שאלה שאלתית

שאלה שאלתית

ראיתי עכשיו פוסט של בלוגר אשר החליט לקחת חופשה וזה הדליק אצלי שאלה... האם אי פעם הרגשתם שהייתם צריכים הפסקה? האם לקחתם אותה? כמה זמן היא נערכה? והאם חזרתם לכתוב בבלוג? אשמח לראות שאני לא הפריקית היחידה שלא מרגישה את הצורך לעזוב את הבלוג ולמצוא את עצמי...

עופר D

New member
אני לקחתי חופשה

ואני בהחלט לא היחיד. מגוון הסיבות יכול להיות מגוון. אצלי זה היה תהליך גמילה מהיסחפות מוגזמת אחר הפעילות פה, גם על חשבון דברים חשובים אחרים. וזה היה רק שבועיים, כי לדעתי הגעתי למסקנות הנכונות שאיפשרו לי לחזור. אבל טוב שאין לך צורך.

wranger

New member
חופשה מהבלוג? חופשה מכתיבה?

להיפך - הכתיבה היא התחביב העיקרי שלי, היא החופשה שלי מעיסוקי היומיום המתישים שלי. בשבועיים האחרונים אני מחפש בנרות כמה שעות לכתיבה ולא מוצא - אז לקחת חופש מכתיבה? מה גם שהכתיבה שלי היא אישית ואני לא מרגיש מחויב לכתוב בבלוג שלי. אולי בלוגרים אחרים, כאלה שמפרסמים רשומה אחת ביום או רשומה אחת בשבוע באופן קבוע, ירגישו שהם צריכים להכריז על חופשה בגלל שאין להם פנאי או חשק לכתיבה הקבועה שלהם, אבל מכיוון שהבלוג שלי איננו כזה, אז רעיון החופשה מהבלוג לא מתאים לי. אבל שאלה טובה.

אני לא חשה צורך בהפסקה אך מבינה את מי שכן

כתיבת בלוג יכולה להיות מאד טוטאלית ודורשנית שלא נדבר על time consuming. את כותבת שאת לא מרגישה את הצורך לעזוב את הבלוג ולמצוא את עצמך, אני לא חושבת שכל מי שלוקח הפסקה בהכרח מחפש את עצמו, יש מצב שהוא/היא צריכים את הזמן הזה. אגב, הבלוג שלי הוא אני, לפעמים אני מחפשת את עצמי שם
השבוע בעלי שאל אותי מתי התרחש משהו ולא הצלחתי להיזכר אז הלכתי לבדוק בבלוג... אני מסתכלת על הזמן שאני מקדישה לבלוג שלי ואין ספק שזה בא על חשבון דברים אחרים, כל אחד עושה את סדרי העדיפויות שלו כמובן. אני למשל וויתרתי על טלויזיה, ממילא אין שם שום דבר מעניין אז במקום לשבת שעתיים בערב מול הטלוויזיה אני "משקיעה" את הזמן הזה בבלוג. אני יכולה לקרוא אח"כ בבלוגיה כל מה שפיספסתי
לאחרונה יצא שלא כתבתי רשומה במשך 5 ימים רצופים וקיבלתי מסרים ששואלים אם הכל בסדר....

דנטל

New member
אין לי צורך בהפסקה

פשוט בגלל שכשיש לי מה, יש לי סבלנות, יש לי זמן - אני כותבת, וכשאין אז לא כותבת. כלומר, עשויות להיות הפסקות בכל מקרה, רק שהן לא יזומות. אפילו במקרה של בלוגת"א, בו לא כתבתי המון זמן, אני לא קוראת לזה חופשה. יש לי בהחלט רצון לכתוב בו, כח אין לי.

mic1511

New member
הבלוג שלי דיי חדש מספטמבר 2009

ולכן עדיין לא מרגישה צורך להפסיק לכתוב. נכון גוזל זמן, נכון מצריך מחשבה אבל אם אתה עושה את זה בשבילך בעיקר האינטואיציות שלך יגידו לך מתי להמשיך או להפסיק.

gils33

New member
אני גם עשיתי הפסקה

עקב התמכרות קשה לבלוג ולאינטרנט בכלל אז התנתקתי לשבוע כדי להתארגן וחזרתי. נותן לזה את המקום שלו אך לא את כל החיים.

wranger

New member
כדאי לקרוא גם בפורומים... ../images/Emo9.gif

אכן, שאלה טובה שאלת...

