שאלה שאלתית על מחשב חדש

נ ע מ ה

New member
שאלה שאלתית על מחשב חדש

הצילווווווווו איך יודעים אדיוטי המחשב איזה מחשב לקנות????? איזה מעבד??? איזה זכרון???? כמה זכרון???? איזה דיסק???? איזה ואיזה ואיזה????? למחשב ביתי סטנדרטי..... תודההההההההה

@poet

New member
המחשב הממוצע כיום

ולא יקר ביותר p3 1000 זיכרון 128 בעל נפח דיסק של 30-20 גיגה בעל מערכת הפעלה winME ו office 2000 תוכלי למצוא אותו במכרזים של תפוז ...

zebra

New member
מחשב חדש

מעבד-פנטיום III במהירות 1GHZ לוח אם- ASUS דיסק קשיח- IBM בנפח 30 GB ומעלה זיכרון- 128 MB זה המינימום, למרות שאני הייתי קונה 512 (2 כרטיסים של 256). כרטיס מסך- רצוי משהו טוב עם 64 MB, למרות שגם 32MB אפשרי. מערכת הפעלה- WIN 2000 PRO (מילניום לא מומלץ). כרטיס רשת- כאן כבר המליצו על 3COM ואני מצטרף להמלצה.

@poet

New member
כן רק ששכחת משהו אחד

לא מדובר כאן על המחשב האופטימלי בוא ניראה מה שאתה אומר לוח +מעבד (לוחasus) המממ 1800 שקל + דיסק קשיח 30 ומעלה =1300 +512 זיכרון =780 שקל +כרטיס מסך 64 מגה =700 שקל מערכת הפעלה win2kpro 1200 שקל כרטיס רשת -3com 75 דולר בוא לא נשכח מסך lcd plassma 15 inz 4500 שקל לא נשכח מקלת עכבר 180 שקל מדפסת hp laser - 3200 שקל מה עוד רמקולים cd rom cdrw או dvd .... כרטיס רשת? -> בוא נוסיף adsl 250 שקל התקנה --> תשלום שלמעלה מ 300 שקל כל חודש כמו שאתה רואה אין לזה סוף ואם אנחנו בכיוון בוא נוסיף מארז ספק כח לוח ומעבד ל p4 ? 1.7 יספיק?! מי שלא צריך את כל השטויות האלה עדיף שיסתפק במשהו נוח ולא יקר בייחוד אם כל מה שהוא עושה זה לגלוש באינטרנט ולא מעוניין להוריד את כל העולם.

zebra

New member
פואט תקשיב טוב...

לגבי מערכת הפעלה אין ספק שכדאי 2000, לא חייבים לקנות את זה עם המחשב, אבל כשמתקינים מע` הפעלה על מחשב חדש רצוי להתקין 2000. זיכרון מומלץ הוא 256 לפחות אם רוצים שהמחשב יעבוד כמו שצריך. אמרתי 512 כי תקח בחשבון שלא ניתן יהיה לשדרג בעתיד כי כרטיסי הזיכרון שיימכרו בעוד כמה חודשים יהיו מסוג שונה לגמרי ותוכנות ``כבדות`` לפעמים צריכות הרבה זיכרון. אם אין אפשרות ל-2000 אז שתתקין 98SE ואז לא צריך יותר מ-128 ראם כי 98SE לא יודע לנהל זיכרון גדול. מילניום? לא שמעתי מישהו שיש לו מילניום ואין לו בעיות. אין צורך בפנטיום 4 בגלל הרבה סיבות אפילו אם תגיד לי שפנטיום 4 יותר זול לא כדאי בשלב זה לקנות אותו. אף אחד לא דיבר על ציוד היקפי כמו מדפסת או צורב (נ.ב. צורב- הכי טוב בשוק זה PLEXTOR). כרטיס רשת חשוב לא רק ל-ADSL אלא גם לרשת של כמה מחשבים בבית. אפשר כרטיס פשוט ב-50 ש``ח ואפשר יותר יקר...בכל מקרה המחשב לא יפול על כרטיס הרשת שיש לו. וכל מה שאמרתי (כולל הכל!!) זה בשביל שיהיה מחשב שיעבוד כמו שצריך לפחות בשנתיים הקרובות, בלי תיקונים ובלי שידרוגים.

jason newsted

New member
אתם כל הזמן מדברים...

