שאלה שאלתית

Lady Pupik

New member
שאלה שאלתית

נראה לי שזה המקום לשאול לאלו מביננו שהתנסו בשירותי הכוונה וייעוץ ללימודים. השתחררתי לפני שנה וטיפה ואין לי מושג מה אני רוצה ללמוד..יש לי פסיכומטרי, יש לי בגרות מלאה וזהו. הייתי במרכז שהוא שלוחה של הלשכה להכוונת חיילים משוחררים שהייעוץ ניתן שם חינם..בהחלט יש סיבה שהוא חינם. 3 מפגשים שלא עזרו לי בכלל חוץ מלחשוב שלא ייצא ממני כלום:) אני חושבת שכל המבחנים שעולים 3000 שח הם בולשיט..נראה לי שמה שאני צריכה היא פגישה עם מישהו שיישב, ידבר איתי לעומק (לא פגישה של 20 דק) ואחכ יציע לי תחומי לימוד. אני לא מצפה שיבואו ויגידו לי לכי תלמדי ככה וככה וככה. מה שאני כן מחפשת זה כיוון כללי.... אחרי החפירה:) השאלה שלי היא אם הלשכה להכוונת חיילים משוחררים נותנת שירות מסוג זה? ולאו דווקא הלשכה. כל מוסד אחר שמציע שירות מסוג זה.. אשמח לתשובה

יש כל מיני מבחנים

שמתיימרים להגיד לך לאיזה תחומים את מתאימה לדעתי הפתרון הטוב ביותר הוא לשבת מול הידיעונים של האוניברסיטאות ולקרוא על כל אחת מהפקולטות ועל המקצועות עצמם, לנסות לראות לוחות שעות ולראות מה מעניין אותך יותר ולכיוון הזה ללכת

Lady Pupik

New member
יש לי כיוון כללי

אבל אני לא יודעת אם אני מתאימה לו מבחינה אישיותית:) בגלל זה רציתי משהו שמשלב שיחה עם פסיכולוג או מה שזה לא יהיה שיוכל לאבחן מה כן מתאים לי... יש משהו כזה?

האם פסיכולוג הוא זה שצריך לקבוע את עתידך?

האם את אותו אדם שתהיי בעוד 3 -4 שנים מהיום? את צריכה להבין שהכל הוא פונקציה של כמה את רוצה להיות במקצוע אף אחד לא יוכל להגיד לך שבוודאות תתאימי אישיותית למקצוע או לא. גם לא פסיכולוג. בשורה התחתונה אל תנסי למצוא למה לא כדאי לך ללמוד את המקצוע - אם זה משהו שאת רוצה לעשות לכי על זה.

Lady Pupik

New member
מממ

זה קצת קשה פשוט "ללכת על זה" שזה מקצוע שמחייב תואר שני ו5 שנות לימוד (פסיכולוגיה:) ונורא מפחיד אותי להתחיל ואז לא להתקבל לתואר שני או להגיד זה מעניין אותי אבל אני לא רוצה לעסוק בזה.. הייתי צריכה לחתום קבע וזהו:)

ממממ

פסיכולוגיה היא לא רק פסיכולוגיה קלינית ויש עוד הרבה תחומים של תואר שני שקשורים לפסיכולוגיה שאפשר להמשיך אליהם. ככה שאני בספק שלא תמצאי משהו שנראה לך. מה שחשוב זה להאמין בעצמך ולעבוד קשה - אם תעשי את זה אני מאמינה שהדרך סלולה בפניך בכל מקרה שיהיה בהצלחה

היי ליידי...

שלום גברת פופיק :) קחי בחשבון שהיום רוב המכללות, האוניברסיטאות, וגם מוסדות ללימודי תעודה (כמונו, עבודי קריאייטיב), נותנים ייעוץ לימודים בחינם. רק צריך להתקשר, לקבוע פגישה, והופ... גברת נחמדה עם הרבה נסיון תעזור לך לחשוב על דברים שלא חשבת עליהם. את מוזמנת אלינו לכוס קפה... :)

למעלה