שאלה שאלתית

שאלה שאלתית ../images/Emo150.gif

לא שיש לי תכנון לילדים בזמן הקרוב, אבל: הייתם קוראים לילד שלכם בשם של אביכם לזכרו? או אם כבר יש לכם ילדים האם נתתם לאחד מהם את שם אביכם או לא? אם התשובה שלילית הייתי רוצה לשמוע למה? אני אישית במקרה "נקראת על שם" (טוב השם שונה בגלל שהשם המקורי היה רוסי) אבל אני מודה שזה יישמע לי ממש מוזר

almana73

New member
שאלה פילוסופית

אני קראתי לבני על שם אביו .הוא נולד חודש לאחר נפילת אביו. אני מרגישה שעשיתי עוול לבן שלי כי הסבים שלו ציפו ממנו עוד בהיותו תינוק להיות כמו אביו. מעוד בחינה זה לא כדאי-כל מיני קבליסטים אמרו שלקרוא על שם אדם צעיר שנפטר עושה כל מיני דברים רעים במהלך החיים.

מה הוא חושב בנושא?

זה באמת נשמע לי מלחיץ, אולי זה היה מלחיץ באותה המידה אם היה לו שם אחר

soso_sami

New member
לא יודע איך ולמה אבל...

קראנו לבננו בשם משלו. במעמד הברית שריגש אותי עד דמעות. רגע לפני.... ניגשתי לזוגתי ושאלתי אותה אם אכפת לה. היא לא הביעה התנגדות וכששאל המוהל לשם התינוק הוכרז שמו ברבים בשני שמות. שמו הוא שנרשם עוד בבית החולים ושם אבי ז"ל כשם שני. משפחתי ובעיקר אמי התרגשה מאוד מהמחווה שכן הוא כבר הילד השישי במשפחה והראשון שנושא את שם סבו שאותו איש מהנכדים (הגדול שבהם כבר בן 22) לא זכה להכיר. 4 שנים והוא עדיין לא מודע לעובדה שיש לו שם נוסף וכשאנחנו מזכירים לו הוא מתרגז וטוען שזה לא שמו. אולי יום אחד הוא עוד יהיה גאה בכך ואם לא... אז ימחוק. לא יודע למה אבל פתאום הרגשתי שזה "נכון". פתאום הרגשתי שאני "רוצה". פתאום הרגשתי... אז עשיתי. אחרי 32 שנים, אמנם פחות אבל עוד כואב.

לך תדע

יש לי חברה שקראה לבנה עומרי יהודה, כשיהודה היה על שם סבה שנפטר מעט לפני שבנה נולד. היא מאוד רצתה לקרוא לו יהודה אבל היא פחדה שכולם יקראו לו יודה ולכן הם בחרו לקרוא לו יהודה רק בשם השני הם דתיים ומסתבר שהשם עומרי לא נחשב לשם "טוב" במיוחד, והם לא ידעו מזה ובברית כל המשפחה עשתה מזה סיפור מאוד גדול אבל הם התעקשו כשהילד היה בן שנתיים הוא היה אצל ההורים של החברה שלי וכשהוא שם לב לתמונה של הסב על שמו הוא נקרא הסבירו לו שזה סבא יהודה והוא עומרי יהודה, תאמין או לא מאותו יום הילד סירב שיקראו לו עומרי ומאז (הוא כבר בן 12) כולם קוראים לו יהודה

למעלה