שאלה שאלתית

אמא לה3

New member
שאלה שאלתית

עד כמה שיעורי בלט ומחול מודרני חיוניים לנבחרת התעמלות עממית לדעתכן??? יש לי אפשרות לשכור לנבחרת שלי מדריכה מעולה והשאלה היא האם זה הכרחי לדעתכן?

שונאת בלט!!!!!!!!!!!!!!

אני אישית שונאת בלט ובאתי להתעמלות לא בשביל הבלט. עכשיו בחוג אנחנו לא עושות שום דבר שמזכיר בלט אבל בנבחרת שהייתי בה היה לנו פעם בשבועיים שיעור של בלט שהיינו חייבות להשתתף בו ואני עדיין שונאת את זה. גם המורה לבלט היתה אישיות לא נחמדה בכלל וכל הזמן צרחה עלינו. למה בכלל צריך את זה??????

אורה 110

New member
מאוד חשוב

אני קוראת על הרבה קבוצות תחרותיות ונבחרות שיש להן שיעורי בלט. לי אף פעם לא היו אבל זה נראה לי חשוב למי שיש לה תרגילים עם כוריאוגרפיה שצריכים ממש לדעת להחזיק את הידיים יפה וממש לדעת לרקוד יפה. אני לא אוהבת בלט אבל אם זה מה שישפר לי את ההופעה אז בטח! גם כושר אף אחת לא אוהבת וכולן יודעות כמה זה חשוב לא?

orelushg

New member
ממש חשוב!!!

אמנם אני לא מגיבההרבה אבל חלקכן מכירות אותי... :p ואני קוראת ומתעדכנת פה כל הזמן... אבל לכתוב- אין זמן :( אני מתעמלת שרופה :p רק שעכשיו כבר חודש וחצי לפחות לא התעמלתי בגלל דלקת בגב :( ואני מקווה שעוד שבועיים בערך בע"ה אני אוכל לחזור להתעמל... עכשיו לעניינו, לדעתי זה מאוד מאוד חשוב שיהיו לנבחרת שיעורי בלט, וגם מחול קלאסי למרות שאותו אני פחות אוהבת באופן אישי. לדעתי עצם השיעורים האלה והתנועה והריקוד גורם לבנות יותר להיפתח ויותר להרגיש את התרגילים שעושים, בעיקר אלה עם המוזיקה, אבל גם באופן כללי זה נותן יותר חינניות ועדינות ופחות נוקשות כפי שרואים לדעתי די הרבה היום אצל המתעמלות התחרותיות למרות שיש להן שיעורי בלט בד"כ.... היתה תקופה שניסינו אני וחברה שלי, שממש אוהבת ריקוד, למצוא מורה לבלט לנבחרת של האולפנה אפילו לשעה בשבוע, לצערנו לא הצלחנו... באמת אמאלה, אני אומרת לך, תקפצי על הרעיון, זה רק יעזור לבנות גם מבחינת הכושר, גם מבחינת הריקוד ומבחינת הכל!!!!! לצערי לא יצא לי אף פעם ללמוד בלט וזה אחד הדברים שאני ממש מצטערת עליו, כי זה יכול לתת ממש הרבה לבנות... ות'אמת גם למדריכות... אם הן ירצו להשתתף... אם אני הייתי עובדת אצלך (ויש מצב אם לא כל הנסיעות האלה...) הייתי קופצת על המציאה והייתי משתתפת... :p אף פעם לא מאוחר... הלוואי והבנות יבינו עד כמה זה חשוב ושיש קשר הדוק, לדעתי, בין ההתעמלות לבלט, הקפיצות, הפירואטים, וכו' וכו'... מתגעגעת מלאמלא... מקווה שמתישהו אצליח לקפוץ לביקור... נראה מתי אני אקבל ת'אוטו... וספרי לנו מה קורה עם זה...

שיעורי בלט לנבחרת עממית

כפי שהסבירו אורה ואוראלי בתבונה רבה, החשיבות של הבלט להתעמלות גדולה לאין שיעור. דעתי היא כן להכניס שיעורי בלט לנבחרת. יחד עם זאת, קראתי את תגובתה של דנה, ולרגע חשתי שיש משהו בדבריה. אם יש בנות ששונאות בלט, לא בטוח שהייתי מכריחה בנות בנבחרת עממית ללמוד בלט שעה בשבוע. בנבחרת תחרותית או ליגה, אין שאלה בכלל. בלט- חובה. מי שלא לומדת בלט, אין לה מה לחפש בנבחרת. לעומת זאת, בנבחרת עממית, לפי הבנתי יש דגש על הנאה וכיף לצד התקדמות, ולכן מי שסובלת בשיעורי בלט, לא יודעת אם הייתי מכריחה אותה. בסופו של דבר, הכל תלוי לדעתי במורה ובשיעורים. אם תהיה מורה לבלט טובה ורגישה לבנות, אם היא תעשה שיעורים מעניינים ויאהבו אותה, אז יהיה שלום.

Tammie

New member
........

אני חושבת שהשאלה היא איך את מגדירה קבוצה עממית... נבחרת שבאות להתעמל בשביל להתקדם ומופיעות פעמיים בשנה, אני לא חושבת שחובה להכניס שיעורי בלט. כמובן שאם מקבלים אותם, הייתי לוקחת, אבל באמת אני לא חושבת שהייתי מכריחה. מצד שני, קבוצה שמופיעה הרבה במהלך השנה או מתחרה, אני חושבת ששיעורי בלט זה דבר מאוד חשוב. אנחנו הוספנו לקבוצה שלנו שיעורי בלט פעם בשבוע וראינו שיפור גדול ביכולת הריקוד, וגם הכושר של הבנות (שיעור בלט מאוד מחזקים את שרירי הרגליים...)

מגדירה בדיוק כמוך

מסכימה איתך ב-100% לגבי ההפרדה, ולכך גם התכוונתי מראש בהודעתי

למעלה