אתם כל הזמן מדברים על מחשבים וחדשים עם זכרונות עצומים וכו`` אבל לי יש פנטיום 200 עם זכרון 32 וודוו 2 אני יודע שזה ישן אבל מחשבים יכולים להחזיק 3 שנים ולהתמודד עם דברים חדשים זה לא המקרה עם המחשב שלי שהוא 4 שנים כבר אבל אני לא שידרגתי כי המחשב שלי 7000 שקל ושילמתי עליו 3 שנים ולקנות מחשב חדש או לשדרג זה עולה הרבה כסף ואני לא בדיוק גר בצפון תל אביב או משהו כזה ומחשב חדש זה לא בעדיפות. בכל מקרה מה שאני אומר שלא צריך להלחץ שהמחשב לא הכי חזק בשוק זה לא ממש משנה אז מחכים עד שלוש שניות לא קורה כלום.. לדעתי צריך להחליף או לשדרג רצינית את המחשב כל 3 שנים...

zebra

New member
רכישה בהתאם למטרה

ג`ייסון המחשב שלך כ``כ ישן שרוב הסיכויים שאי אפשר כבר לשדרג אותו גם אם תרצה.... בכל מקרה צריך לקנות מחשב עפ``י צרכים וגם עפ``י תחזית קדימה, כי במחשבים הכל רץ בקצב מטורף.... לעניין הזיכרון לידיעתך כרטיס של 128 מגה עולה היום 100 ש``ח, 256 מגה עולה 200-250 ש``ח (כולל מע``מ) סכומים קטנים מאד לעומת תועלת גדולה.... ZEBRA

JaMeS_b0nD

New member
תראי מה יש לי בבית :)

חוץ מהמחשב המרכזי שלי: פנטיום 3 800 (133), 384 זיכרון (133), VOODOO 3.5, LIVE VALUE, DVD צורב וכל הנלווה, יש עוד כמה מחשבים קטנים אחרים, אחד מהם זה מחשב : פטיום 1 166, עם 64 מגה זיכרון 8 ג`יגה דיסק קשיח, והוא סוחב windows me כמו תותח, עם כל התוכנות שיש בעולם!!! המחשב הזה כבר אצלי 10 שנים כמעט, מחשבים יכולים להחזיק הרבה יותר מ-3 שנים.

כל מחשב שמוכרים היום

זו אחת השאלות הקשות והמצחיקות ביותר שאפשר לשאול אם אין לך כל ידע במחשבים, ואת לא הולכת להקים משרד לעיצוב גרפי, רשת ואת רוצה מחשב לבית, לילדים, להדפסה, לגלישה ברשת, אחד שיחזיק שנתיים-שלוש כל מחשב שמוכרים היום מתאים לך, אסביר לך גם למה זה כמו שהולכים לקנות טלוויזיה לראות סרטים, לילדים וסתם לחדשות דגמי המחשב הטובים והיקרים הם - עם נמשיך במטפורה, מערכת קולנוע ביתי סופר דופר מקצועית כמובן שאי אפשר לעצור, תמיד יש רמקולים טובים מהשכן פנטיום III - עם אלף מגההרץ, 128 מגהבייט, ג`יפורס פשוט 32 מגהבייט (500 שקל) יתאים לך, קחי כונן קשיח של 30-40 ג`יגה (הלאה יש הבדלי מחירים משמעותיים) וזהו בעצם, לגבי מסך או מאג טריניטרון 786fd - 17 או 775 פלטרון (דגמים אחרים יותר יקרים ואת לא צריכה) ושוב לא צריך שום לוח ASUS, יש מטומטמים שקונים רק ASUS מבלי לראות את הדגם זה כמו שיגידו לך תקני רק SONY

למעלה