שאלה שאלתית : מה אתם הייתם עושים במקרה הבא:

ויוי 25

Well-known member
חברתי סיפרה לי כי הבן שלה, (כיום בגיל בן 45) נשוי כ- 20 שנה ,ומתגורר עם אישתו בחו"ל, וכעת שניהם מתכננים לחזור לישראל בספטמבר- לקראת ראש -השנה.
זו בשורה שמאוד משמחת היא אמרה לבן שלה בטלפון ,והיא כולה נרגשת על תוכנית חזרתם לארץ, והיא כבר דמיינה את המפגש הכל- כך משמח הצפוי בעת הנחיתה שלהם בישראל ולאחריו את המפגש המרגש בביתה.
ואז,,בהמשך השיחה עם הבן התברר לה כי "אליה וקוץ בה" :
הם אמנם בקרוב יגיעו לישראל ,אך לא בצד המשמח, הם החליטו על תהליך של פרידה מהזוגיות, ובעוד זמן קצר יתגרשו בישראל ברבנות,
מה שגרם לאימו לחוש זעזוע-עמוק ובאותו הרגע חשה כאילו הקרקע נשמטת מתחת לרגליה.

בעוד היא מזועזעת למשמע אזניה,סיפר לה הבן כי אשתו הפרודה ממנו בשלב הזה, תיאלץ לחיות לבדה בארץ כי אין לה בארץ אף קרוב -משפחה,
ולכן הבן מבקש לאפשר לפרודתו לחגוג איתו בביתם את החגים ביחד עם כל שאר קרובי -משפחתו .

כעת אמו בדילמה מהעניין המכביד על ליבה ,ושואלת מה עליה לעשות במצב הזה, בו היא חשה חסרת אונים וליבה כבד.
אמרה שהיא גם לוקחת בחשבון את אי -הנוחות בעת שכולם יפגשו לחג וקרובי -המשפחה ירצו לדעת מה קרה ולשאול שאלות.

האם יהיה נכון להזמין את כלתה הפרודה להגיע לביתם ולשמוח איתם בחגים בו בזמן שהלב נצבט ?
או אולי עדיף לה פחות להיפגש ,רחוק מהעין - רחוק מהלב ?
או אולי עדיף יהיה להזמינה לחגוג עימם בבית-מלון שזהו מקום יותר רשמי ונוכחים בו עוד הרבה אנשים מהארץ ומחו"ל.

השאלה :
מה אתם הייתם עושים ?
האם הייתם מזמינים אותה לחגוג את החגים בביתכם ביחד עם שאר קרובי -המשפחה המוזמנים,
וזאת למרות הרגשתכם שלא בנוח בסיטואצייה הזו ?

in bal1

Well-known member
חברתי סיפרה לי כי הבן שלה, (כיום בגיל בן 45) נשוי כ- 20 שנה ,ומתגורר עם אישתו בחו"ל, וכעת שניהם מתכננים לחזור לישראל בספטמבר- לקראת ראש -השנה.
זו בשורה שמאוד משמחת היא אמרה לבן שלה בטלפון ,והיא כולה נרגשת על תוכנית חזרתם לארץ, והיא כבר דמיינה את המפגש הכל- כך משמח הצפוי בעת הנחיתה שלהם בישראל ולאחריו את המפגש המרגש בביתה.
ואז,,בהמשך השיחה עם הבן התברר לה כי "אליה וקוץ בה" :
הם אמנם בקרוב יגיעו לישראל ,אך לא בצד המשמח, הם החליטו על תהליך של פרידה מהזוגיות, ובעוד זמן קצר יתגרשו בישראל ברבנות,
מה שגרם לאימו לחוש זעזוע-עמוק ובאותו הרגע חשה כאילו הקרקע נשמטת מתחת לרגליה.

בעוד היא מזועזעת למשמע אזניה,סיפר לה הבן כי אשתו הפרודה ממנו בשלב הזה, תיאלץ לחיות לבדה בארץ כי אין לה בארץ אף קרוב -משפחה,
ולכן הבן מבקש לאפשר לפרודתו לחגוג איתו בביתם את החגים ביחד עם כל שאר קרובי -משפחתו .