אורמש

New member
בטח

מדי פעם אני נעלם, פשוט לא יכול יותר להכנס צריך את ההפסקה הזו זה טבעי :))

suki da yo

New member
לא בדיוק

בפעמיים שניסיתי לקחת חופשה יזומה זה לא החזיק יותר מכמה ימים. לעומת זאת, בתקופה האחרונה, בלי חופשה יזומה, יש לי פחות זמן וגם פחות חשק לכתוב.

Purple Mushroom

New member
אני עושה הפסקה בין רשומה לרשומה ../images/Emo3.gif

ההפסקות שלי יחסית הם די ארוכות, והתדירות של הרשומות די נמוכה. מאז תחילת 2004, ראיתי שאני לא כותב כל חודש, אז החלטתי לכתוב כל חודש, לכן ההפסקה הארוכה ביותר מהבלוג שאני נותן לי זה חודש (שזה גם יחסית הפסקה מאוד גדולה)
...
=] ...

Ronit FL

New member
לא לקחתי חופשה מכיון שלמרות

שאני כותבת את עצמי שם, אני לא כותבת כל הזמן ולא כל יום. כותבת שמרגיש לי לשתף את כל העולם, אשתו והמאהב.

liza26

New member
לא לוקחת חופשות- זו לא העבודה שלי ../images/Emo6.gif

כותבת כשיש לי זמן או כשיש על מה לכתוב לגבי הפסקה - כן . אחרי שעברתי תהליך קשה עם עצמי והאמהות שלי הרגשתי שאני צריכה לנשום. התרוקנתי לגמרי אחרי זמן חזרתי לכתוב ממקום אחר - יותר שלם. אבל לא יוצאת בהכרזות

הבלוג הנוכחי שלי הוא חדש יחסית

כלומר אמנם פתחתי אותו פיזית בשנת 2003 אבל התחלתי לכתוב בו רק לפני שבועיים וחצי כך שעוד מוקדם מדי בשבילי לדבר על הפסקה. אבל מה שכן, כבר היו לי הרבה בלוגים בעבר והיו תקופות שכמו עכשיו, כתבתי כל יום או אפילו כמה פעמים ביום והיו תקופות שהזנחתי את הבלוג וכתבתי פעם ב... כך שלפעמים כן יש צורך בהפסקה אולי סתם הרגשה כזאת של "אין לי מה לכתוב". למרות שבתכל'ס תמיד יש.. מקווה שאת הבלוג הנוכחי שלי אני לא אזניח.

gils33

New member
חייבים לקרוא את מה שסתיו רשם../images/Emo124.gif

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1626002 התחלה של....: קיבלתי מאות תגובות במסרים ובדואר האלקטרוני והשאלה שנשאלה היא איזו חופשה ומה קרה ......אז קודם כול תודה ריגשתם/ן אותי מאד לא חשבתי שזה נגע בכל כך הרבה אנשים ... אני חושב שעניתי על כול פנייה ששלחו אלי ואם לא עימכם הסליחה בדיוק בגין כך אני כותב את הפוסט הזה ..... אז כן .... חופשה, כן לקחתי חופשה מהבלוג הזה .....לאחר דין ודברים מאד לא נחמד עם שני מנהלי פורום הבלוגיה, הייתי זקוק לזמן לעצמי בכדי להחליט באם אני בכלל רוצה להמשיך ולהיות פעיל בפרדס ...מודה ומתוודה זו התלבטות מאד קשה לי בימים אלו ....חלק מהסיבות ידועות לקרובים אלי וחלק הינם דברים אותם אצטרך לפתור מול הגורמים הרלוונטיים אם זה יהיה אפשרי ...

למעלה