מחוץ לגבולות קנדה עד שיהיה אישור, אם יהיה. אבל אני כבר לא יודע... ואם אני אבקש ממנו מכתב הזמנה לביקור? אז אוכל לנסוע לבקר אבל לא לעבוד, נכון? ככל שאני חושב על זה יותר נראה שהדבר הכי פשוט הוא באמת לחכות לאישור וזהו. אבל אני נוסע לארה"ב עכשיו ואולי אחליט בהמשך מה לעשות עם העניין הזה. אגב, שלחתי לו מייל לפני שבוע ואמרתי שאני נוסע לארה"ב ושאלתי אם יש חדש. בינתיים לא קיבלתי תגובה. רק לשם הסר ספק: מדובר בחברה רצינית מאוד עם סניפים בכל רחבי העולם, ולא באיזה מקום קיקיוני.

2 דברים,

בהחלט יכול להיות שהוא יכול היה להשתמש בהליך של העברת עובד אבל אולי אין קשרי בעלות ישירים בין הסניפים אלא מבנה בעלות אחר שלא מאפשר את זה. 2. אתה יכול לבקש מכתב שאתה בא לפגישות הכנה שאינם עבודה, ולהגדיר את הכניסה לקנדה לטיול ופגישות עסקיות זה בסדר גמור, אבל שוב אתה לא רוצה להצטייר לבוס כ"נודניק". 3. הוא לא ממש רוצה אותך וזו דחייה עדינה ב"קנדית". 4. מרגע שהוא יקבל LMO התהליך אמור לרוץ, אבל אם הוא לא ביקש ממך פרטים שונים אולי הוא לא באמת מגיש בקשה? הטופס הוא בן 5 עמודים, האם היו לו את כל הפרטים עליך שמופיעים שם? ראה את הטופס למטה בקישור, הוא חייב למלא שם את מרבית הפרטים.....

ליונל

New member
אוקיי, הסתכלתי בטופס

ובכן, יש לו את כל הפרטים הרלוונטיים. מה שהם מבקשים שם זה שם, אזרחות, תאריך לידה. יש לו את המידע הזה. (גם שמתי לב שהוא יכול לציין אם אני בסטטוס תייר בקנדה). לגבי המקומות בהם יש לציין מתי אמורה להתחיל העבודה וכמה זמן היא תימשך, אין לי מושג מה הוא מתכוון לרשום שם... וכן, הסניף שבו אני עבדתי בארץ היה סניף עצמאי שלא היה לו קשר ישיר לסניף בקנדה חוץ מאשר מיילים וכו' כשהיה צורך. המעניין הוא שניסיתי לעשות את זה גם עם סניף בלוס אנג'לס ושם דווקא כן הציעו לי ויזת רילוקיישן אבל בסוף זה נפל (לצערי הרב).

שמת לב וודאי לסעיף פרטי הצעת העבודה

שצריכה לפרט בלשון הNOC את התפקיד, הכישורים, המטלות, וההשכלה הנדרשת. את זה אתה תצטרך להוכיח לפקיד ההגירה בשגרירות או לפקיד בשדה התעופה כשאתה נכנס.......שאתה עונה לדרישות מהעובד שהמעסיק רשם שם. מה הוא רשם תדע כשתקבל את ה LMO החיובי.......

למעלה