כעת אמו בדילמה מהעניין המכביד על ליבה ,ושואלת מה עליה לעשות במצב הזה, בו היא חשה חסרת אונים וליבה כבד.
אמרה שהיא גם לוקחת בחשבון את אי -הנוחות בעת שכולם יפגשו לחג וקרובי -המשפחה ירצו לדעת מה קרה ולשאול שאלות.

האם יהיה נכון להזמין את כלתה הפרודה להגיע לביתם ולשמוח איתם בחגים בו בזמן שהלב נצבט ?
או אולי עדיף לה פחות להיפגש ,רחוק מהעין - רחוק מהלב ?
או אולי עדיף יהיה להזמינה לחגוג עימם בבית-מלון שזהו מקום יותר רשמי ונוכחים בו עוד הרבה אנשים מהארץ ומחו"ל.

השאלה :
מה אתם הייתם עושים ?
האם הייתם מזמינים אותה לחגוג את החגים בביתכם ביחד עם שאר קרובי -המשפחה המוזמנים,
וזאת למרות הרגשתכם שלא בנוח בסיטואצייה הזו ?
לפי מה שאני קוראת הבן מבקש שפרודתו תחגוג איתם את החגים.זה אומר שהיחסים ביניהם עדין די טובים.כי אם לא היה מעדיף אולי להעיף אותה לכל הרוחות.
להפגש במלון או בבית,לעניות דעתי זה לא ממש משנה.הרי מתישהו השאלות יעלו.והם יצטרכו להשיב עליהן.
אני מכירה זוגות גרושים שגם אחרי הגרושין הם ביחסים נפלאים אחד עם השני.

ויוי 25

Well-known member
היי ענבל ותודה על התגובה.
אכן, את הבנת נכון הם בתהליך של פרידה אומנם- אך הם לא במריבה,והא מרחם עליה במצבה שנותרה ללא משפחה,
לכם ביקש מההורים שלו שיתוף פעולנה בחג, אבל מה לעשות שהם המומים עדיין מהמצב החדש שהתבשרו ,
ולכו הם בהתלבטות לגבי החגים ,ולא יודעים כיצד לנהוג, והאם יהיה נכון להם לקבל -או לא לקבל אותה אליהם לחגוג בחגים.

אני אמרתי לה שלי באופן אישי כנראה שלא הייתה בעייה לחגוג איתה בחג ,
אבל אולי אני טועה מכיוון שאני לא שם בסיטואצייה אותה הם חווים כעת ,שנפלה עליהם כ-רעם ביום בהיר.
אשמח לעוד תגובות.

in bal1

Well-known member
אכן, את הבנת נכון הם בתהליך של פרידה אומנם- אך הם לא במריבה,והא מרחם עליה במצבה שנותרה ללא משפחה,
לכם ביקש מההורים שלו שיתוף פעולנה בחג, אבל מה לעשות שהם המומים עדיין מהמצב החדש שהתבשרו ,
ולכו הם בהתלבטות לגבי החגים ,ולא יודעים כיצד לנהוג, והאם יהיה נכון להם לקבל -או לא לקבל אותה אליהם לחגוג בחגים.

אבל אולי אני טועה מכיוון שאני לא שם בסיטואצייה אותה הם חווים כעת ,שנפלה עליהם כ-רעם ביום בהיר.
אשמח לעוד תגובות.
יכול להיות שהוא עדין מרגיש אליה משהו ולכן רוצה לארח אותה.אני חושבת שאת עניין הפרידה הם עושים בצורה שקולה ורגועה.וטוב שכך.
כנראה שניהם הגיעו למסקנה שזה נגמר.ועם כל העצב שבדבר יש להמשיך הלאה.ואולי אם כך יציגו את זה לפני הוריו זה טיפה יכול להרגיע.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל

אשמח לעוד תגובות.
כבר שמענו על זוגות שחזרו לאחר גירושין והיו גם הריונות שהחלו מיד לאחר הגירושין.
כנראה שאין הרבה חוקים ברורים לגבי כל אלה בעולמנו, וראה ערך ריצ'ארד ברטון&ליז טיילור...

