שאלה שאלתית

BellA עלמה

New member
שאלה שאלתית

ביום רביעי ראיתי בתיבת הדואר שלי עיתון מקומי העין השביעית (משהו בסגנון קול רענן רק ברוח דתית) חיפשתי איזה גוף אחראי אליו (חשבתי אולי המועצה הדתית או בית חב'ד) אבל לא מצאתי. לא שיש לי משהו נגד עיתונות דתית רק מעניין אותי אם למישהו יש אינפורמציה על העיתון. איזה גוף אחראי אליו שב'ש

BellA עלמה

New member
לא לא זה לא זה

השם הוא היום השביעי עיתון מקומי ברוח דתית בסגנון קול רענן רק דתי קיבלתי אותו בתייבת הדואר

אני יודעת

רק ציינתי שהעיתון שנחת בתיבת הדואר שלך, גנב את שמו מהעיתון של המכון הישראלי לדמוקרטיה. לא מעשה דתי במיוחד.....אבל אני אישית חושבת שדוקא בדתיים יש מיעוט מכמיר של דתיות....

BellA עלמה

New member
לא גנב

השם הוא היום השביעי משמעות היום השבת. אין לי דבר נגד ציבור הדתי אישית (זו רק הדעה שלי) לא אוהבת את הירידות האלה אל הציבור הדתי. לא שאני חושבת שהוא מושלם אבל גם אנחנו לא ממש (אנחנו= ציבור החילוני) שבוע טוב

זה קצת ../images/Emo32.gif לפורום

אולם דיעותי בעניין הציונות הדתית נכתבו בלא מעט הזדמנויות ורשימות פובליציסטיות. שווה דיון פעם, במקום אחר.

בלה, העיתון חוקי

המסרים מבית מדרשה של הציונות הדתית בהחלט מתריסים על החוק ועל עוד כמה דברים. כתבתי את זה מאוד ברור, מקווה שההבהרה הנוספת העבירה את המסר.

meirg10

New member
שימי לב לפתיח השגוי שלך../images/Emo38.gif

ציינת, כנראה בטעות, ששם העיתון "העין השביעית" ומסתבר שלא היא, שאם לא כן מדובר בפלגיאט וזה דבר מאד מקומם. אגב, מן הנכון לאמר, סליחה, טעיתי, הטעיתי.... אין בהפצת העיתון עבירה על החוק, אך יש בהחלט לדעתי, פגיעה בחדירה לפרטיות כאשר מכניסים לתיבות הדואר מינשרים או כל דבר אחר אשר אינו ממוען אישית אל הנמען. מתוך נסיון,קריאתי להפסיק בכך, תיתקל בקיר אטום. חובה, אבל חובה, לציין מי המו"ל, כתובתו וכו' ונדמה לי שחובה גם לשלוח עותק לספרייה הלאומית בירושלים של כל עיתון באשר הוא, אשמח לקבל תיקון אם טעיתי. תודה ושבוע טוב

BellA עלמה

New member
../images/Emo67.gifאופס רק עכשיו שמתי לב

לגבי חדירה לפרטיות, אפשר להגיד את אותן הדברים גם על כל הדואר זבל ,פליירים וכו שמוכנסים לתיבה שלנו כל יום. אגב העיתון הזה קצת מזכיר לי את העיתונים שמחלקים בחינם על האוטובוסים ורכבות ו עוד אגב כן כתוב שם המו'ל : א.ח.י.ד אחזקת בע"ם אבל לא ממש הבנתי ממה שכתוב מטעם מי העיתון הזה נשלח (לדעתי ,לא נראה שיש לזה קשר למועצה הדתית או משהו כזה)

ימאנזה

New member
אז חסרה שקיפות? נכנסים מהדלת האחורית?

להבדיל מהפליירים והפרסומות שגודשים את תאי הדואר,בהם שם המעיד על מרכולתו כמו גם מספר הטלפון כתובים באותיות קידוש לבנה, כאן מדובר במיסיונריות תחת הסוואה. בעוד שאת הפליירים האחרים עיני שוזפת שניה לפני שנזרקים לפח, ולפעמים נשמרים לעיון נוסף,בעיתונות והפלאיירים הלא מזוהים עם ניחוח של שטיפת מוח אני משליכה בשאט נפש.

qrst1 האחת

New member
בשערו כתוב שהעיתון טעון גניזה ואין לזורקו...

אצלנו בבנין פרט אלי, כל העיתונים נזרקים לפח... אם כך - מישהו יכול לומר לי מי יקבל את החטא על זריקת העיתון...??? הקורא או המפיצים, שהינם מבחינתי מובילי העבירה אשר טומנים לקורא את העיתון לתיבת הדואר ועוד מבלי לשאול אותו...?!?!?!

מ'זתומרת טעון גניזה ואין לזורקו?

משהו חדש שלא הכרתי? או שאולי קדושת העיתון דומה לזו של ספרי תורה ולכן אין לזרקו ויש לגנוז אותו?

ימאנזה

New member
כמו מכתבי השרשרת המזהירים בפני שואה

אם לא תעביר מיד הלאה לעשרה איש נוספים. וכל מילה נוספת כאן מיותרת.

qrst1 האחת

New member
קלעת בול../images/Emo70.gif- אילו הייתי רב העיר - הייתי עוצרת

הפצת העיתון בקרב תושבים שאינם דתיים... ואילו הייתי אלוהים הייתי מענישה את בעלי העיתון שכן הם בבחינת "חוטאים ומחטיאים
"

qrst1 האחת

New member
שווה לשאול את דעתו של רב העיר, פרץ...

שכן אנו בפתחם של "הימים הנוראים"... אגב, אני זורקת את העיתון עם שאר העיתונים - אז מה עד היום חטאתי במתכוון?! או שאני בבחינת "תינוק שנשבה...?!" נשמע מצחיק...??? זהו... שזה לא...לפחות לא בחוגים הדתיים... על נושאים שכאלו ואחרים - בית המקדש חרב...
ובמחשבה שנייה וקצת מתפרעת...
אולי בגלל חטאים אלה - כבר אין סיכוי שבית המקדש יבנה ברעננה...?!?!?!
יומקסים

סבתא9

New member
טעון גניזה

כן חנה, כאשר כתוב שיש לגונזו, הם מייחסים לעיתון חשיבות דתית כמו לספרי תורה, סידורים ועוד כתבי קודש, יכול להיות שמספיק שכתובה בעיתון המילה אלוהים וכבר זה נכנס לקטגוריה של "טעון גניזה"

למעלה