שאלה שאלתית

La la la 20

New member
שאלה שאלתית../images/Emo53.gif

יש לי מצמה מסוג סוני T11 עם 5 מגה פיקסל למה כשאני מורידה תמונה לפוטושופ היא נפתחת ב 72 DPI וצילמתי באיכות גבוהה יותר - לעומת זה ב CANON של חברי כיתה התמונות יורדת ב 180DPI משמע איכות גבוהה יותר... האם זו הגדרה במצלמה ?בפוטושופ? ולהגדיל מ 72 ל 150 0רזולוצית הדפסה0 זה די מעפן :(

ran refael

New member
השערה שלי

יש מצלמות שמשתמשות ב DPI נמוך כדי להוציא רצולוציה גבוהה של 5 מגה פיקסל השאלה היא האם כאשר את משתמשת ברזולוציה קטנה יותר את גם מקבלת 72 DPI?

borntojump

New member
נאמר כאן פעמים רבות

סוני שומרים ב-72DPI קנון ב-180 ניקון ב-240 אין בין כל זה לאיכות התמונה ולו הקשר הקטן ביותר DPI גבוה א י ן מ ש מ ע ו איכות גבוהה יותר אם אקח תמונה ממצלמת 2MP ואשנה את הרזולוציה ל-300DPI היא תהפוך לאיכותית יותר מתמונה מהמצלמה שלך? כשתשלחי את התמונה שלך להדפסה (גם כשהיא ב-72DPI) ןתבקשי הדפסה ב-10X15 או 13X18 או כל גודל אחר, הרזולוציה תשונה בעת ההדפסה בהתאם לגודל

La la la 20

New member
וואלה?!?

תודה רבה !! אני מקווה שאכן אני לא פוגעת באיכות התמונות

izackv

New member
להבין DPI (שוב...)

כל מה שיש בקובץ התמונה באמת זה רק פיקסלים! אם התמונה היא 5MP אז יש בה כ 5 מליון פיקסלים בלי קשר להאם _כתוב_ בקובץ שהוא ב 72DPI או ב 3600DPI לקובץ לא יכול להיות DPI כי לקובץ אין אורך ורוחב באינטשים (או בסנטימטרים) המימדים של קובץ התמונה מוגדרים בפיקסלים. אם הפיקסלים האלה יוצגו על מסך שיש לו גודל פיקסל מסויים אז הם יתפסו שטח בהתאם למכפלת גודל הפיקסל הפיסי במסך במספר הפיקסלים הכולל. את אותו קובץ בדיוק אפשר להציג על אמצעי פלט (כמו מסך, מדפסת וכדומה) ב DPI-ים שונים לחלוטין. אם קובץ של 5MP יודפס ב 300 DPI האיכות תהיה טובה מאוד (בהנחה שאיכות התמונה טובה) אם אותו קובץ יודפס ב 30DPI אז האורך והרוחב של ההדפסה יהיו פי 10 יותר גדולים מאשר ההדפסה ב 300DPI והאיכות תהיה הרבה יותר נמוכה. כלומר - האיכות של ההדפסה! איכות הקובץ קבועה! DPI לא מאפיין קובץ תמונה אלא מאפיין את אופן שליחת התמונה לאמצעי פלט (מדפסת/מסך). איכות התמונה לא קשורה בכלל למספר הזה וגם את התמונות שלך אפשר להדפיס ב 300 DPI אפילו אם בקובץ כתוב שהוא 72DPI ה DPI שכתוב בכותרת קובץ ה JPG הוא סתם מספר חסר משמעות לחלוטין.

למעלה