ויוי 25

Well-known member
מעבר לכל ,כרגע ההתלבטות של חברתי היא :
האם עליה להסכים לבקשת הבן , ולהזמין את האישה הפרודה ממנו שתצטרף אליהם לחגים ?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אספר לך סיפור מעט שונה. בן של חבר, גילה שאשתו מנהלת (כנראה) רומן מהצד.
הוא ביקש מאביו שיממן עבורו בלש, שיעקוב אחר צעדיה ויגלה, האם יש אמת בחשדותיו או שמא מדובר רק בתעתועי דימיונו הפורה.
נשכר בלש, שמצא את הרע מכל. הבן אץ רץ ופתח תיק ברבנות, אבל אז אשתו הביעה צער וחרטה וסיפרה על שיעמום שהביא אותה למעידה "חד פעמית".
הבעל התרצה, והחליט לאפשר לה "סיכוי נוסף" וכידוע, הדיינים תומכים בצורה רבה ב"שלום בית", וגם אם הם קובעים שיש עילה לגט, הם ישמחו יותר,
אם המהלך ייעצר ובני הזוג ישלימו.
אז מרוב געגוע, הם עשו את מה שעושה בד"כ זוג יונים, ונולדו להם תאומים.
כעת הם שקועים עד צואר בטיפול בזאטוטים, עד כי כל הסיפור המכוער שקע ונשכח.
האם זה טוב? האם זה רע? האב דווקא מאושר. הוא כמובן מעדיף מצב, בו הכל שב למקומו בשלום, לילד הגדול יותר של בנו יש זוג הורים ובנו יצר עבורו עוד זוג נכדים.
אז לעזאזל הכסף שמילא את כיסו של הבלש, ולעזאזל כל הסיפור העקום ההוא שנשכח.
ולמי זה כן אכפת? לאחותו של הבן הנבגד. היא מתקשה מאד לסלוח לו, על שחזר לזוגתו שסרחה והיא ניתקה קשר. למה? ככה.

ראש מיוחד1

Well-known member
מנהל
אספר לך סיפור מעט שונה. בן של חבר, גילה שאשתו מנהלת (כנראה) רומן מהצד.
הוא ביקש מאביו שיממן עבורו בלש, שיעקוב אחר צעדיה ויגלה, האם יש אמת בחשדותיו או שמא מדובר רק בתעתועי דימיונו הפורה.
נשכר בלש, שמצא את הרע מכל. הבן אץ רץ ופתח תיק ברבנות, אבל אז אשתו הביעה צער וחרטה וסיפרה על שיעמום שהביא אותה למעידה "חד פעמית".
הבעל התרצה, והחליט לאפשר לה "סיכוי נוסף" וכידוע, הדיינים תומכים בצורה רבה ב"שלום בית", וגם אם הם קובעים שיש עילה לגט, הם ישמחו יותר,
אם המהלך ייעצר ובני הזוג ישלימו.
אז מרוב געגוע, הם עשו את מה שעושה בד"כ זוג יונים, ונולדו להם תאומים.
כעת הם שקועים עד צואר בטיפול בזאטוטים, עד כי כל הסיפור המכוער שקע ונשכח.
האם זה טוב? האם זה רע? האב דווקא מאושר. הוא כמובן מעדיף מצב, בו הכל שב למקומו בשלום, לילד הגדול יותר של בנו יש זוג הורים ובנו יצר עבורו עוד זוג נכדים.
אז לעזאזל הכסף שמילא את כיסו של הבלש, ולעזאזל כל הסיפור העקום ההוא שנשכח.
ולמי זה כן אכפת? לאחותו של הבן הנבגד. היא מתקשה מאד לסלוח לו, על שחזר לזוגתו שסרחה והיא ניתקה קשר. למה? ככה.
מפריעה לאחותו???מים קרים צוננים יעזרו לה להתגבר,אין זה מעינינה כלל,מבינה את התסכול אבל יחד עם זאת אחיה גבר בוגר לחיות עם החלטותיו, לא היא,חצופה.

ראש מיוחד1

Well-known member
מנהל
בוקר טוב,הרי ציינת שביניהם עדיין הקשר טוב,הוא ישמח שהיא תצטרף לחוג המישפחתי בכדי שלא תשאר לבד, אז מה עוד צריך לומר?
אישית,כל עוד הבן שלי היה מבקש הייתי בשמחה מארחת.

ויוי 25

Well-known member
גם אני מרגישה בדיוק כמוך,למרות שלחברתי זה לא נראה הגיוני לחגוג ולשמוח עם הפרודה של בנה.
לכן שאלתי את חברתי מדוע הבן שלה רוצה בפרידה הזו ובגירושין מאשתו,לאחר 20 שנות נישואין ביחד,
אז תשובתה הייתה כי הבן שלה טוען כי מיצה את הקשר לגמריי ולא חש יותר עניין בזוגיות הזו , למרות שהיא הייתה אישה מאוד לבבית ונאמנה, והיה להם קשר מאוד טוב בעבר, אך ברגע שתמה האהבה, זה היה הזמן הנכון ,לדברי הבן שלה, לסיים את הקשר ולהיפרד בצורה ידידותית.
חברתי גם ציינה כי זה ברור לה שיש לו עדיין רגש -חמלה כלפי פרודתו, אבל מאחר שהם כבר פרודים,
זה לא מרגיש לה ולבעלה שזה יהיה נכון עבורם למלא את בקשת הבן ולארח אותה בביתם ,בכל החגים.

תמר שרוני

Active member
הבן ביקש שאמו תארח את גרושתו בחגים . מה הבעיה ? הארוח ישמח את הבן את הגרושה , תשמרו על חיי משפחה חצויה אבל ביחסים טובים ומי יודע , אולי בשנה הבאה יבואו לחגים כשלישיה , עם נכד קטן , כהוקרה לסבתא על הארוח דאשתקד . ומי צריך יותר מזה .
ואם לא , לא הפסדת כלום , אדרבא , זכית לעשות צעשה טוב .

ויוי 25

Well-known member
היי תמר,
את בחלט צודקת ,אני מסכימה איתך לגמריי ,גם אני בעד שייחסי -המשפחה ישארו נעימים וידידותיים,
אבל,,, לחברתי- שהיא אימו של הבן, זה לא נראה הגיוני להזמין לחגוג ולשמוח עם הפרודה של הבן בכול חג,
מכיוון שהבן בעצמו גרם לפירוד,וגם הדגיש כי אין לו שום עניין מצידו לחדש שוב את הקשר עם פרודתו.

כעת לאימו המצב מאוד לא נוח, כי אין לה רצון להסביר לכל יתר המוזמנים וקרובי-המשפחה שיוזמנו
לחג - על כך שהבן נפרד מאשתו לאחרונה, מה שיעורר המון שאלות ודיון בעניין הזה.
לדעת שני הוריו זה מיותר, וזה לא יתאים לאווירה החגיגית של החג.
אימו גם הסבירה לי ,כי המצב הנוכחי גם ככה ממש קשה ושובר את לבם ,(שלה ושל אביו.)
ועצם העובדה שהבן כבר לא מעוניין בכלל בפרודתו, זהו לא מצב נוח לשני הוריו לחגוג ביחד איתה בחגים.
אמרה שכעת הם כבר החליטו לחגוג את החג בבית -מלון ,שם אולי פחות יעיק עליהם המפגש.
מקווה שחברתי ובעלה יחגגו את החג בשלום ובשלווה .

תמר שרוני

Active member
בעקרון , כל אחד עושה מה שטוב ומתאים לו .
את שאלת מה אנחנו היינו עושים במקומה , אז , זה מה שאני , "תמר" הייתי עושה במקרה דומה . אבל כאמור , כל אחד לפי דרכו , סיגנונו , מצבו המשפחתי וכו .

למעלה